Derbi dana: Stefanos Cicipas – Rafael Nadal: Osveta ne mora uvek da bude hladna, da bi bila slatka

Pre tačno nedelju dana Stefanos Cicipas je pobedio Rafu Nadala u njegovom Madridu i sprečio ga da ode u finale. Ranije nego što je očekivao, Španac je dobio priliku za “osvetu”, u polufinalu Mastersa u Rimu, ponovo, Cicipas- Nadal!

Stefanos Cicipas: Sada se u žrebu prvo gleda u čijoj je polovini Grk

Nemamo dilemu da je mladi Grk naredni broj 1, kada Novak Đoković i Rafael Nadal potpadnu pod teret godina. I ranije nego što su poznavaoci “belog sporta” očekivali Cicipas se probio u sam vrh i samo mu je potrebna jedna velika titula da bi probio barijeru. Igrao je ove sezone u polufinalu Rolan Garosa, gde ga je Nadal “počistio” sa terena, ali mu se on revanširao na njegovom terenu, u madridskoj “Kaha mahiki”, sprečivši finale sa Đokovićem. Da se podsetimo prošle sezone, tada je Cicipas, mnogima još nepoznat, savladao Novaka Đokovića u ranoj fazi turnira u Torontu, a onda došao i do finala. Tu se sreo sa, pogađate, Rafaelom Nadalom, i nije imao mnogo šansi. Međutim, bio je to samo početak i najava velikih stvari koje će ovaj dugonogi momak, sigurni smo, praviti u budućnosti. Do polufinala u Rimu Cicipas je odigrao samo dva meča, oba sa domaćim teniserima. Posle poraza od Đokovića u Madridu, imao je dva dana odmora, a to se, zbog kiše, pretvorilo u tri dana. Onda je u četvrtka prvo izbacio momka sa specijalnom pozivnicom, Italijana Sinera, a onda u derbiju dana, i domaćeg ljubimca Fabija Fonjinija. Žreb je namenio da u četvrtfinalu igra sa Rodžerom Federerom, koji je na jedvite jade eliminisao Bornu Ćorića, ali se iskusni Švajcarac povukao sa turnira, jer su ovo, ipak, preveliki napori za njega. Sada, relativno odmoran, očekuje Nadala, željnog revanša i zakrvavljenih očiju. Da li će Cicipas umeti da bude miran i skoncentrisan, što je preduslov pobede nad “bikom sa Majorke”, ne znamo, ali autsajder sigurno nije.

Rafael Nadal: U svakom od tri meča rivale je “častio” sa jednom nulom

Nije tajna da šljaka u Rimu više odgovara Nadalu od one u Madridu. Zbog nadmorske visine šljaka u glavnom gradu Španije spada u najbrže na svetu, a Nadal baš ne obožava kad je tako. Ipak, “kralj šaljke” ne sme da se vadi na tako nešto jer je to njegova podloga, na kojoj je postavio rekorde koji, sigurni smo u to, nikad neće biti oboreni. Demonstraciju sile pokazao je u prva tri meča u Rimu. U četvrtak je odigrao dva, koji zajedno nisu trajali kao jedan. Prvo je izmaltretirao Žeremija Šardija sa 6:0, 6:1, a nešto kasnije, istog dana, Gruzijca Nikoloza Basilašvilija, 6:1,6:0. Posle prospavane noći očekivao ga je stari znanac, zemljak Fernando Verdasko, koji mu je sa puta sklonio Dominika Tima. Verdasko je imao mnogo napornije mečeve dan ranije, ali je odlično počeo duel sa Nadalom, imao brejk prednosti, a kod 4:4, propustio je tri vezane brejk šanse. Bio je to jasan signal šta se sprema u nastavku. A odgovor Nadala bio je brutalan, osvojio je narednih osam gemova i meč dobio sa 6:4, 6:0. Sigurno da je “bik sa Majorke” želeo okršaj sa Cicipasom, ali možda ne tako brzo. Ma koliko bio iskusan, Španac će imati mali pritisak, jer nije svejedno izgubiti od istog tenisera dva puta za sedam dana. Ove sezone Nadal nije neprikosnoven na šljaci, kako je to bilo ranije, gotovo svake godine, i kada je zdrav. Još nije osvojio titulu u 2019. godini, a na šljaci su ga već dobijali Fonjini, Tim iCicipas. U Rimu brani 1000 poena, a na predstojećem Rolan Garosu 2000, pa bi ga svaki poraz znatno udaljio od eventualnog povratka na vrh ATP liste. Rimska šljaka mu apsolutno odgovara, pa ostaje da vidimo da li će to presuditi u ovvom polufinalu.

Naš predlog:

Ova dvojica su igrala jedan protiv drugog već četiri puta za godinu dana. Prva tri meča, u Barseloni i Torontu prošle godine, pa u Melburnu ove, Nadal je slavio bez izgubljenog seta, ali je poslednji okršaj pripao Cicipasu, rekli smo, pre sedam dana. Kladionice kažu da je Rafael Nadal apsolutni favorit, pa je kvota na njegov trijumf u 1xbet 1.27, dok je na pobedu Cicipasa oeficijent 3.84. Smatramo da nas ne očekuje dug meč. Ako želi da pobedi, Grk mora sve da završi u dva seta, a ako Nadal bude u svom elementu, onda više od dva seta nećemo gledati, to je sigurno. Zato je naš predlog igra manje od 20,5 gemova na meču, a kvota u kladionici 1xbet iznosi 1.95.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.