Tip dana: Svonsi – Derbi: “Ovnovi” overavaju plasman u baraž

U zaostaloj utakmici engleskog Čempionšipa, u Svonsiju se sastaju istoimena domaća ekipa i Derbi Kaunti. Za goste ovaj meč ima mnogo veći značaj, pošto imaju odlične izglede da se plasiraju u doigravanje za plasman u Premijer ligu.

Svonsi: Ništa ne vredi, konac nije delo ukrasio

Velšani nisu uspeli u nameri da se ekspresno vrate u elitu i moraće i naredne sezone da igraju u drugoligaškoj konkurenciji. Najverovatnije će im se pridružiti i ekipa Kardifa, pa Vels neće imati premijerligaša naredne sezone. Svonsi je odigrao dobro u finišu prvenstva Čempionšipa, ali to nije bilo dovoljo da se domognu barem šestog mesta i nekako se “uguraju” u baraž. “Labudovi” su u prethodnih sedam kola pobedili čak pet puta, jednom su izgubili, a u nedelju su remizirali sa “tigrovima” iz Hala na svom stadionu. Da su pobedili, sačuvali bi minimalne šanse, da uz još dve pobede, možda dođu do šeste pozicije, ali bi pored njihovih uspeha morali da se poklope i rezulatati ostalih konkurenata, tačnije, oni ne bi smeli da pobeđuju. Dakle, Svonsi je zakasnio sa finiširanjem, da se izrazimo terminom iz atletike. Trenutno su na 11. mestu, i najbolje što mogu, ukoliko budu uspešni u dve predstojeće utakmice, to je eventualno osmo mesto, ali od baraža nema ništa. “Labudovi” su imali sjajnog strelaca, Škota Mebarnlija, koji je postigao više od trećine svih golova tima ove sezone, bio je strelac čak 21 puta, ali Svonsi spada u prosečno efikasne timove. Ostaje im da pokušaju da pobede, Derbi u zaostalom meču, i u poslednjem kolu u Blekburnu, gde se sastaju sa domaćim Roversima.

Derbi Kaunti: Da li su “ovnovi” tempirali formu za maj?

Gostujuća ekipa imala je velike amplitude i igara i rezulatat u ovoj sezoni. Prvenstvo u Čempionšipu je dugo i naporno, traje čak 38 kola, pa ne čudi kada ekipa doživi krizu. Važno je što pre izaći iz problema, pa ko u tome uspe, eto ga na vrhu tabele. Ove godine to je za rukom pošlo “kanarincima” iz Noriča i “oštricama” iz Šefilda, a koja će ekipa kao treća, nakon doigravanja ući u Premijer ligu, ostaje nam da saznamo tokom maja meseca. Jedan od četiri koje to žele je i derbi Kaunti. “Ovnovi”, kako glasi nadimak ovog tima, trenutno se nalaze na šestom mestu sa 70 odova, koliko ima i Midlzbro na sedmoj poziciji. Priliku da umaknu timu iz Londona “ovnovi” imaju u zaostalom meču u Svonsiju, pa bi poslednje kolo mogli da sačekaju uz tri boda više, što bi za “Boro” bilo nedostižno, jer Derbi ima znatno bolju gol razliku. Ukoliko osvoje bod u Velsu, fudbaleri Derbija bi morali da pobede u poslednjem kolu na svom terenu Vest Bromvič Albion, tim koji je već izborio plasman u doigravanje, samo je pitanje sa kog mesta će tim iz Birmingema u Plej of. Postoji realna mogućnost da u polufinalu Plej ofa međusobno igraju dve ekipe iz Birmingema. Aston Vila i VBA, što bi doigravanju dalo dodatnu draž, a da drugi polufinalni par čine Lids i Derbi. Ekipa iz Derbija je u poslednjih deset utakmica izgubila samo jednom, a na prethodne četiri utakmice slavili su na tri, uz jedan remi. Ovog vikenda slavili su na teškom gostovanju u Bristolu, čime su domaći tim, Bristol Siti, izbacili iz borbe za plasman u doigravanje.

Naš predlog:

Pitanje je koliko je Svonsi motivisan u ovom meču, ali je sigurno da će “labudovi” pokušati da se od navijača oproste pobedom. Derbiju je važno da ne izgubi, jer bi onda sam odlučivao o svojoj sudbini. Čak i da doživi neki minimalan poraz, od gola, ili dva, opet bi mogli, pobedom nad Vest Bromom, da zauzmu šesto mesto. Ipak, najednostavnije je da pobede i reše sve dileme, pa da se već od četvrtka spremaju za polufinale Plej ofa i gledaju ko će im biti rival. Kladionice smatraju da je Derbi favorit, u Bet365 dvojka je 2.25. Jedinica je 3.10, a remi se procenjuje kvotom 3.90. Pored dvojke, naš predlog je i igra gol-gol, za koju u kladionici Bet365 dobijate kvotu 1.53.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.