Tip dana košarka: Sve staje u jedan meč! Denver – Portland za finale zapada!

NBA liga

Ovogodišnji NBA plejof ulazi u završnu fazu i već sada su nam poznata dva učesnika finalnih serija po konferencijama. Milvoki se prvi izborio za finale istoka pobedom nad Bostonom od 4-1, dominantnom igrom Janisa i ekipe. Oni u finalu čekaju svog protivnika koji će doći iz serije Toronto – Filadelfija. Tamo se igra sedmi meč u Kanadi. Na zapadu ništa novo kada je Golden Stejt u pitanju, ponovo su u finalu zapada, petu godinu zaredom, a protivnika će saznati večeras. Denver i Portland igraju za finale zapada! Sve staje u jedan meč. Utakmica je na programu od 21:30h tako da ćemo moći da ispratimo ovaj jako zanimljiv i uzbudljiv okršaj.

Denver: Majk Meloun je svhatio da se mnogo toga vrti oko Nikole Jokića i on će morati da odigra veliki broj minuta večeras.

Ekipa Majka Melouna ove godine igra neverovatnu košarku, uprkos brojnim problemima koje imaju. Vil Barton koji gotovo da nije ni zaigrao ove sezone, Geri Heris koga često muči povreda i Pol Milsap koji je imao određenih problema su igrači iz startne petorke Denvera. Uprkos tome, ova franšiza se nalazi na vrhu zapadne konferencije najviše zahvaljujući Nikoli Jokiću  koji igra sezonu karijere za sada. Predvodnik je ovog tima u gotovo svim statističkim kategorijama i neko od koga polazi većina napada ovog tima. Džamal Marej u zadnje vreme takođe igra izvrsnu košarku i Denver ako nastavi ovako da igra ima velike šanse da dođe do same završnice NBA lige, odnosno do velikog finala. Sada je ekipa kompletna i svim silama će napasti goste iz Portlanda. U ovoj seriji je ponovo istupio Nikola Jokić koji zaista igra nestvarno u plejofu. Najveću podršku ima u Mareju i Milsapu i od ta tri igrača se i na ovom meču očekuje najveći doprinos, pogotovo kada je reč o napadu. Takođe igrači sa klupe mogu da odigraju bitnu ulogu za kratak period koliko će provesti na parketu. Denver je ove sezone u regularnom delu imao najbolji skor na domaćem parketu i sada je vreme da to i potvrde.

Portland: Lilard i Mekolum imaju priliku da ovu sezonu učine istorijskom. Veliki zadatak je pred njima večeras.

Ekipa Portlanda pokušava ove sezone da napravi dobar rezultat u plejofu. U prvoj rundi izbacili su Oklahomu i pokazali svima da igraju dobru košarku. Lilard i Mekalom su i ove sezone udarna igla napada Portlanda. Lilard iza sebe ima neverovatnu sezonu, odlično šutira za tri poena i ponovo je u završnim fazama utakmica najbolji, odnosno i ove sezone smo ga gledali kako pogađa šut za pobedu. Doživeli su peh sa povredom Jusufa Nurkića, ali je dolazak Enesa Kantera popravio stvari u reketu. Biće jako teško njihovim protivnicima, pogotovo kada Portland igra u svom “Moda centru”. Sada moraju da odigraju na visokom nivou sedmi meč protiv Denvera, a zadatak je utoliko teži, jer igraju na gostujućem parketu. Uspeli su u ovoj seriji da brejknu ekipu Majka Melouna, ali sada je situacija sve ili ništa. Sve staje u ovih 48 ili možda i više minuta. Jedna ekipa će završiti sezonu, dok će druga nastaviti svoj put ka NBA finalu i šansi za osvajanje prstena. Očekujemo od Lilarda i Mekoluma najveći doprnios večeras i vidimo ih na 40+ minuta na parketu. Koliko mogu gosti na ovom meču videćemo već od 21:30h.

Naš predlog:

Mnoge predikcije pored ovaj meč mogu da padnu u vodu, ali je zbog svega viđenog Denver na svom parketu favorit i po kladionicama. Meridianbet za pobedu domaćina daje kvotu 1.44. Ono što smo mi izabrali kao naš predlog je nešto drugo. Smatramo da će ovo bez obzira na važnost meča biti jedna efikasna utakmica i iz tog razloga naš predlog je sledeći. Gost postiže ukupno poena više od 104.5 i Meridianbet daje kvotu 1.90 za taj tip. Portaland mora da napadne ekipu Denvera od samog starta i samo na efikasnom meču na veliki broj poena oni imaju svoje šanse. Lilard i Mekolum umeju da unište protivničke odbrane, a znamo koliko je Lilard efikasan kada je to najpotrebnije njegovom timu. Vidimo ovaj predlog kao izuzetno izgledan.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.