Tip dana košarka: Aktuelni šampioni su u velikim problemima! Golden State – Toronto, utakmica 4.

NBA finale

Veliko finale NBA lige je u toku. Ekipa sa istoka, odnosno iz Kanade vodi sa 2-1 u ovog seriji. Toronto je iskoristio loš zdravstveni bilten kod protivnika i pobedom u gostima, uspeo je da vrati prednost domaćeg parketa na svoju stranu. Četvrti meč je na programu od 03:00h i za razliku od prethodnog, na ovom susretu će nastupiti Klej Tompson, ali je tim i dalje bez Kevina Durenta. Toronto je odigrao odličnu utakmicu broj tri i timskom košarkom uspeli su da neutrališu neverovatnog Stefa Karija koji je meč završio sa 47 poena. Aktuelni šampioni su u velikim problemima, ali smo ih viđali i ranije u ovakvim situacijama.

Golden Stejt: Da li može Stiv Ker da izvuče maksimum iz ovog “osakaćenog” rostera?

Ekipa iz Ouklenda dominiantno je došla do svog petog uzastopnog dinala NBA lige. U seriji protiv Hjustona povredio se do tada najbolji igrač tima Kevin Durent i na pravi pogled izgledalo je da je sezona za njega završena, a samim tim i smanjene šanse “ratnika” da odbrane šampionski naslov. Međutim, tada na scenu stupa odlična timska košarka ove ekipe i neverovatne partije Stefa Karija. On je pokazao još jednom da kada je to potrebno može itekako da odigra u MVP režimu. Vodio je svoj tim do pobede u gostima protiv Hjustona, a potom i do popularne metle u finalu zapada protiv Portlanda. U ovoj finalnoj seriji protiv Toronta, uspeli su igrači Stiva Kera da ih brejknu u Kanadi, ali se u 4/4 povredio i Klej Tompson što je veliki udarac za ovaj tim. Bez njega i KD Voriorsi su rutinski izgubili meč na svom parketu i sada ponovo zaostaju u ovoj seriji. Večeras se Klej najverovatnije vraća na parket, pa očekujemo bolji otpor domaćina. Postoje spekulacije da će se i Durent vratiti na sledećem meču u Torontu, što će nam doneti pravi okrašaj ova dva tima.

Toronto: Sve ide po planu u ovoj seriji za Nika Nursa i njegovu ekipu. Ova utakmica im može doneti mnogo.

Od ovog leta je krenula jedna nova era ekipe Toronta, koja je bukvalno zamenila prvog igrača franšize sa ekipom San Antonija u dobro poznatom trejdu. Kavaj Lenard je stigao u Kanadu i to se za sada pokazalo kao odličan potez uprave reptorsa. Ovaj tim godinama unazad igra jednu specifičnu košarku, pogotovo na domaćem parketu gde ih je jako teško pobediti. Pored Lenarda koji igra zaista sjajno, ova sezona je donela jedno osveženje ekipi u vidu Paskala Sijakama koji igra košarku života za sada. Mark Gasol i Serž Ibaka su veliki oslonac u reketu i to su igrači koji često imaju presudan uticaj na rezultate ovog tima. Trenutno je povređen Lauri, ali kada se on potpuno oporavi i vrati u formu Toronto će biti jedan od glavnih konkurenata za osvajanje NBA lige. To su u ovom plejofu i pokazali. Svi iz rostera su zdravi i igraju na pravi način. Lenard je vođa ovog tima i neko ko je u plejofu još jednom dokazao svoju klasu. Ono što je njihova najveća prednost u ovoj seriji je konstantnost, odnosno to što nemaju problema sa povredama i samim tim mogu da igraju u svim rotacijama.

Naš predlog:

Sa ovog meča kao i sa svakog do sada kada je NBA finale u pitanju, možemo izdvojiti nekoliko predloga. Tompson se izvesno vrača na parket i samim tim je Golden Stejt favorit na ovom meču i Meridianbet za pobedu domaćina nudi kvotu 1.52. Međutim to je relativno mala kvota za naš predlog, pa smo se mi odlučili za sledeći tip: domaćin postiže ukupno poena više od 109.5 i Meridianbet za taj broj poena daje kvotu 1.85. Domaćini na svom parketu moraju da odigraju znatno agresivnije kada je odbrana u pitanju, ali mnogo bolje u napadu. Postigli su na sva tri meča po 109 poena, sada je vreme za više.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.