Tip dana: Štutgart – Union Berlin: “Švabe” vade fleke hvatajući poslednji voz

Po završetku nemačkih liga, ostalo je da se još odigraju baraž mečevi, i da saznamo ko će izboriti opstanak u Bundesligi, Cvajti, trećoj ligi… Najzanimljiviji biće okršaj šesnaestoplasirane ekipe Bundeslige Štutgarta i trećeplasirane iz Cvajte, Union Berlina. Igraju se dve utakmice, a u prvoj je domaćin Štutgart.

Štutgart: Gorak ukus loših rezultata tokom sezone, izbrisaće sladak ukus opstanka

Mnogo toga lošeg se dešavalo ekipi Štutgarta tokom ove sezone, ali su, na sreću po njih, postojale dve još lošije ekipe, Hanover i Nirnberg. Tako su “švabe”, kako glasi nadimak fudbalera Štutgarta, uspele bar da se dokopaju baraža i pokušaju kroz dvomeč sa trećeplasiranim timom Cvajte da izbore ostanak u eliti. Mora se reći da je Štutgart drastično popravio formu u samom finišu sezone, nekako od trenutka kada je ekipu preuzeo mladi trener Nik Viling. U poslednja četiri kola upisali su dve pobede, jedan remi i jedan poraz. Na poslednje dve utakmice čak nisu primili ni gol. Treba reći da su mnogo bolji bili na svojoj “Mercedes Benz areni”, gde su u poslednje dve utakmice pobedili dve ekipe iz vrha tabele, Borusiju iz Menhengladbaha i Volfsburg, obe učesnike evropskih kupova u narednom izdanju. U poslednjem kolu gostovali su Šalkeu u Gelzenkirhenu, a taj meč okončan je bez golova. Nekako nam se čini da je sezona potrajala još nekoliko kola, da bi Štutgart uspeo da izbegen i baraž, ali, ko zna. Tim koji je Štutgart imao ove sezone, nikako nije zasluživao borbu za opstanak, francuski reprezentativni bek Pavar, koji će naredne sezone nositi dres Bajerna, možda je najzvučnije ime u ovom trenutku, ali ne treba zaboraviti ni nekadašnjeg reprezentativca Nemačke, Marija Gomez, koji je u poznim igračkim godinama, ali je i dalje isto ubojit. Naravno, ni Didavi, Gonzalo Kastro, Badštuber i ostali, nisu nepoznati fudbaleri i verujemo da, ako se sada izvuku, u Štutgartu neće ponoviti grešku iz ove sezone u narednoj.

Union Berlin: Njihova maksima je: “kad smo već tu, da pokušamo da pobedimo”.

Nekako stičemo utisak da Union Berlin nije ni planirao ulazak u Bundesligu ove sezone. Svi su kao nove, stare članove elite, videli Keln i Hmburger, a to se pokazalo kao tačno samo u 50% prognoze. “Jarčevi” su uspeli da se vrate, ali će Hamburger morati bar još jednu sezonu da se “igra” sa drugoligašima. Takve okolnosti izbacile su u prvi plan tim Paderborna, koji se vratio u Budesligu posle pet godina, u kojima je od elite stigao do regionalne lige, od koje ga je “spasio” problem sa finansijama Minhena 1860, koji je administrativno izbačen, pa je Paderborn “preživeo” u trećoj ligi. Dve godine nakon toga, evo ih u eliti. A moglo je biti drugačije. Paderborn je izgubio u poslednjem kolu na gostovanju u Drezdenu, ali Union Berlin to nije iskoristio i samo je remizirao sa nezainteresovanim Bohumom 2:2 i pored igrača više. Da su postigli još jedan gol, Berlinci bi već sada bili u Bundesligi, uz Hertu, drugi klub iz prestonice. Ni prethodni rezultati Union Berlina nisu nas uverili da je ulazak u Bundesligu bio prioritet. Jesu kući pobedili Magdeburg i Hamburger, u poslednja dva susreta, ali su nastrani teško dolazili do bodova. Ostće misterija zašto svim silama nisu krenuli u napad u Bohumu, kada je bilo jasno da Paderborn ne može ni do boda. Možda je jedina njihova prednost, u ovom dvomeču, to što će revanš igrati na svom terenu, a ta utakmica je zakazana za 27. maj. Ai, da li će u Štutgartu izboriti rezultat koji će im davati realne šanse u uzvratnom meču, ostaje da vidimo.

Naš predlog:

Smatramo da ovde mnogo dilema nema. Štutgart je kvalitetniji, ozbiljniji i iskusniji tim. Uz sve to igra na svom terenu pred, sigurni smo, pedesetak hiljada navijača. Union Berlin nije navikao da igra ovako važne utakmice pa sumnjamo da će izbeći poraz, moguće i ubedljiv. Kladionice listom staju na stranu “švaba”. U Bet365 jedinica je 1.83, remi je 3.40, a ako se kladite na pobedu Union Berlina, očekuje vas kvota od 4.50. Predlažemo jedinicu, a možda dođe i prelaz 1/1, za koji u Bet365 dobijate kvotu 3.00.Registruj se na Bet365

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.