Tip dana: Fiorentina – Đenova: “Grifoni” jednom nogom u Seriji B, ali ni Fiorentina nije bezbedna!

Ovog vikenda nas očekuje poslednje kolo italijanske Serije A, i za vas smo izdvojili gotovo sigurno najzanimljiviji duel u kom će se sastati Fiorentina i Đenova. Ono što je jako zanimljivo uoči ovog susreta je činjenica da bi jedna od ove dve ekipe mogla da igra naredne sezone u Seriji B što je zaista malo ko očekivao pre početka šampionata.
Meč odluke je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Fiorentina: Ima li agonija “ljubičastih” svoj kraj?

Uprava Fiorentine je uradila zaista veliki posao pred početak ove sezone pošto su uspeli da sačuvaju okosnicu tima jer su odbili više milionske ponude za svoje najbolje fudbalere poput Milenkovića, Kjeze i Simeonea, a u klub je stiglo i nekoliko zvučnijih pojačanja poput Pjace i Miraljasa. Ipak, malo ko je očekivao da će se “ljubičasti” na kolo pre kraja grčevito boriti za opstanak i dozvoliti sebi da u poslednjem kolu odlučuju o svojoj sudbini.
Naime, izabranici Vinćenca Montele koji je na klupi zamenio Piolija trenutno zauzimaju 15. mesto na tabeli i imaju samo tri boda više od upravo Đenove koja se nalazi na mestu koje naredne sezone nažalost znači i igranje u Seriji B. Ono što je još čudnije je podatak da Fiorentina ne zna za pobedu još od meča sa SPAL-om u gostima kada su trijumfovali sa 1:4, a svakako poražavajuće je da je taj meč odigran još sredinom februara, pa dolazimo do jasne računice da “ljubičasti” ne znaju za pobedu preko tri meseca!
U prošlom kolu su izabranici Vinćenca Montele odigrali jedan dosta dobar meč na gostovanju kod Parme, ali su uspeli da promaše ogroman broj prilika što je pri kraju susreta domaćin umeo da kazni i došao do pobede kojom je i definitivno ispao iz lige.

Đenova: “Grifoni” moraju da idu na pobedu!

Dosta dobro je Đenova započela ovu sezonu i u prvih nekoliko kola su najviše na krilima Pjonteka bili na pozicij koja na kraju sezone donosi plasman u Ligu Evrope, što je i bilo zacrtano kao neki stidljiv cilj za ovaj šampionat, pošto je poput Fiorentine sačuvana okosnica ekipe. I tada je bilo primetno da je ova ekipa nepredvidiva i da apsolutno svakog mogu da pobede, ali nažalost i od svakog da izgube. Zanimljivo je da su baš “grifoni” bili ekipa koja je prva uspela da isčupa bod Juventusu, i treba zaista napomenuti da su u tom meču u nekim trenucima bili i dosta bolji rival od “stare dame”, i sigurno da tada niko nije mogao da nasludi ovakav epilog na samo kolo pre kraja.
Naime, Đenovljani se trenutno nalaze na 18. poziciji na tabeli koja na kraju sezone nažalost znači i ispadanje u Seriju B, što sasvim sigurno niko u klubu nije mogao ni da pretpostavi nakon odličnog starta sezone.
U prošlom kolu je Đenova imala lepu priliku da se pomakne iz najopasnije zone ali su nažalost na svom terenu samo remizirali protiv Udinezea, i treba istaći i da su do tog gola došli u samom finišu meča posle opravdano dosuđenog penala koji je iskoristio iskusni Krišito.
Nema sumnje da izabranici Ćezarea Prandelija u ovom meču moraju da idu na sva tri boda, iako im u nekim kombinacijama čak ni to ne garantuje opstanak u ligi.

Naš predlog

Pre nego što vam predložimo da bilo šta odigrate na ovom meču prosto moramo istaći da će obe ekipe osluškivati vesti sa stadiona “Đuzepe Meaca” gde će Inter dočekati Empoli koji se trenutno nalazi na 17. mestu i ima gori međusobni skor od obe ekipe. Ukoliko Empoli u tom meču doživi poraz što je za očekivati pošto je Interu potrebna pobeda za plasman u Ligu šampiona, u toj kombinaciji je sasvim sigurno da bi i jednoj i drugoj ekipi odgovarao remi na ovom meču, pošto bi se gost izjednačio sa Empolijem od kog ima bolji međusobni skor, dok bi Fiorentina ostala na tri boda viška od obe ekipe. Zbog svega toga vam predlažemo da na ovom susretu probate sa duplom šansom x2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.48. Ne treba ovde očekivati previše golova i zato vam predlažemo da probate sa igrom 0-2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.67. Za kraj, hrabro vam predlažemo da odigrate x na ovom susretu jer taj rezultat odgovara i jednoj i drugoj ekipi ukoliko Empoli doživi poraz na gostovanju kod Intera što je za očekivati. Nerešen ishod na ovom susretu kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.30.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.