Derbi dana: Počinje finale KLS lige. Crvena zvezda – Partizan

Crvena zvezda - Partizan

Počinje i poslednje finale, kada su domaća takmičenja u pitanju. KLS liga se privodi kraju, a sastaju se Crvena zvezda i Partizan. Dva najbolja tima u zemlji će odlučivati o tome ko će biti novi šampion. Sezona je bila dugačka i sasvim sigurno svi igrači žele da se što pre završi i da odu na zasluženi odmor. Nominalni domaćin u dvorani “Aleksandar Nikolić” na prvom meču biče Crvena zvezda, zbog boljeg skora u regionalnoj ABA ligi na kraju regularnog dela. Ovaj prvi meč je na programu od 18h.

Crvena zvezda: Crveno beli su osvojili ABA ligu, što je bio osnovni cilj, ali Milan Tomić želi i ovaj trofej.

Ekipa Milana Tomića igra gotovo savršeno ovaj prvi deo sezone. Bez poraza su u ABA ligi i relativno rutinski su izborili plasman u drugu fazu Evrokupa. Napad funkcioniše gotovo savršeno, dok u defanzivnim rotacijama ima prostora za napredak, pre svega visokih igrača. U rosteru Zvezde ima nekoliko veoma iskusnih igrača koji znaju kako se igraju velike utakmice. Stratos Perperoglu je svakako jedan od njih i on će ove najbitnije mečeve igrati rutinski. Džo Regland igra na visokom nivou, iako deluje da to može i bolje, dok je Bili Beron u svom šuterskom ritmu, što je veoma opasno za protivnike, jer stručni štab crveno belih ima nekoliko odličnih specijala za ovog igrača. Centarski tandem Cirbes – Odžo je jedna od nosećih stavki kada je napad u pitanju i oni su tu u mnogim rotacijama važni. Snažni blokovi, odlična igra 1 na 1 leđima ka košu koja često iziskuje udvajanja, što sa druge strane ostavlja prostora za druge igrače. Zvezdu će biti teško pobediti ove sezone, pogotovo na domaćem parketu. Rezeime cele sezone je bio zaista bio ovakav. Sada za razliku od većeg dela sezone u ovom finalu crveno beli ne mogu da ručunaju na Reglanda i Perperoglua.

Partizan: Partizan je osvojio kup, a ova eventualna titula će im upotpuniti sezonu, što je glavni cilj.

Posle smene trenera i dolaska Trinkijerija igra Partizana se potpuno promenila. Neki igrači su dobili mnogo veće uloge nego kod bivšeg trenera Čanka i za sada se to ispostavlja kao odličan potez. Aleks Renfro je pojačao tim na poziciji organizatora igre, što će verovatno značiti da će Trinkijeri pokušati sa Pejdžom na poziciji dva. Oporavak i povratak na parket kapitena Novice Veličkovića doneo je jednu novu energiju i kvalitet i sigurno da je samo njegovo prisustvo na parketu ogroman plus za ovu ekipu. Partizan imam velikih defanzivnih problema i kada njih svedu na minimum mogu da pariraju svim ekipama u Evrokupu, a i u ostalim takmičenjima. Sada u ovom takmičenju koje je jako specifično, jer samim osvajanjem tim ne dobija prolaz u neko od evropskih takmičenja, ali je jako bitno za sam prestiž i naslov prvaka zemlje. Partizan je imao neke neverovatne serije u prethodnim decenijama i znaju kako se osvajaju titule u ovom formatu. Trinkijeri ima priliku da pobedi u ovoj seriji protiv Milana Tomića i na taj način da mu se “osveti” za poraz u polufinalu ABA lige. Partizan je, kao i Zvezda, protutnjao kroz svoju grupu u KLS ligi, a u trećem meču protiv FMP-a je dokazao da mu je mesto u finalu.

Naš predlog:

Sa ovog meča imamo veliki broj potencijalnih predloga za vas. Kladionica Meridianbet na ovom meču Crvenu zvezdu vidi kao apsolutnog favorita i na pobedu crveno belih daju kvotu 1.31. Međutim, ono što je nama upalo u oko je sledeći tip: gost postiže ukupno poena više od 74.5 i Meridianbet za tu granicu poena daje kvotu 1.90. Smatramo da će ovo biti meč na veliki broj poena. Rasterećeni su i jedni i drugi, napadi mogu da funkcionišu tečno i ne sumnjamo da će tako i biti. Imaju kvalitet crno beli da idu preko ove granice poena i mi smatramo da će se to i dogoditi.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.