Tip dana: Atalanta – Udineze: Imaju li momci iz Bergama snage za Ligu šampiona?

Pretposlednji meč 34. kola italijanske Serije A se igra u Bergamu gde će Atalanta dočekati fudbalere Udinezea. Biće ovo poprilično interesantan duel pošto se domaćin bori za Ligu šampiona, dok će gost do kraja sezone voditi veliku borbu za opstanak.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova.

Atalanta: Fantastična sezona za ekipu iz Bergama!

Zaista, malo ko je očekivao da će fudbaleri Atalante igrati ovako dobro ove sezone, posebno ako uzmemo u obzir da nisu izabranici trenera Gasperinija na najbolji način započeli šampionat. Veliki udarac na startu sezone je predstavljala eliminacija iz plej ofa za Ligu Evrope gde su poraženi od Kopenhaganeha, i sigurno da je to bio najteži period po ovu ekipu, pošto u tim trenucima nisu blistali ni u Seriji A.
Međutim, posle samo nekoliko kola je Atalanta zaigrala dosta bolje, i sa tim partijama nastavila sve do sada, pa i ne čudi što su na nekoliko kola do kraja sezone u borbi za plasman u Ligu šampiona.
Na sve to, izabranici trenera Gasperinija su se u četvrtak plasirali i u finale italijanskog Kupa pošto su bili bolji u dvomeču od Fiorentine, i na taj način zakazali duel sa Lacijom, što će biti jedna lepa prilika da dođu do trofeja posle dosta godina.
U prošlom kolu je ekipa iz Bergama napravila pravi podvig pošto su na gostovanju kod Napolija slavili sa 2:1, i to nakon što su gubili na poluvremenu, ali je Atalanta pokazala pravi karakter u nastavku i došla do izuzetno važne pobede koja ih ostavlja u borbi za plasman u Ligu šampiona.

Udineze: Stvari ne idu po planu…

Sigurno je da je malo ko očekivao da će Udineze ovako loše igrati ove sezone. Naime, ova ekipa se nalazi na 17. mestu na tabeli, i imaju samo četiri boda više od ekipe koja će naredne sezone ispasti iz lige i zaigrati u Seriji B. Ono što je jedina dobra stvar je činjenica da je Empoli koji se upravo nalazi na tom 18. mestu doživeo poraz u ovom kolu od Bolonje, pa i u slučaju da ekipa Udina izgubi na gostovanju kod Atalante, bodovna razlika će ostati ista.
U poslednja tri kola Udineze ne zna za pobedu, mada mora se priznati i da nisu imali baš najlakši raspored. Prvo su gostovali kod Rome gde su i pored dosta dobre partije poraženi sa minimalnim rezultatom, da bi odmah nakon toga doživeli novi poraz od rimske ekipe, pošto je Lacio bio bolji i slavio na svom Olimpiku rezultatom 2:0. U prošlom kolu su “zebre” na svom terenu dočekale Sasuolo, koji je i inače poznat kao ekipa koja igra dosta dobro na gostovanjima. Taj meč je završen bez pobednika, ali se mora priznati da je Udineze još dobro i prošao pošto su većim delom meča jurili prednost rivala.

Naš predlog

Nema sumnje da nas očekuje izuzetno zanimljiv meč u Bergamu, pošto su domaćini preko potrebni bodovi u borbi za plasman u Ligu šampiona, dok bio Udineze novim porazom još više sebi zakomlikovao situaciju, koja je i ovako dosta ozbiljna. Ipak, Atalanta igra fantastično ove sezone i nema sumnje da su veliki favoriti na ovom meču pa vam zato preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.30. Treba očekivati i dosta golova na ovom meču pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.61. Za kraj, nema sumnje da će i Udineze pružiti ozbiljan otpor u ovom meču, i mišljenja smo da bi i oni mogli do gola pa vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.02.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.