Derbi dana: Košarkaški evropski klasik u drugom polufinalu f4 turnira Evrolige! CSKA vs Real Madrid

Evroliga

U drugom polufinalu Evrolige od 21h se sastaju CSKA i Real Madrid. Kao što smo naveli, to je pravi košarkaški evropski klasik. Dva tima koja su se i prošle sezone sastala u ovom delu takmičenja i tada su izabranici Pabla Lasa bili uspešniji. Nova sezona nam je donela nove duele, ali je epilog ostao isti kada su učesnici ovog dela žreba u pitanju. Ponovo će ukrstiti koplja Nando DeKolo i Serhio Ljulj, Dimitris Itudis i Pablo Laso. Ovaj meč je na programu od 21h i biće prava poslastica za sve ljubitelje evropske košarke.

CSKA: Najbitiniji meč u sezoni za CSKA i njhovog trenera! Mogu li da odigraju bolje nego prošle godine u Beogradu?

Trofejni klub iz Moskve je ove sezone malo promenio sastav. Dimitris Itudis je ostao na klupi i pored brojnih spekulacija da bi mogao da napusti klub posle lošeg nastupa na zavšnom turniru u Beogradu. On je ostao na klupi i napravio je male promene u rosteru. Heket I Piters su pojačali ovaj sastavi i oba igrača već  na startu sezone su pokazali zbog čega su tu gde jesu. Kori Higins i Vil Klejburn igraju mnogo bolje ove sezone, dok se bolje partije i podizanje forme očekuje od De Koloa i Rodrigeza. Kajl Hajns i Otelo Hanter igraju dobro i to ovom timu daje veliku sigurnost.  Sada u ovoj fazi sezone, najbolji igrači moraju da preuzmu na sebe odgovornost i da daju najveći doprinos na obe strane parketa. De Kolo je igrač od kojeg se očekuje da istupi na ovakvim mečevima, dok su pomenuti Higins i Klejburn defitnitvno igrači koji mogu svojim potezima da promene tok utakmice. Higins je definitivno najbolji napadač u ovom timu i odbrana Reala će sasvim sigurno biti koncentrisana na ovog igrača.

Real Madrid: Igrači Pabla Lasa su aktuelni šampioni i pokušavaju da odbrane svoj tron!

Aktuelni šampioni nisu bitnije menjali sastav, osim što je tim napustio najbolji igrač u Evropi za prošlu godinu Luka Dončić. Pablo Laso nije tražio njegovu zamenu, jer se u tim potpuno zdrav vratio Serhio Ljulj i uz odličnog Fagunda Kampaca nema problema u organizaciji napada. Jasno je bilo da će neki igrači dobiti veće uloge, kao što su Entoni Rendolf, Džejsi Kerol, Trej Tomkins i Gustavo Ajon. Real igra u svom ritmu svaku utakmicu i pravo je uživanje gledati ih. I ove sezone nalaze se u samom vrhu favorita za osvajanje Evrolige. Timska hemija je na odličnom nivou i jednostavno imaju kvalitet da guraju do samog kraja. Trenutno su na poziciji na kojoj su želeli da budu. Nalaze se u Vitoriji i igraće polufinalni meč Evrolige protiv CSKA iz Moskve. Tim iz Madrida najviše krasi timska igra, iako ima u svom rosteru veliki broj odličnih individualaca. U tim se posle kratke pause vratio i Serhio Ljulj i trener Pablo Laso ima kompletan roster sada kada je to najpotebnije. Biće ovo izuzetno polufinale.

Naš predlog:

Sa ovog meča gde nema izrazitog favorita, mi biramo predlog vezan za poene. Očekujemo na ovom meču otvorenu košarku na veliki broj poena, jer se radi o ekipama koje imaju neverovatan napadački potencijal i nezamislivo je da se može desiti da ekipe podbace u toj fazi igre. Na osnovu toga biramo sledeći predlog: ukupno poena na meču više od 163.5 i Meridianbet za tu granicu daje kvotu 1.83. Smatramo da će ovo biti košgeterski obračun sa obe strane i da će sitnice odlučiti pobednika i putnika u finale ovogodišnjeg izdanja Evrolige.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.