Tip dana košarka: Rasplet u NBA plejofu! Nova dva meča donose dve analize igrača

NBA liga

NBA plejof nam je ove sezone doneo jako dobru košarku i po očekivanjima vrlo neizvesne serije. U obe konferencije najbolja četiri tima iz regularnog dela su u polifinalu, tako da gledamo najbolje od najboljih ove sezone. Milvoki je pobedom nad Bostonom došao do prednosti od 3-1, Toronto i Fila su na 2-2 učinku, dok na zapadu imamo dva egala, jer su i GSW – Hjuston, kao i Denver – Portland na nerešenom rezultatu u svojim serijama (2-2). Očekuje nas rasplet u NBA plejofu. Dva meča večeras donose dve analize igrača od naših analitičara i nadamo se da ćemo biti uspešni.

M. Gasol (10 poena) VIŠE

Bez mnogo razmišljanja uzimamo mlađeg od braće Gasol kao naš predlog sa utakmice Toronto – Filadelfija. Startni centar ekipe iz Kanade polako podiže svoju formu i od njega možemo očekivati sve bolje partije kako plejof bude odmicao. Nekoliko razloga nas navodi da igramo ovog igrača. Prvi je način odbrane ekipe Filadelfije, a to je da visoki igrači posle blokova Gasola ne ostaju na njemu, nego se povlače u reket i košarkaškim rečnikom zoniraju pik igru. To ostavlja mnogo prostora protivničkim visokim igračima koji raspolažu dobrim šutem za tri poena. Primetili smo do sada u ovoj seriji da Gasol najviše vremena na parketu provodi kada je Embid u igri i to takođe pozitivno utiče na naš predlog, odnosno na njegov broj minuta. Ova granica nije previsoka i apsolutno je dostižna za ovog igrača. Na prošlom meču smo videli da Gasol može itekako da pomogne napadačkoj produkciji svog tima, a posle neverovatne partije Lenarda, očekujemo i da odbrana File znatno više pažnje pokloni upravo odbrani od Kavaja, što će ostaviti dodatnog prostora za naš predlog. Na utakmici ovakve važnosti, pred domaćim navijačima, apsolutno vidimo Gasola preko ove granice poena i on je naš tip dana od današnjih predloga. MERIDIANBET daje kvotu 1.85 za ovaj tip.

G. Harris (13 poena) VIŠE

Heris je igrač koji u ovoj ekipi Denvera ima prostora i kvaliteta za 18+ poena u svojim rukama. Iako Heris nije bio onaj isti igrač po povratku na parket u plej-ofu potvrdjuje da je bitna figura u napadu i generalno igri Denvera što uostalom i potvrdjuje njegovih 35 minuta u svih osam odgiranih susreta. Obe utakmice na domaćem parketu Heris je bio na preko 50% šuta iz igre i sa lakoćom je oba puta išao preko ove granice sa 23 i 20 poena, dok je na poslednjem odigranom u Teksasu zabeležio 12 poena uz skromnih 30% puta, ali se definitivno videlo da je i u tom susretu bilo dosta prostora za njegove poene što je i neminovno imajući u vidu njegovu minutažu. Na spomenutom susretu Heris je promašio čak 9 šuteva iz igre i 2 slobodna bacanja i nesrećnim spletom okolnosti ostao ispod današnje granice s obzirom da je na ovoj brojci bio već na oko 2 minuta do kraja trećeg perioda i apsolutno verujemo u njegovu bolju partiju večeras. Denveru je potreban doprinos našeg igrača. uzima dovoljan broj šuteva, igra dosta, igrači sa loptom imaju dosta prostora u igri iz pika i smatramo da to Geri mora iskoristiti u meču koji je od izuzetnog značaja za Nagetse. MERIDIANBET daje kvotu 1.85 za ovaj tip.

Registruj se na Meridianbet

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.