Derbi dana: Roma – Juventus: Može li “vučica” da naudi “staroj dami”?

Ovog vikenda je na programu 36. kolo italijanske Serije A, a svakako da se derbi kola igra na Olimpiku gde će fudbaleri Rome dočekati Juventus.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Roma: Može li “vučica” do Lige šampiona?

Kako sada stvari stoje izabranici Klaudija Ranijerija će dosta teško doći do plasmana u Ligu šampiona pošto u ovom trenutku imaju tri boda manje u odnosu na Atalantu koja drži to četvrto mesto. Stvari bi i te kako bile drugačije da je “vučica” u prošlom kolu slavili na gostovanju kod Đenove u meču koji je završen bez pobednika, ali kada se sve sabere i oduzme i to je dobar rezultat pošto su “grifoni” promašili penal u poslednjim trenucima meča.
Generalno, Roma i ne igra toliko loše u poslednje vreme, ali je opšti utisak da imaju dosta problema sa realizacijom, jer na svakom meču stvore veliki broj prilika.
U poslednjih pet susreta “vučica” ne zna za poraz, a u tom periodu su ostvarili tri pobede i dva remija, koja bi u velikoj meri mogla da koštaju Romu plasmana u Ligu šampiona.
Mada mora se priznati da kada se sabere i oduzme sve ono što su izabranici Klaudija Ranijerija pružali ove sezone, možda nisu ni zaslužili plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, ali je sigurno da će se do poslednjeg kola boriti za to.

Juventus: Osma uzastopna titula, ali ostaje gorak ukus u ustima!

Kada je u pitanju Juventus, “stara dama” je još pre nekoliko kola i zvanično došla do osmog uzastopnog Skudeta što je nešto što niko do sada pre njih nije uspeo da ostvari, i samim tim taj uspeh još više dobija na snazi. Međutim, sigurno je da su svi očekivali više od ove ekipe u Ligi šampiona gde su eliminisani još u četvrtfinalu od Ajaksa, mada svakako treba dodati i ranu eliminaciju u italijanskom Kupu i to od Atalante sa ubedljivih 3:0, nakon čega je bilo dosta natpisa u vezi odlaska Alegrija iz Torina, o čemu se ponovo piše u prethodnih nekoliko dana, iako su iz uprave “stare dame” oštro demantovali tu informaciju.
U prošlom kolu su izabranici Masimilijana Alegrija na svom terenu u gradskom derbiju protiv Torina samo remizirali (1:1), a treba pomenuti da su i do tog gola došli pred sam kraj meča kada je Kristijano Ronaldo iskoristio jednu nepažnju inače fenomenalne odbrane Torina.
U poslednja četiri meča Juventus ima samo jednu pobedu i to onu protiv Fiorentine kada su i definitivno osvojili naslov prvaka Italije. Pre toga su doživeli poraz na gostovanju kod SPAL-a, dok su posle meča sa Fiorentinom dva puta zaredom remizirali u prvenstvu i to prvo protiv Intera, a onda i u prošlom kolu u već pomenutom meču protiv Torina.

Naš predlog

Roma nema puno izbora i u ovom meču prosto moraju da idu na sva tri boda što će biti zaista težak zadatak obzirom da im u goste dolazi Juventus koji je nedavno po osmi uzastopni put osvojio Skudeto. Ranije su mečevi ove dve ekipe uglavnom odlučivali o šampionu Italije, ali je Roma već nekoliko godina unazad prepustila Napoliju zvanje najozbiljnijeg konkurenta Juventusu. Sigurno je da će i Alegri odmoriti nekoliko prvotimaca pa zbog toga dajemo veću prednost Romi u ovom susretu i predlažemo vam da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.55. Sigurno je da će i “stara dama” imati šta da poruči “vučici” na ovom meču pa vam savetujemo da probate i sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.66. Za kraj, uglavnom nam mečevi između ove dve ekipe donose veliki broj golova pa vam zato toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.80.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.