Derbi dana: Crvena zvezda je slavila na prvom meču, sada očekujemo reakciju Partizana!

Partizan - Crvena zvezda

Partizan i Crvena zvezda danas od 19h u dvorani “Aleksandar Nikolić” odigraće drugi duel finalne serije Košarkaške lige Srbije. Crveno beli su slavili na prvom meču koji je obilovao poenima i slobodnim bacanjima. Sada su crno beli nominalni domaćini i na utakmici će biti prisutni samo njihovi navijači. Očekujemo jedan meč na malo manji broj poena, jer je neverovatan broj trojki viđen na ovom prvom meču. Serija se igra do tri pobede i ukoliko žele da produže ovu seriju igrači Partizana moraju da slave pred svojim navijačima.

Partizan: Trinkijeri je isključen sa prvog meča i sasvim sigurno će imati motiv više na ovoj utakmici.

Posle smene trenera i dolaska Trinkijerija igra Partizana se potpuno promenila. Neki igrači su dobili mnogo veće uloge nego kod bivšeg trenera Čanka i za sada se to ispostavlja kao odličan potez. Aleks Renfro je pojačao tim na poziciji organizatora igre, što će verovatno značiti da će Trinkijeri pokušati sa Pejdžom na poziciji dva. Oporavak i povratak na parket kapitena Novice Veličkovića doneo je jednu novu energiju i kvalitet i sigurno da je samo njegovo prisustvo na parketu ogroman plus za ovu ekipu. Partizan imam velikih defanzivnih problema i kada njih svedu na minimum mogu da pariraju svim ekipama u Evrokupu, što su i pokazali. U plejofu ABA lige pružili su odličan otpor Crvenoj zvezdi u polufinalu i tu ostavili dobar utisak. Dominantnim nastupom su došli do finala KLS-a, uz jedan poraz od FMP-a. Sasvim sigurno će doći do brojnih promena u sastavu crno belih nakon ove sezone, a sve su glasnije priče da je Partizan jedan od glavnih kandidata za dobijanje specijalne pozivnice Evrolige za ovu sezonu. Ukoliko se dogodi, Trinkijeri će sasvim sigurno imati veći budžet za dovođenje igrača i samim tim će Partizan imati još kvalitetniji roster sledeće sezone.

Crvena zvezda: Odličan šut za tri poena obeležio je igru crveno belih, ali to neće biti dovoljno na drugom meču.

Ekipa Milana Tomića igra gotovo savršeno ovaj prvi deo sezone. Bez poraza su u ABA ligi i relativno rutinski su izborili plasman u drugu fazu Evrokupa. Napad funkcioniše gotovo savršeno, dok u defanzivnim rotacijama ima prostora za napredak, pre svega visokih igrača. U rosteru Zvezde ima nekoliko veoma iskusnih igrača koji znaju kako se igraju velike utakmice. Stratos Perperoglu je svakako jedan od njih i on će ove najbitnije mečeve igrati rutinski. Džo Regland igra na visokom nivou, iako deluje da to može i bolje, dok je Bili Beron u svom šuterskom ritmu, što je veoma opasno za protivnike, jer stručni štab crveno belih ima nekoliko odličnih specijala za ovog igrača. Centarski tandem Cirbes – Odžo je jedna od nosećih stavki kada je napad u pitanju i oni su tu u mnogim rotacijama važni. Snažni blokovi, odlična igra 1 na 1 leđima ka košu koja često iziskuje udvajanja, što sa druge strane ostavlja prostora za druge igrače. Zvezdu će biti teško pobediti ove sezone, pogotovo na domaćem parketu. To su i pokazali do sada, kako u ABA ligi, tako i u ovom KLS takmičenju. Jedna velika razlika između ova dva dela sezone jesu povrede koje su zadesile ovaj tim. Završnicu ABA lige i celu KLS ligu Milan Tomić ne računa na dva igrača koja su iznela veliki teret ove sezone. Perperoglu i Regland nisu zbog povreda u sastavu još od završnice ABA lige i to je donelo brojne promene u rotacijama.

Naš predlog:

Sa ovog meča ćemo uzeti predlog za koji smatramo da bi trebao bez problema da dođe, jer očekujemo postavku utakmice koja će ići u prilog našoj analizi. Sa ovog meča smo izabrali predlog: ukupno poena na meču manje od 154.5 i Meridianbet za ovu granicu poena daje kvotu 1.75. Jednostavno smatramo da kao po običaju, posle jednog izuzetno poenterskog meča, obično dođe utakmica na mali broj poena. To se i kod ovih rivala u više navrata pokazalo, pa nešto slično očekujemo i večeras.

Registruj se na Meridianbet
 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.