Derbi dana: Mančester Junajted – Mančester Siti: Čiji će se snovi raspršiti na “Teatru snova”?

Mančesterski derbi trebalo je da se odigra pre mesec dana, ali je odložen zbog nastupa Sitija u četvrtfinalu FA Kupa. Možda je bolje da je igran tada, jer, ako ništa drugo, tenzija bi bila mnogo manja. Ovako, oba rivala ne mogu da budu zadovoljna po okončanju meča, a ukoliko ne bude pobednika, neće biti zadovoljan nijedan. Domaćin hvata poslednji voz za plasman u Ligu šampiona, jednici preostali, svi drugi su već prošli, dok gosti žele da sačuvaju šampionski pehar, pogotovo posle ispadanja iz Lige šampiona.

Mančester Junajted: “Karamele” su im još u grlu, ali sada nema nazad, samo pobeda ostavlja nadu.

Ole Gunar Solskjer kao da je državni službenik u Srbiji. Dok je radio na određeno vreme, bio je uspešan, vredan, trudio se. Čim je, kao nagradu, od uprave dobio ugovor, krenulo je posrtanje tima, porazi, i ispadanja iz FA Kupa i Lige šampiona. Da li se Norvežanin opustio zadovoljan sopstvenim položajem, ne znamo, ali ovaj Junajted ne liči na onaj od pre dva meseca. Od euforije među navijačima Junajteda, koja je bila sveprisutna, nije ostalo ništa. Sva nadanja su se razbila o hridi stadiona “Gudison” u Liverpulu, kada je Everton razbio “crvene đavole” sa 4:0. Tom ishodu radovao se i Liverpul, ne samo zbog poraza svog naljućeg rivala, već i zbog toga što je poraz doveo Junajted u situaciju da mora da pobedi gradskog rivala, ukoliko želi da sačuva šansu za igranje u evropskoj eliti i naredne sezone. Poraz od Barselone u četvrtfinalu Lige šampiona, i pored svega, ne može se nazvati iznenađenjem. Razumemo to što su se u crvenom delu Mančestera ponadali da mogu da se nose sa Kataloncima, ali to jednostvano sada nije moguće. Međutim, dva poraza, u kratkom vremenskom roku, u Vulverhemptonu, od novajlije u Premijer ligi, ne samo da su Junajted ostavili bez šanse da se bore za jedini izgledan trofej, FA Kup, već su do kostiju ogoleli mnogobrojne slabosti ovog tima, zabašurene serijom pobeda nakon dolaska Solskjera na klupu. Sada je Junajtedu ostalo da se izbori za nastup u Ligi šampiona naredne godine, jer bi u suprotnom sezona mogla da dobije samo jednu ocenu – neprelaznu. Norvežanin će imati priliku da tokom leta dovede fudablere koje želi, ali da li že ti fudbaleri želeti da dođu u tim koji nije deo evropske elite? Ohrabrenje za domaćina u ovom meču može da bude prošlogodišnji duel na “Etihadu”, kada je otpisani Junajted slavio protiv, tada već, novog šampiona, i pored vođstva Sitija od 2:0. Međutim, tada su bodovi “građanima” mogli da donesu titulu u tom meču, ali su je oni osvojili već u narednom, dok bi porazom sada, teško imali drugu priliku.

Mančester Siti: Pobedom na “Old Trafordu” najaviti titulu, ima li išta lepše?

Nisu se ispunili snovi svih navijača Mančester Sitija da tim Pepa Gvardiole osvoji pehare u svim takmičenjima u kojima su nastupili ove sezone. Za sada su ostali bez onog najviše željenog, “ušatog” pehara namenjenog pobedniku Lige šampiona, a još su u “izmaglici” i Premijer liga i FA Kup. Odbrana titule u prvenstvu, pogotovo posle ispadanja u četvrtfinalu Lige šampiona, još jednom, postalo je obaveza. Imaju dva boda manje od Liverpula, ali i ovaj meč zaostatka. Pobedom nad gradskim rivalom Siti bi preuzeo čelu poziciju tri kola pre kraja lige, a imena preostalih rivala ne ostavljaju mnogo nade “redsima” da mogu da sačekaju neki kiks aktuelnog šampiona. Siti će do kraja gostovati Barnliju i Brajtonu, a dočekaće ekipu Lestera. Od svih njih je Gvardiolina četa sigurno mnogo kvalitetnija, pa ovaj duel sa Junajtedom može biti slamka za koju se Jirgen Klop čvrsto drži. Siti u gradski derbi ulazi posle dva okršaja sa Totnhemom na svom “Etihadu” u intervalu od samo tri dana. Prvo su u revanšu Lige šampiona slavili sa 4:3, ali je to bila pirova pobeda koja je označila kraj njihovog nastupa u elitnom klupskom takmičenju. Tri dana kasnije slavili su još jednu minimalnu pobedu, ali su sada bili potpuno zadovoljini tim trijumfom, koji im je, uzgred, svojim golom doneo još uvek tinejdžer Fil Foden. Utakmica u Ligi šampiona bila je spektakularna, mnogi kažu najbolja ikada u najjačem klupskog takmičenju, ali je i ona prvenstvena nosila veliki naboj, mada se primetila emotivna ispražnjenost kod oba takmaca. Dakle, svaka utakmica do kraja Premijer lige za Siti ima status finalne, i ona na “Turf Muru”, i kući protiv “lisica” i, na kraju, na jugu, u brajtonskoj luci. Posle njih ostalo im je još jedno finale, ono pravo, kada na Vembliju igraju sa Votfordom u želji da prigrabe trofej FA Kupa.

Naš predlog:

Očekuje nas utakmica bez pardona, u kojoj će obe ekipe morati da igraju na ceo plen, jer bi sve drugo raspršilo njihove snove o uspešnoj sezoni. Možda bi im neke šanse i preostale da ispune svoje ciljeve, ali više ništa ne bi zavisilo od njih. Kladionice smatraju da su gosti u ovom meču veliki favoriti. U kladionici 10Bet dvojka je samo 1.43, remi je 4.45, a pobeda Junajteda čak 6.45. Slažemo se da je Siti kvalitetniji tim, tu nema dvojbe, ali u ovakvim mečevima to ne mora da bude presudno. Naš predlog je igra gol-gol, a kvota u 10Bet za GG iznosi 1.69.Registruj se na 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.