Tip dana: Novak Đoković – Tejlor Fric: Visoki Amerikanac se ne sme potceniti, inače…

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, startuje na Mastersu u Madridu od drugog kola, a tamo ga očekuje Amerikanac Tejlor Fric, koji je u prvom kolu bio bolji od Bugarina Grigora Dimitrova.

Novak Đoković: Vreme je za dobar rezultat, Rolan Garos je blizu

Najbolji sportista Srbije, Novak Đoković, čvrsto drži prvo mesto na ATP listi i iz nedelje u nedelju povećava razliku u odnosu na prve pratioce. Međutim, to nije zasluga njegovim dobrih rezultata već, pre svega loših njegovih rivala, koji brane dosta bodova iz prošle sezone. Nadal je tako ostao već bez dve titule, a veliko je pitanje da li će nešto uraditi i u “Kaha Mahiki”, pošto se žalio na virus. Novakova sezona, za sada, nije sjajna. Propustio je veliku priliku da pobegne na ogromnu udaljenost, pošto je na prethodbna tri Mastersa ispadao baš rano. Indijan Vels je okončao u trećem kolu, na drugoj prepreci, porazom od Filipa Kolšrajbera, Majami je prošao nešto bolje, za jedno kolo, kada ga je izbacio Roberto Bautista Agut, dok je u Monte Karlu došao takođe do četvrtfinala, u kome je po njega bio koban Danil Medvedev. Sada ga očekuje Madrid, zatim Rim, pa ono najvažnije, Rolan Garos, čijim bi osvajanjem još jednom kompletirao nekalendarski Slem, odnosno osvajanje četiri najveća turnira u nizu, ali ne u istoj godini, mada će onda imati šansu da i taj, za mnoge neverovatan cilj, ostvari. Ipak, forma, bar do sada, ne daje mnogo razloga za veliki optimizam. Nadamo se da Đoković polako podiže formu, koju tempira za parisku šljaku, jer je odavno najavio da su mu Grend Slemovi prioritet u daljem toku karijere. Sigurno je da je njegov tim očekivao Dimitrova sa druge strane mreže, kao prvu prepreku, ali je Bugarin pokazao da je daleko od nekadašnje forme, pa je Madrid napustio već posle prvog kola, a Đoković će rekete ukrstiti sa visokim Amerikancem, Tejlorom Fricom, sa kojim je igrao na turniru u Monte Karlu, u svojoj poslednjoj pobedi ove sezone i to dosta lako, 6:3, 6:0.

Tejlor Fric: “Mladi lav” je željan osvete, kidisaće svim silama

Fric je zanimljiv teniser. Po liku, a dosta i po konstituciji i igri, podseća na Miloša Raonića. Odlikuje ga odličan servis, ubitačan forhend, ali mu je najslabija tačka kretanje. Nije ni čudo, pošto je visok gotovo dva metra. Amerikanac je jedan iz plejade novih nada, kao i svim teniserima sa američkog kontinenta šljaka mu nije omiljena podloga. Ali je u Monte Karlu i u Madridu pokazao da ime da igra na njoj. U “Kneževini” je prošao dva kola, Conga mu je predao u prvom, ali je u drugom pobedio jednog pravog “šljakaša”, Argentinca Dijega Švarcmana. U trećoj rundi susreo se, oči u oči, sa najboljim na svetu, Novakom Đokovićem i morao je da napusti azurnu obalu. Posle toga je skoknuo do Iberijskog poluostrva, u Barseloni je došao do drugog kola, izgubio je od Nipikorija, a u portugalskom Estorilu pao je odmah, i to od Španca Davidoviča-Fokine. U Madridu je morao u kvalifikacije, prošao je dva kruga, pobedivši Kuna iz Španije i Kopila iz Rumunije, a veliko iznenađenje načinio je u prvom kolu, slavivši protiv Bugarina Grigora Dimitrova, posle dva taj brejka. Fric može da bude opasan u Madridu, što je pokazao i protiv Dimitrova, jer je šljaka u španskoj prestonici jedna od najbržih na Turu. Na takvoj podlozi do izražaja dolazi njegov sjajan servis, ali i forhend, ako dođe do dužih razmena. Sigurno je da će Amerikanac biti i motivisan da se, bar donekle, revanšira za ubedljiv poraz iz Monte Karla, kada je uzeo samo tri gema, ali ne sumnjamo i da će pokušati da načini senzaciju, ukoliko mu se ukaže i najmanja prilika.

Naš predlog:

To što je Đoković lako izašao na kraj sa Fricom u Monte Karlu, ne mora ništa da znači. Podloga na azurnoj obali je ubedljivo najsporija, pa Fric tu ne može da stekne nikakvu prednost kod servisa, a tek je bezopasan u razmenama. sada će se oslanjati na početni udarac i pokušati da što više skraćuje poene protiv Đokovića. Na Novaku je da igra strpljivo i sačeka jedan slab servis gem korpulenstvog Amera, jer ne verujemo da će imati mnogo problema na svom servisu. Ipak, neće smeti ni da čeka eventualni taj brejk, jer onda šanse Frica naglo rastu, baš kao što je to bio i slučaj u duelu sa Dimitrovim. Kvota na pobedu Đokovića očekivano je mala i u kladionici 1xbet iznosi 1.13, naspram čak 6.65 na pobedu Frica. Pored jedinice, predlažemo igru na više gemova, jer verujemo da će Amerikanac retko gubiti svoj servis. Za više od 20 gemova na meču, u kladiinici 1xbet koeficijent je 1.86.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.