Derbi dana: Čelsi – Arsenal: Engleska posla na kraju sveta!

U sredu nas očekuje veliko finale drugog po kvalitetu evropskog takmičenja – Liga Evrope, u kom će koplja ukrstiti Čelsi i Arsenal.
Početak meča u Bakuu je zakazan za 21 čas.

Čelsi: Mogu li “plavci” do novog trofeja u Ligi Evrope?

Kada se sve sabere i oduzme sigurno je da ovo nije toliko loša sezona za Čelsi. Naime, “plavci” su sezonu završili na trećem mestu i na taj način došli do plasmana u Ligu šampiona što je svakako bio glavni cilj ove godine, pošto su prošle sezone propustili da to urade posle dosta godina.
Treba naravno dodati i finale Liga Kupa koje su izabranici Maurisija Sarija igrali protiv Mančester Sitija, ali su ipak taj meč izgubili i to posle izvođenja jedanaesteraca u kom su izabranici Pepa Gvardiole bili uspešniji.
Što se Liga Evrope tiče, sve do polufinala Čelsi nije imao nikakvih problema, a onda su naleteli na Ajntraht iz Frankfurta i imali dosta problema da eliminišu ovu ekipu. Prvo su na gostovanju u Frankfurtu nekako isčupali remi, iako im se ne može osporiti da su u drugom poluvremenu bili poprilično bolja ekipa na terenu, dok su u revanšu sa istom ekipom remizirali i učesnika finala su nam dali jedanaesterci gde je Čelsi za razliku od finala Liga Kupa i meča sa Mančester Sitijem, konačno bio bolji.
Mauricio Sari ima dosta problema uoči ovog meča pošto na njemu sigurno neće nastupiti Ridieger, Hadson Odoi i Loftus Čik dok je upitan i jedan od najboljih fudbalera ove ekipe Kante.

Arsenal: “Tobdžije” igraju za spas sezone i ulazak u Ligu šampiona!

Kada je u pitanju Arsenal, ovo finale ima puno veću vrednost. Osim što je i ova ekipa ostala bez trofeja za sada, nisu uspeli u prvenstvu biti među prva četiri i na kraju su osvojili peto mesto. To je dovoljno samo za nastup u Ligi Evrope i sledeće sezone, međutim, osvajanje trofeja u ovom finalu znači da ga neće braniti u tom takmičenju, već će se automatski plasirati u Ligu šampionata, i zbog toga je ulog zaista veliki.
Čini se da su se “tobdžije” u finišu sezone više posvetili Ligi Evrope jer se nekako činilo da će kroz ovo takmičenje lakše doći do plasmana u najkvalitetnije evoprsko klupsko takmičenje što je svakako glavni cilj za ovu sezonu.
Doživeli su izabranici Unai Emerija tri vezana poraza u samom finišu prvenstva i to od ne baš preterano snažnih ekipa, a vrlo lako su primali golove u tim utakmicama. U poslednjem kolu su u gostima savladali Barnli ali taj trijumf nije imao nikakav značaj. Ipak, u polufinalu Liga Evrope su u oba meča savladali neugodnu Valensiju, ali je zanimljivo da su oba puta prvi primali gol.
I Unai Emeri ima dosta problema kada je sastavljanje tima u pitanju, a svakako treba pomenuti i neplanirano odustvo Mhtarijana zbog političke zabrane.

Naš predlog

Čelsi je preko Premijer lige došao do plasmana u Ligu šampiona i sigurno je da pod manjim pritiskom dočekuju ovo finale. Sa druge strane, ovo je poslednja šansa za Arsenal da dođu do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, pošto su sezonu završili na tek petom mestu. Upravo zbog toga, blagu prednost u ovom susretu dajemo formalnom gostu i predlažemo vam da probate sa igrom x2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.55. Sigurno je da će i jedna i druga ekipa ići na pobedu, a to nam može doneti efikasan meč bez obzira što je ulog ogroman. Zato vam preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.73. Za kraj, sigurno je da izabranici Unai Emerija nemaju previše izbora u ovom meču pošto je računica jasna da im samo pobeda donosi plasman u Ligu šampiona, ali i trofej u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju čime bi svakako bila spašena sezona. Zato vam hrabro preporučujemo da probate sa 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.10.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.