Tip dana: Majorka – Albasete: Ko će u finale plej-ofa?

U četvrtak nas očekuje drugi meč polufinala plej-ofa za ulazak u  špansku La Ligu u kom će snage odmeriti Majorka i Albasete.
Duel između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Majorka: Može li Majorka do plasmana u La Ligu?

Fudbaleri Majorke su se ove sezone vratili u drugu ligu nakon jedne sezone provedene u trećem rangu takmičenja, i pre starta šampionata su obećali da će učiniti sve da dođu do plasmana u La Ligu, gde im je svakako i mesto. Ipak, nije sve išlo tako glatko kada je u pitanju ova ekipa, koja je gotovo cele sezone igrala promenljivo, po sistemu toplo hladno.
Uglavnom su cele sezone bili tu negde na sredini tabele, ali su onda pred sam kraj šampionata dosta popravili svoju formu i regularnio deo sezone završili na petom mestu. Ono što svakako treba pomenuti je da je Majorka katastofalno odigrala poslednja tri kola u regularnom delu šampionata, ali tada je već bilo izvesno da ne mogu doći do druge pozicije na tabeli koja donosi direktan plasman u elitu, ali i da ne mogu završiti ispod šestog mesta što bi značilo da im je izmakao plasman u plej-of, što je svakako i postavljeno za primarni cilj za ovu sezonu.
U poslednja tri kola Majorka nije znala za pobedu, a u tom periodu su prvo poraženi na gostovanju kod Deportiva u La Korunji, da bi potom na svom terenu remizirali sa Granadom koja je izborila direktan plasman u La Ligu, da bi u poslednjem kolu na gostovanju kod Ekstramadure odigrali meč bez golova.

Albasete: Sjajna sezona za ovu ekipu!

Albacete je ekipa koja je igrala prilično konstantno ove sezone i skoro kompletno prvenstvo su proveli na pozicijama među prvih šest timova. Bili su nekoliko kola i lideri šampionata, treba pomenuti da su bili i na drugoj poziciji na tabeli, ali je veliki problem ove ekipe bio što nisu dugo uspeli da izdrže u istom ritmu pa su na kraju regularnio deo prvenstva u Segundi završili na četvrtom mestu.
Treba istaći da je presudan meč po ovu ekipu odigran četiri kola pre kraja kada je Albasete na svom terenu ugostio Granadu. Pre tog meča je Albasete bio na trećem mestu a Granada na drugom, i pobedom bi domaća ekipa prestigla Granadu i bili bi praktično na korak od direktnog plasmana u La Ligu. Ipak, Granada je na tom meču pružila dosta bolju partiju i slavila sa minimalnim rezultatom što je u velikoj meri doprinelo osvajanju drugog mesta na tabeli na kraju regularnog dela šampionata i plasmanu u La Ligu.
Sigurno je da Albasete u preostalim mečevima nije igrao sa 100% svojih mogućnosti jer je bilo jasno da će se plasirati u plej-of, što na kraju krajeva i jeste bio glavni cilj za ovu sezonu. U poslednjem meču regularnog dela šampionata su doživeli težak poraz na gostovanju kod Almerije, kada je bilo ubedljivih 3:0.

Naš predlog

Evidentno je da su se i jedna i druga ekipa u poslednjih nekoliko kola regularnog dela šampionata u Segundi čuvale baš za ovaj meč pa otuda i ne treba da iznenade loši rezultati i Majorke, ali i Albasetea. Nije tajna da je velika želja Majorke povratak u sam vrh španskog fudbala, dok je Albasete potpuno zadovoljan i sa ovim što su do sada uradili, pošto je malo ko očekivao da će ova ekipa doći do plasmana u plej-of. Zbog svega toga, dajemo veliku prednost domaćoj ekipi u ovom susretu i predlažemo vam da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.00. Ne treba očekivati previše golova na ovom susretu pošto je ulog zaista veliki, pa vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.56. Za kraj, nema sumnje da će domaća ekipa pokušati što ranije da stigne do gola, a poznato je da se Majorka dosta uspešno brani kada u ranoj fazi dođe do gola i uglavnom se ti mečevi završavaju rezultatom 1:0. Zbog toga vam toplo preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.12.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.