Tip dana: Počinje finale NBA lige! Toronto – Golden State

NBA finale
OAKLAND, CA - DECEMBER 12: Stephen Curry #30 of the Golden State Warriors passes the ball against the Toronto Raptors on December 12, 2018 at ORACLE Arena in Oakland, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2018 NBAE (Photo by Noah Graham/NBAE via Getty Images)

Dugo se čekalo na ovo veliko finale NBA lige. Golden Stejt je opravdao ulogu favorita na zapadu, iako su finale konferencije igrali bez Kevina Durenta. KD propušta prvi meč velikog finala, ali se u taboru “ratnika” nadaju da će se on vratiti na parket več na drugom meču. Sa druge strane, sa istoka nam dolazi ekipa Toronta, koja je uspela da izbaci ekipu Milvokija koja je najviše pokazala ove sezone u regularnom delu. Počinje finale, Toronto dočekuje u svojoj dvorani ekipu Golden Stejta od 03:00h. Očekujemo spektakl.

Toronto: Kavaj Lenard igra zaista nestvarno u doigravanju, ali za pobedu protiv GSW je potreban doprinos svih igrača.

Od ovog leta je krenula jedna nova era ekipe Toronta, koja je bukvalno zamenila prvog igrača franšize sa ekipom San Antonija u dobro poznatom trejdu. Kavaj Lenard je stigao u Kanadu i to se za sada pokazalo kao odličan potez uprave reptorsa. Ovaj tim godinama unazad igra jednu specifičnu košarku, pogotovo na domaćem parketu gde ih je jako teško pobediti. Pored Lenarda koji igra zaista sjajno, ova sezona je donela jedno osveženje ekipi u vidu Paskala Sijakama koji igra košarku života za sada. Mark Gasol i Serž Ibaka su veliki oslonac u reketu i to su igrači koji često imaju presudan uticaj na rezultate ovog tima. Odličan uvod za ovo veliko finale NBA lige napravili su u finalu istoka kada su posle 0-2 uspeli da vežu četiri pobede i tako eliminišu Bakse. Lenard je pokazao da je klasa i sa punim pravom se o njemu priča kao o jednom od najboljih igrača u celoj ligi. Igrač koji je iskočio u pomenutoj seriji je Fred Van Flit koji je zaista neverovatno šutirao za tri poena i bio je pravi X faktor. Za pobedu protiv aktuelnih šampiona biće potreban doprinos svih igrača.

Golden State: Kari i Tompson su još jednom pokazali da su najbolji šuterski duo u istoriji lige. Peto uzastopno finale za ovu franšizu.

Ekipa Stiva Kera je i ove sezone pokazala da je glavni favorit za osvajanje NBA lige. Od početka sezone tim igra dobro, ali je primetno da su regularni deo sezone odigrali u intezitetu koji nije na najvišem nivou. U toku sezone se timu priključio u Kazins i ovaj tim načinio gotovo nepobedivim. Kevin Durent igra ponovo u sjajnom ritmu i sa Karijem i Tomsonom čini udarnu trojku napada “ratnika”. Sada u plejofu suočili su se sa povredom Durenta, ali su istupili Kari i Klej i pobedom nad Hjustonom zakazali peto uzastopno finale zapadne konferencije. Tu su ubedljivo savladali ekipu Portlanda sa 4-0 u seriji. Međutim, ti mečevi nisu bili nimalo naivni, jer je Portland u tri od četiri meča imao 17 poena prednosti u toku utakmice, ali su sjajnim trećim četvrtinama izabranici Stiva Kera uspeli da nadoknade minus i slave na svakom od tih mečeva. U ovoj seriji se očekuje povratak Durenta na drugom meču, dok Kazins može da zaigra i večeras. Posle četiri godine duela sa Klivlendom u finalima, sada je Toronto protivnik i biće to dodatni izazov za ovu ekipu. 

Naš predlog:

Sa ovog meča možemo izabrati nekoliko predloga. Ono što je zanimljivo i što se mali broj puta dešavalo ove sezone, jeste to da GSW nije favorit po kladionicama. Meridianbet daje prednost Torontu i kvotu 1.80 za njihovu pobedu. Međutim tip koji mi biramo jeste: gost postiže ukupno poena više od 106.5 i Meridianbet daje kvotu 1.87 za taj predlog. Očekujemo da će ovo biti otvoren meč, a ne možemo baš da zamislimo da Golden Stejt ostane ispod 100 poena za 48 minuta košarke. Ovo nam deluje kao skroz izgledan predlog.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.