Derbi dana: Radnički Niš – Partizan: Nišlije za najveći uspeh, crno-beli za spas sezone

PARTIZAN vs RADNICKI Beograd, 17.04.2019. foto: Nebojsa Parausic Fudbal, Partizan, Radnicki Nis, XYZ

U revanš utakmici polufinala Kupa Srbije, na niškom “Čairu”, sastaju se domaći Radnički i beogradski Partizan. U prvom meču, odigranom u Humskoj, Partizan je slavio golom Rikarda 1:0. Ko će od ove dve ekipe igrati u finalu, najverovatnije protiv Crvene zvezde, saznaćemo u sredu kasno uveče.

Radnički: Lalatović je veliki motivator, ali za ovakav meč dodatna motivacija nije potrebna

Nišlije su već uradile velike stvari ove sezone. Osvojiće vicešampionsku titulu, čime će razdvojiti “večite” na tabeli još od vremena Obilića. Čak je Radnički, ma koliko to nerealno izgledalo, do pre dva kola bio ozbiljan konkurent crveno-belima za šampionsku krunu. Malo su popustili u Plef ofu, što zbog umora, ali više zbog toga što im je bilo jasno, nakon poraza na “Rajku Mitiću”, da od titule neće biti ništa. Fokusirali su se na Kup, žele da osvoje prvi trofej u istoriji, a na ruku im ie i to što će biti domaćini finalnog okršaja. U prvoj utakmici u Beogradu, nisu prikazali dobru igru, možda je to bilo jedno od najslabijih izdanja popularnog “Reala sa Nišave” u ovoj sezoni. Izgubili su minimalnim rezultatom, što im ostavlja šansu da se posle uzvratnog meča, na njihovom “čairu”, domognu završne predstave. Nišlije su u prethodna četiri kola pobedlie samo jednom, a tri puta su remizirale, pa su ostale bez šanse da zakomplikuju sam finiš prveenstva, ali su se obezbedili na drugoj poziciji. Dobra vest za trenera Nenada Lalatovića je povratak u tim bombardera Nikole Drinčića, čiji jedan projektil može da odluči pobednika. Mnogo se očekuje od iskusnog Saše Stojanovića i mladog napadača, sa fenomenalnim brzinskim sposobnostima, Laraza Ranđelovića. Naravno, u centru pažnje biće najbolji strelac srpskog prvenstva Nermin Haskić, za koga bi Radnički na leto mogao da uzme lep novac, ukoliko odluči da ga proda. Podestimo da je Ranđelović već prodat grčkom Olimpijakosu. Predsednik kluba, Novica Tončev, najavljuje još jači Radnički naredne sezone. Po njemu, biće to tim koji će napasti šampionski pehar, ali i plasman u grupnu fazu LIge Evrope. U tome dosta može da im pomogne osvajanje Kupa, pošto bi u tom slučaju Nišlije preskočile prvu rundu kvalifikacija. Ipak, loš klupski koeficijent biće veliki problem za tim koji je još neiskusan na međunarodnom planu.

Partizan: Nema izgovora, Partizan ne sme da dozvoli još jedan promašaj!

Crno-beli su obezbedili Evropu, prvo dobijanjem licence, a onda i na terenu, posle pobeda nad Lučancima, Napretkom i Vojvodinom. Ali, slaba je to uteha za navijače srpskog velikana koji ima jednu od naslabijih sezona u nekoliko poslednjih decenija, a sigurno najslabiju u vom veku. Kup bi mogao da donese neku utehu, ali isključivo ako u Humsku stigne pehar, jer poraz u finalu, pa još od Zvezde, ne bi bio poželjan scenario. Trener-početnik na klupi Partizana, legendarni golgeter Savo Milošević, nije se najbolje snašao, pa je njegov tim tek u nedelju zabeležio prvu pobedu na gostujućim terenima pod njegovom komandom, u Novom Sadu protiv Vojvodine. Ipak, nije Milošević kriv zbog toga što ne raspolaže sa konkurentnim timom. Ne pamtimo od kada crno-beli nisu imali slabiji sastav, a uz to nema ni neki izbor, pa je najbolji strelac tima, napadač sa Zelenortskih Ostrva, Rikardo Gomeš, ujedno i jedini pravi špic. Partizanu je preostalo da pokuša, za početak, da se plasira u finale našeg najmasovnijeg takmičenja, a onda i da dođe do trofeja, četvrtog uzastopnog u Kupu. Prošle godine su bili bolji od Maldosti iz Lučana, godinu ranije od Crvene zvezde, kada je osvojena i dupla kruna, a pre tri godine pobedili su Javor iz Ivanjice. Nakon toga, sledi veliki posao u prelaznom roku, koji će biti jako otežan zbog nedostatka finasijskih sredstava, pa je prvi zadatak prodati nekog, a moguće je i sve, sadašnje prvotimce i graditi tim od nule. Ostaje nepoznato kako se Partizan strmoglavio za samo dve sezone, posle one istorijeske pod vođstvom Marka Nikolića, kada je osvojena dupla kruna, a kasnije je izboren i plasman u nokaut fazu Lige Evrope. Činilo se da zaostatak od prošle godine za Zvezdom neće moći da se ponovi, a on je ove godine još veći. Sigurno je da su pravljeni veliki promašaji u prelaznim rokovima, a izuzetak nije ni poslednji, zimski, jer fudbaleri koji su tada stigli, nemaju, ama baš nikavu ulogu u timu.

Naš predlog:

Ovaj revanš će biti već treća utakmica Radničkog i Partizana na “Čairu” ove sezone. U prvom meču Nišlije su vodile 2:0, ali je Partizan izjednačio. U Plej ofu je Radnički pobedio sa 3:1, ali je taj meč izazavao mnogo polemika, jer su gosti bili dosta ošetećeni. Crno-bele vežu lepe uspomene za ovaj sportski objekat, jer su klučnu pobedu u sezoni 2016/17 ostvarili baš ovde u pretposlednjem kolu, kada su Đurđeević dva puta i Leonardo jednom, bili tvorci trijumfa, a kasnije i titule, poslednje koja ja završila na njihovoj strani Brda. Kladionice kažu da je Radnički favorit za pobedu, kvota na trijumf Nišlija u 10Bet iznosi 2.10, remi je 3.15, a pobeda Partizana 3.05.  Domaćin nema šta da čuva, ima minus od jednog gola, pa očekujemo da napadne. Partizan, bar u našoj ligi, ne ume da se brani, pa bi golova trebalo da bude na “Čairu”. Naš predlog je igra gol-gol, pa to i predlažemo. Za GG u kladionici 10Bet koeficijent je 1.83.Registruj se na 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.