Tip dana: Turski derbi u polufinalu Evrolige! Fenerbahce vs Anadolu Efes

Evroliga

Evroligaška sezona dostiže vrhunac. Očekuje nas turnir najbolja četiri tima ove sezone. Fener i Efes će otvoriti svojim mečom ovaj dan, dok će kasnije od 21h CSKA i Reala odigrati drugo polufinale. Ovakvi mečevi uvek donose uzbuđenja i ništa manje ne očekujemo ni danas. Efes je ekipa koja sa puno optimizma ulazi u ovaj duel i pokušaće da iskoristi nešto lošiji zdravstveni bilten kod Fenera. Željko Obradović sa druge strane uvek ima svog keca u rukavu u nema sumnje da nas očekuje jako zanimljiv okršaj između ova dva turska kluba koji počinje od 18h.

Fenerbahce: Da li Željko Obradović može do svoje 10. titule u Evroligi? Prvi zadatak je jako težak.

Željko Obradović je bio na korak od odbrane evroligaške titule prošle sezone, ali je Real u finalu bio bolji i zasluženo slavio u Beogradu. Došlo je do malih promena u sastavu ovog tima, ali je filozofija igre ostala ista. Kostas Slukas i Jan Veseli se apostrofiraju kao glavni igrači Fenera, ali ne može da se izuzme velika uloga Nikole Kalinića, kao i sve boljeg Marka Gudurića. Lovernj i Meli su odlična podrška Veselom u reketu, kao i iskusni Datome koji ove sezone ne igra mnogo, ali ima jako veliki doprinos u igri turskog velikana. Fener po svemu pokazanom do sada, gotovo sigurno će biti učesnik same završnice ovog takmičenja.  Kao što smo i napomenuli, ekipa Željka Obradovića i ove sezone je učesnik završnog turnira. Ono što ne ide u prilog ovom timu je jako loš zdravstveni bilten. U timu neće biti Lovernja i Datomea, dok su nastupi Veselog i Kalinića pod velikim znakom pitanja. Bez obzira na sve probleme, Fener je u sezonama iza nas pokazao da može da se izbori sa svim nedaćima i da odigraju najbolje onda kada je to najpotrebnije.

Anadolu Efes: Sve su se kockice poklopile za Efes ove sezone. Koliko mogu na f4 turniru?

Ekipa Efesa ove sezone igra zaista sjajno. Trener Ataman je ove sezone napravio zaista sjajan tim i njihove igre to pokazaju. Filozofija igre ovog trenera se najbolje vidi na sadašnjim postavkama Efesa. Brza košarka sa velikim brojem dodavanja i ne čudi podatak da je ovaj sastav u vrhu po broju timskih asistencija. Snaga u reketu je svakako Brajan Danston, dok je srpski reprezentativac koji je planiran kao druga opcija na pleju, izrastao u pravog vođu ovog tima. Efes zasniva mnogo igru na centralnom piku i za sada im to odlično funkcioniše. Klub je posle dugo vremena uspeo da dođe do final4 turnira što se smatra ogromnim uspehom i to je zaista neverovatna stvar za celu organizaciju. Vasilije Micić je izrastao u prvag vođu ove ekipe i uz Larkina i Simona glavni je igrač iz spoljne linije Efesa. Turski klub u ovom finalu ima velikih šansi i ukoliko im se ukase neka od prilika, sasvim sigurno će je iskoristiti. Zdravstveni bilter je dobar i  tim Ergina Ataman svim silama napada Fener. Očekujemo da će Anadolu Efes forsirati brz tempo utakmice i meč na veliki broj poena.

Naš predlog:

Sa ovog meča veliki broj poredloga nam je zapao za oko. Mnogi očekuju meč na mali broj poena, zbog važnosti utakmice i slično. Međutim, mi ne možemo da zamislimo utakmicu Efesa na mali broj poena, jer je to ekipa koja igra u najbržem ritmu u celoj Evropi. Iz svih tih razloga, mi smo iazabrali sledeći tip: gost postiže ukupno poena više od 75.5 i Meridianbet za ovu granicu poena daje kvotu 1.90. Idealna granica po našem mišljenju i ovo se mora iskoristiti. Previše napadačkih rešenja ima tim Ergina Atamana i pravo će biti čudo ako ih rivali ostave ispod ove granice.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.