Derbi dana: Mančester Junajted – Čelsi: Za Ligu šampiona!

Mnogo puta su okršaji Junajteda i Čelsija odlučivali o tituli, ovog puta odlučiće o plasmanu u Ligu šampiona, a to je trenutno, iz ugla ova dva tima, ravno šampionskom peharu.

Mančester Junajted: Da li će Solskjerov tim postati podmornica, ili će izroniti na površinu?

Niko nije ni očekivao da omaleni Norvežanin ima čarobni štapić, koim će da zamahne, a raštimovani Junajted počne da liči na mašinu iz ere Aleksa Fergusona. Istina, u početku je to baš tako izgledalo, ali kako je vreme odmicalo, ispostavilo se da nije baš ni Murinjo bio jedini krivac za posrtanja giganta sa “Old Traforda”. Serija pobeda je okončana, a onda su došli porazi i ispadanja iz kupova. Ako je eliminacija od Barselone, u ovom momentu, nešto logično, onda ispadanje iz FA Kupa od Vulverhemptona, nije. Da zlo bude veće, “vukovi” su još jednom preslišali “đavole” u Premijer ligi i izbacili ih iz prve četiri ekipe. Sve se nekako dalo ispraviti do odlaska na “Gudison” i duel sa Evertonom. To izdanje Junajteda do srži je ogolilo sve probleme i slabosti koje ima ovaj tim. “Karamele” su bile nemilosrdne i deklasirale su goste iz Mančestera sa 4:0, ne obazirući se na to što su im bodovi neophodni. Junajted je poslednji put bio šampion, za ovu ekipu, daleke 2013. godine. Od tada im se dešavalo da im izmakne i Liga šampiona, kao pre dve sezone, ali su to kompenzovali osvajanjem Lige Evrope. Sada će sezonu završiti bez trofeja, a prava katastrofa će biti ako ne uspeju da se uguraju među prve četiri ekipe. Možda to ovaj sastav i ne zaslužuje, jer nema potrebni kvalitet, što se pokazalo na meču sa gradskim rivalom Sitijem, koji su “građani” dobili veoma lako. Gledano unazad i uzimajući u obzir sva takmičenja, Junajted je na poslednjih šest mečeva izgubio čak pet puta. Dva puta od Barselone i po jednom od Vulverhemptona, Evertona i Sitija. U tom intervalu je pobeđen samo Vest Hem i to posle dva jedanaesterca koja je realizovao Pol Pogba. Pogled na tabelu ne sluti ni na šta dobro, ukoliko ne pobede “plavce”, crveni iz Mančestera će Ligu šampiona gledati na Tv ekranima, iako u poslednja dva kola igraju sa drugoligašima, Hadersfildom i Kardifom.

Čelsi: Barnli podigao pritisak Sariju, srećom, i ostali konkurenti klecaju

Dolazak Mauricija Sarija na klupu Čelsija trebalo je da donese mnogo lepršaviju igru, nego što je to bilo kod njegovog zemljaka Kontea. Međutim, Čelsi nema fudbalere za sprovođenje takvog projekta, jer samo jedan inžinjer na terenu uz mnogo obične radne snage, ne čini građevinu jakom. Eden Azar je srce i duša ovog tima, ako ovo drugo uopšte postoji. Ako se potvrde spekulacije da će na leto napustiti “Stamford Bridž”, ne piše se “plavcima” dobro. Pronaći drugog takvog umetnika, u poznatim sazvežđima, čini nam se nemogućim. Ipak, da samo ne kudimo ekipu koja zauzima četvrto mesto na tabeli Premijer lige i plasirala se u polufinale Lige Evrope, sa dobrim šansama da dođe i do pobedničkog pehara. U nemogućnosti da naprave nešto više ove sezone, “plavci” bi se zadovoljili plasmanom u Ligu šampiona, koja im je izmakla prošle sezone, pa bi to, samim tim, bio napredak. Igrali su u finalu Liga Kupa, gde su pali posle penala protiv Mančester Sitija, u onom čuvenom meču kada je Kepa Arizabalaga odbio da napusti teren pred izvođenje istih. Zanimljivo da je Čelsi poslednji put slavio na “Old Trafordu” još 2013. godine, i to baš u sezoni kada je Junajted poslednji put bio šampion. U ovoj su se već sastai dva puta, u prvenstvu je meč na “Stamford bridžu” završen 2:2, prošlog oktobra, a Čelsi je do boda stigao golom Rosa Barklija u 96. minutu. Igrali su i u osmini finala FA Kupa, a tada je Junajted bio u naletu i slavio golovima Erere i Pogbe u Londonu. Veliki kiks imao je Čelsi u prošlom kolu, kada je remizirao sa Barnlijem na svom stadionu, bilo je 2:2, pa bi gubitak ta dva boda mogao skupo da ih košta u slučaju da izgube na “Old Trafordu”. Do kraja prvenstva očekuju ih još mečevi sa Votfordom kući i sa Lesterom na strani. Te dve ekipe nemaju rezultatski imperativ, ali umeju da budu neugodne. Već u četvrtak “plavce”očekuje prvi meč polufinala Lige Evrope protiv Ajntrahta u Frankfurtu, a to takmičnje je zlatna rezerva ovog tima, ukoliko ne uspeju u Premijer ligi, za ulazak u Ligu šampiona.

Naš predlog:

Junajted ima mnogo problema u defanzivi i to je jasno već na prvi pogled na tabelu i gol razliku. Nikada više golova “crveni đavoli” nisu primili. Dve prethodne dsezone okončali su sa 28, odnosno 29 golova u svojoj mreži, a sada su na koti 50, tri kola pre kraja. Dakle, domaćin ne može da se uzda u čvrstu odbranu, ma koliko golova ove sezone spasio David de Hea. Moraće Junajted da napadne, jer gostima i bod može da bude dovoljan, dok je njima samo pobeda u mislima. U takvoj igri trebalo bi da gledamo golove. Kladionice su šanse za pobedu podelile na ravne časti. U Bet365 pobeda domaćih je 2.70, a ista je kvota i za trijumf gostiju 2.70. Za remi se dobija nešto više, tačnije 3.50. Naš predlog je igra gol-gol za koju u kladionici Bet365 očekujte kvotu 1.66.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.