Derbi dana: Dominik Tim – Rafael Nadal: Završna predstava je repriza od prošle godine

Dominik Tim i Rafael Nadal igraće i ove godine u finalu Rolan Garosa. Prošlog juna je Španac lako stigao do 11. titule, a po svemu što se dogodilo u prethodne dve nedelje, mnogi su skloni da poveruju da će sada to učiniti još lakše.

Dominik Tim: Da bi se upisao u “besmrtne”, Austrijancu treba Grend Slem

Već četiri godine uzastopno Dominik Tim igra u polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske, a poslednje dve je u finalu. Realno, pre godinu dana nije imao mnogo izgleda protiv Nadala, mada je u polufinalu imao daleko lakši posao nego što je to bilo sada. Marko Čekinato iz 2018. u odnosu na Novaka Đokovića, prvog na ATP listi, nije nešto za poređenje, pa smatramo da su ovi skeptici, kada su u pitanju Timove šanse, možda i u pravu. Međutim, nije ni Nadal onaj od ranije. Austrijanac ga je već pobedio ove sezone, i to u Barseloni, gde je trijumfovao, a čak je uspeo da stigne i do titule i na betonu, pobedivši u finalu Rodžera Federera. Nije Dominik Tim imao lak posao do finala. Neočekivano je gubio po set od Amerikanca Pola, Kazahstanca Bublika i Urugvajca Kuevasa, u prva tri kola. Onda je imao lakši posao sa Gaelom Monfisom, kada je odigrao možda i najbolji meč, ali je slično bilo i sa Karenom hačanovom u četvrtfinalu. Meč sa Novakom Đokovićem u polufinalu teško je prepričati. Igralo se dva dana, bio je to pravi rolerkoster u kome je Austrijanac pokazao veliku dozu prisebnosti. Vodio je 1:0, 2:1, Đoković je uvek bio u zaostatku, ali je sustizao prednost rivala. Kod 5:3 u petom setu, Tim je imao 40:15, ali nije uspeo da realizuje nijednu od dve vezane meč lopte. Đoković je izjednačio na 5:5 i kada se činilo da je Tim izgubljen, uspeo je da zada još jedan udarac, onaj završni i plasira se u veliko finale. Pitanje je koliko će fizički biti spreman za meč sa “bikom sa Majorke”, jer i kada je potpuno odmoran, teško je izdržati maraton sa Špancem, a bez toga neće biti ni pobede. Dominik Tim još nema osvojen Grend Slem, a najrealnije je da osvoji ovaj, na šljaci, koja njemu najviše odgovara. Da ne igra u eri Rafaela nadala, već bi ih imao nekoliko, ali na njegovu žalost, savremenik je najboljeg tenisera na šljaci ikada.

Rafael Nadal: Španac je sigurno uživao u “mukama” Đokovića i Tima tokom prethodna dva dana

Ne sporimo da je Nadal GOT, kada je u pitanju igranje tenisa na najsporijoj podlozi, ali mu se ove godine sve i poklopilo. Počevši od žreba, koji ga je razdvojio sa Fonjinijem, Cicipasom i Timom, koji su ga već pobeđivali na šljaci pre Rolan Garosa, do toga da je igrao sa kvalifikantima u prva dva kola, a onda pobedio malo poznatog Londera i potpuno indisponiranog Nišikorija. Jedini set izgubio je u duelu trećeg kola protiv Belgijanca Davida Gofana, ali mu trijumf ni tada nije bio ugrožen. Što se polufinala tiče, ono je odigrano u teškim uslovima, vetar je bio jak, a to Nadalu, u odnosu na Federera, mnogo više odgovora. Bukvalno nenačet, Španac očekuje finale i svoju 12. titulu na pariskoj šljaci. Dosta bodova je izgubio tokom sezone na njemu omiljenoj podlozi i ne bi smeo da dozvoli da ostane bez još 800 poena, pogotovo jer je Đoković dodao još 360 plasmanom u polufinale, s obzirom da je prošle godine igrao u četvrtfinalu. Ono što je njemu najbitnije u ovom trenutku, je 18. Grend Slem trofej, čime dolazi na samo dva manje od Rodžera Federera, što bi hipotetički mogao da sustigne već do kraja ove sezone. Jasno nam je da živimo u eri trojice najboljih tenisera ikada, a ko će se ustoličiti kao najbolji, ostaje da vidimo u narednim godinama. Federeru na ruku idu trenutne brojke, Nadalu posvećenost, a Novaku Đokoviću godine i raznovrsnost. Nadal zna kako treba da igra sa timom, potpuno je svestan da mu šanse rapidno rastu sa svakim novim minutom meča, jer iscrpljeni Austrijanac neće moći da igra predugo u svom najboljem izdanju. Sve to nije “pošteno”, znamo, ali podizanje “Kupa Musketara” je glavni cilj, a što bi Makijaveli rekao, on opravdava svako sredstvo.

Naš predlog:

Naravno da sve ovo znaju i kladionice, pa nas ne čudi niska kvota na trijumf Nadala, iako se radi o finalu Grend Slem turnira. U kladionici 1xbet pobeda Španca plaća se kvotom 1.26, dok je trijumf Tima procenjen na 4.48. Verujemo da će Austrijanac dati i poslednji atom snage da dođe do pobede, svoje najveće u dosadašnjoj karijeri, ali bi stvarno trebalo da bude Supermen i da se ekspresno oporavi od “rata” sa Đokovićem. Naš predlog je pobeda Španca, koji nema baš mnogo “obzira” prema rivalovim problemima, a kada je broj gemova u pitanju, granica je u 1xbet na 34, 5, a mi smatramo da će ih biti više, za šta je koeficijent 1.74.Registruj se na 1XBet

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.