Derbi dana: Liverpul – Barselona: Može li domaćin do čuda na Enfildu?

U utorak je na programu revanš meč polufinala Lige šampiona u kom će Liverpul na Enfildu dočekati ekipu Barselone. Izabranici Ernesta Valverdea imaju veliku prednost iz prvog meča koji su rešili u svoju korist (3:0), ali je sigurno da se londonska ekipa neće tako lako predati.
Meč između ove dve ekipe je na programu u 21. čas.

Liverpul: Mogu li “redsi” do čuda?

Kada se sve sabere i oduzme sigurno je da je ovo jedna uspešna sezona za Liverpul iako se vrlo lako može desiti da istu završe bez ijednog trofeja. Naime, iako su izabranici Jirgena Klopa dugo držali prvo mesto na tabeli Premijer lige, zbog nekoliko vezanih loših partija u drugom delu sezone su pali na drugo mesto i imaju bod manje od Mančester Sitija, a do kraja prvenstva je ostalo još samo jedno kolo.
Što se tiče Lige šampiona, sigurno je da je ovo jedna i više nego dobra sezona za ekipu sa Enfilda. U dosta teškoj grupi su uspeli da dođu do prvog mesta, iako su doživeli neočekivani poraz na gostovanju kod Crvene Zvezde. U nokaut fazi su bez većih problema eliminisali Bajern Minhen a kasnije i Porto i na taj način zakazali susret sa Barselonom koji su mnogi okarakteristali finalem pre finala.
Ipak, i pored soilidne partije na Nou Kampu, izabranici Jirgena Klopa su primili čak tri gola na tom meču, i tako doživeli poraz koji će dosta teško moći da nadoknade na svom terenu. Na sve to, u subotu se povredio i sigurno najbolji igrač ove ekipe Mohamed Salah i pod velikim znakom pitanja je njegov nastup u utorak, što je dodatni hendikep za Liverpul koji već neće moći da računa na Firmina.

Barselona: Sezona iz snova!

Pre početka sezone su iz Barselone najavljivali da je ove godine prioritet trofej u Ligi šampiona, ali kako sada stvari stoje izabranici Ernesta Valverdea su na pravom putu da osvoje sva tri trofeja i tako zauvek postanu deo istorije.
Naime, ekipa iz Katalonije je prošle nedelje i definitivno osvojila špansku La Ligu, pošto imaju ogromnu prednost u odnosu na drugoplasirani Atletiko Madrid. Ruku na srce, u subotu je Barsa doživela poraz na gostovanju kod Selte, ali je vidno da je Valverde odmarao svoje najbolje fudbalere za revanš meč polufinala sa Liverpulom.
Na sjajnom putu je Barselona da dođe i do trofeja u španskom Kupu Kralja pošto ih očekuje finalni meč sa Valensijom u kom su svakako veliki favoriti.
Za kraj, katalonska ekipa možda i svoje najbolje partije ove sezone pruža upravo u Ligi šampiona a najbolji pokazatelj za to je prvi meč polufinala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja kada su bez većih problema savladali Liverpul sa 3:0. Blistao je u tom meču neverovatni Leo Mesi koji je postigao dva gola od kojih je onaj drugi iz slobodnjaka zaista spektakularan, i još jednom pokazao da je u ovom trenutku verovatno i najbolji fudbaler na svetu.

Naš predlog

Sigurno je da će Liverpul od prvog minuta krenuti na sve ili ništa na svom stadionu, iako je protivnik u prvom meču pokazao da je u ovom trenutku ipak daleko kvalitetnija ekipa. Ono što nije dobro je povreda Mo Salaha, i sigurno je da će bez njega “redsi” izgledati dosta slabije, iako treba napomenuti da medicinski tim čine sve da ga oporavi za ovaj revanš. Što se Barselone tiče, Ernesto Valverde je u subotu odmarao sve svoje najkvalitetnije fudbalere, iako je Dembele doživeo povredu u prvom minutu meča sa Seltom, ali je svakako evidentno da bi prednost u ovom meču dobio Kutinjo. Sigurno je da je Liverpul bez Firmina i Salaha druga ekipa, pa vam zato predlažemo da odigrate x koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.70. Iako se sastaju dve ekipe koje neguju izuzetno ofanzivan stil fudbala, rezultat iz prvog meča nam govori da ovde neće biti previše golova. Zato vam predlažemo da probate sa igrom 0-2 koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.54. Za kraj, mišljenja smo da Barsa neće izgubiti, pa vam savetujemo da probate i sa duplom šansom x2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.64.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.