Tip dana košarka: Da li “ratnici” zatvaraju seriju večeras? Portland vs Golden State

NBA

Noćas od tri sata posle ponoći gledaćemo četvrti meč između Portlanda i Golden Stejta. Ekipa iz Ouklenda vodi u ovoj seriji sa 3-0 i samo neviđeno čudo ih može ostaviti van velikog NBA finala. Portland je na dva od tri meča pokazao da može da se nosi sa aktuelnim šampionima, ali su uvek u trećem kvartalu pokazivali slabosti i tada su gubili stečenu prednost. Večeras im je poslednja šansa da urade nešto u ovoj seriji, igraju pred domaćim navijačima i daće sve od sebe da pobede bar jedan meč u ovoj seriji. 

Portland: Lilard i Mekalum večeras moraju da pokažu zašto su zvezde svog tima.

Ekipa Portlanda pokušava ove sezone da napravi dobar rezultat u plejofu. U prvoj rundi izbacili su Oklahomu i pokazali svima da igraju dobru košarku. Lilard i Mekalum su i ove sezone udarna igla napada Portlanda. Lilard iza sebe ima neverovatnu sezonu, odlično šutira za tri poena i ponovo je u završnim fazama utakmica najbolji, odnosno i ove sezone smo ga gledali kako pogađa šut za pobedu. Doživeli su peh sa povredom Jusufa Nurkića, ali je dolazak Enesa Kantera popravio stvari u reketu. Biće jako teško njihovim protivnicima, pogotovo kada Portland igra u svom “Moda centru”. Posle tri pobede Golden Stejta, domaćin je u zaista teškom položaju, ali velike ekipe baš tada pokazuju svoj kvalitet. Očekujemo jedan agresivan pristup Lilarda i Mekaluma koji nisu pokazali sve što imaju u ovoj seriji, pogotovo Lilard koji je neprepoznatljivo igrao do sada.

Golden State: I bez Kevina Durenta ovaj tim ima šampionski mentalitet, a to se jasno vidi u ovom finalu zapada.

Ekipa Stiva Kera je i ove sezone pokazala da je glavni favorit za osvajanje NBA lige. Od početka sezone tim igra dobro, ali je primetno da su regularni deo sezone odigrali u intezitetu koji nije na najvišem nivou. U toku sezone se timu priključio u Kazins i ovaj tim načinio gotovo nepobedivim. Kevin Durent igra ponovo u sjajnom ritmu i sa Karijem i Tomsonom čini udarnu trojku napada “ratnika”. Sada u plejofu suočili su se sa povredom Durenta, ali su istupili Kari i Klej i pobedom nad Hjustonom zakazali peto uzastopno finale zapadne konferencije. U ovom finalu zapada za sada su uspeli da pronađu rešenja za odbranu Portlanda, pre svega preko Drejmonda Grina koji igra zaista fenomenalno na obe strane parketa. Kari i Klej najviše doprinose u poenima i prethodna dva meča treća četvrtina je bila presudna za konačni ishod. 

Naš predlog:

Iz ove serije smo birali mnogo predloga i do sada smo bili vrlo uspešni. Za ovaj meč smo izabrali predlog za koji mislimo da je najizgledniji da prođe. Gost daje ukupno poena više od 107.5 i Meridianbet daje kvotu 1.84 za taj tip. Smatramo da će Portland odigrati jedan efikasan meč i lako preći ovu granicu. Gostima iz Ouklenda takođe odgovora takav tempo meča i očekujemo zaista jednu utakmicu koja će se igrati na koš više. Lilard i Mekalum moraju biti na svom nivou da bi Portland imao svoje šanse i videćemo koliko toga će se većeras i ispuniti.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.