Tip dana: Juventus – Atalanta: Može li tim iz Bergama do Lige šampiona?

Jedan od najzanimljivijih mečeva pretposlednjeg kola italijanske Serije A se igra u Torinu gde će fudbaleri Juventusa dočekati Atalantu.
Meč između ove dve ekipe je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Juventus: Odlazak Alegrija – iznenađenje ili ne?

Fudbaleri Juventusa su ove sezone po osmi uzastopni put osvojili Skudeto što pre njih nije uspela da uradi nijedna ekipa, i samim tim ova sezona mora da bude uspešna. Međutim, sigurno je da smo dosta više očekivali od ove ekipe u italijanskom Kupu gde su još u četvrtfinalu eliiminisani od Atalante, ali i u Ligi šampiona, gde su takođe u četvtfinalu eliminisani od Ajaksa.
Sredinom nedelje je objavljeno da Masimilijano Alegri naredne sezone neće predvoditi crno-bele iz Torina, što se može smatrati i iznenađenjem, pošto je nedavno jedan od glavnih operativaca kluba Pavel Nedved izjavio da Masimilijano Alegri sasvim sigurno ostaje u Juventusu i naredne sezone. Možda razlog odlaska sada već bivšeg trenera “stare dame” leži u lošim partijama u poslednje vreme, a čini se da je sve kulminiralo nakon prošlonedeljnog poraza od Rome na Olimpiku kada je bilo 2:0. Ne može se reći da je Juve igrao loše u tom meču, ali je Roma kaznila njihove promašaje u prvom poluvremenu i došla do zaslužene pobede, koja je ozbiljno naljutila navijače “stare dame” iako su još pre nekoliko kola i zvanično došli do osmog uzastopnog Skudeta.

Atalanta: Fantastična sezona za ekipu iz Bergama!

U goste osmostrukom uzastopnom šampionu Italije dolazi Atalanta koja je ne samo hit italijanskog prvenstva, već i hit “liga petica”. Naime, ova ekipa se trenutno nalazi na četvrtom mestu na tabeli koje na kraju sezone donosi plasman u Ligu šampiona što bi bio zaista nestvaran uspeh za izabranike Đanpjera Gasperinija. U prošlom kolu je ekipa iz Bergama pokazala karakter i nakon dva poništena gola u prvom poluvremenu meča sa Đenovom, u nastavku postigla još dva i tako došla do veoma važne pobede kojom su zadržali prednost od tri boda u odnosu na petoplasirani Milan i šestoplasiranu Romu.
Sredinom nedelje se takođe pojavila informacija da će trener Atalante Đanpjero Gasperini od naredne sezone preuzeti Romu, ali za sada još uvek nije bilo ni potvrde, ali ni demanta te informacije.
U svakom slučaju, Atalanta zna kako se igra protiv Juventusa a to su pokazali u četvrtfinalu italijanskog Kupa kada su naneli težak poraz “staroj dami”, pošto je taj meč završen rezultatom 3:0. Sigurno je da se plavo-crni iz Bergama nadaju povoljnom ishodu i u ovom susretu koji bi im otvorio širom vrata Lige šampiona.

Naš predlog

Burna nedelja je iza fudbalera Juventusa pošto su posle poraza od Rome ostali i bez trenera jer je odlučeno da Masimilijano Alegri naredne sezone neće predvoditi Juve. Sa druge strane, za Atalantu je ovo možda i meč sezone, jer bi eventualnim trijumfom bili na korak od Lige šampiona što bi za ovu ekipu predstavljalo zaista nestvaran uspeh. Zbog svega toga vam toplo preporučujemo da pokušate sa duplom šansom x2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.55. Takođe, po tradiciji, na međusobnim mečevima između ove dve ekipe pada dosta golova, pa nema sumnje da će tako biti i sada i zbog toga vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.74. Atalanta igra zaista fantastično ove sezone i već jednom su uspeli da pobede Juventus pa smo mišljenja da bi to mogli da učine i sada, pogotovu što “stara dama” više nema takmičarskih motiva za ovu sezonu jer su odavno odbranili Skudeto. Zbog svega toga vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.10.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.