Tip dana košarka: Ima li “brada” odgovor aktuelnim šampionima? Golden Stejt – Hjuston

NBA

NBA plejof se zahuktava. Gotove su prve serije u obe konferencije i najbolje rangirani timovi su se plasirali u polufinala. Toronto igra protiv Filadelfije, Milvoki dočekuje Boston, dok na zapadu Golden Stejt igra seriju protiv Hjustona i poslednji par čine Denver i Portland. Aktuleni šampioni su u prvom meču protiv Hjustona u jednoj dramatičnoj završnici izašli kao pobednici, a posle meča bilo je mnogo priče o sudijama što će se svakako odraziti i na drugi meč ove serije koji je na programu od 04:30h. Da li “brada” ima odgovor posle nešto lošijeg šuta u prvom meču, ostaje nam da vidimo?!

Golden State: Niska petorka Voriorsa je do sada bila nepremostiva prepreka svim ekipama u ligi.

Mnogo toga može da se napiše o timu Golden Stejta i njihovoj dominaciji u proteklih nekoliko godina. Posle osvajanja prve titule i poraza u narednom finalu, tim je pojačao jedan od najboljih igrača u ligi i tako napravio roster koji je bukvalno nepobediv u periodu od tada. Dve titule na poprilično dominantan način. Jedini pravi test su imali upravo od Hjustona koji im je i sada protivnik, jer su konstantno i toj seriji bili u zaostatku. Najbolje do sada u ovom plejofu igra Kevin Durent koji je još jednom potvrdio da se radi o jednom od najboljih košarkaša u ligi. Stef Kari i Klej Tomson su u promenljivom šuterskom ritmu do sada u doigravanju, ali to se kod njih nikada ne zna, jer može lako da se desi da Klej u narednom meču “zatrpa” koš protvnika sa 30+ partijom. Isto se može reći i za Stefa Karija koji je uz Durenta jedan od najboljih igrača u ligi i koji je sa pravom bio dvostruki uzastopni MVP regularnog dela lige. Golden Stejt igra košarku sa velikim brojem preuzimanja i kada izađu sa niskom petorkom, odnosno Grinom na poziciji centra, jako su teški za čuvanje i individualnim kvalitetima urnišu protivničke odbrane. 

Houston: Veliki broj šuteva i promašaja za tri poena je bila odlika igre Hjustona u prvom meču.

Nećemo mnogo pogrešiti ako kažemo da je Džejms Harden sinonim za Hjuston u ovoj sezoni. Kris Pol je povređen većim delom sezone i klub iz Teksasa se maksimalno oslonio na popularnog “bradonju”. Posle raznih peripetija u slučaju Karmela Entonija, klub je rešio da raskine saradnju sa pomenutim igračem i sa nekim mlađim snagama da napadne tron na zapadu. Klint Kapela je bolji iz sezone u sezonu i pravo je uzivanje gledati ga kako napreduje. Odlično sarađuju Harden i Kapela i njihova igra dva na dva je osnova svakog napada hjustona. Erik Gordon je konstantna pretnja u šutu za tri poena i ako Harden ovako nastavi da igra, Hjuston će opet daleko dogurati na zapadu. Tako je izgledala analiza sezone “raketa”, a plejof nam je doneo sličnu sliku igre. Kao i prošle sezone i ovaj duel protiv “ratnika” nam je doneo veliki broj izolacija za najboljeg igrača Hjustona, koji posle preuzimanja protivničke ekipe napada visokog čuvara, najčešće šutem za tri poena. Takva taktika im se nije isplatila u prvom meču, jer su imali veliki broj promašaja.

Naš predlog:

Sa ovog meča možemo uzeti nekoliko predloga. Meridianbet kladionica daje prednost domaćinu i za čistog keca dobijate kvotu 1.41. Međutim, mi smo se odlučili za drugi tip, a to je pobeda domaćina sa hendikepom (-5.5) i Meridianbet za taj hendikep daje kvotu 1.86. Jednostavno smatramo da su “ratnici” na svom parketu veliki favoriti i da neće dozovoliti da im prednost domaćeg parketa za kojusu se borili cele sezone tako lako izmakne. I jedan i drugi tim su izvukli pouke iz prvog meča, ali je po nama krajnji kvalitet na strani Golden Stejta.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.