Derbi dana: Golden State i Toronto igraju šesti meč finalne serije!

Golden State - Toronto

Veliko finale NBA lige je opravdalo očekivanja i donelo nam veliku borbu između istoka i zapada. Golden State je prvi zadao udarac i napravio brejk u Kanadi, međutim ekipa Nika  Nursa dobija naredna dva meča u “Oracle” areni i vraća se na svoj parket sa velikom prednošću od 3-1. Imali su meč loptu pred svojim navijačima, ali je nisu iskoristili, pa ćemo gledati i šesti meč finalne serije. Golden State i Toronto igraju od 03:00 ovaj meč i biće ovo veliki spektakl.  Da li će Kavaj Lenard sa Reptorsima osvojiti prvi trofej NBA prvaka za ovu franšizu ili će Stef Kari sa svojim “ratnicima” produžiti ovu seriju?

Golden State: Ekipa je izgubila Kevina Durenta, ali je dobila nastavak serije i priliku da se bori za prsten.

Ekipa Golden Stejta je ove sezone pokazala da se radi ponovo o šampionskom sastavu. Dokazali su to i u ovom plejofu i petu uzastopnu godinu su u velikom finalu. Stvari se u ovom doigravanju ne dešavaju onako kako bi tim iz Ouklenda želeo. Nekoliko povreda zadesilo je glavne igrače ovog tima. Pre svega moramo da istaknemo povredu verovatno i najboljeg igrača ove sezone i jednog od najboljih igrača u ligi, Kevina Durenta. KD se povredio u seriji protiv Hjustona, ali se vratio na prošlom meču u finalnoj seriji, odlično ga startovao, ali se u drugoj četvrtini teško povredio i pokidao Ahilovu tetivu i sada mu sledi pauza od skoro godinu dana. To je veliki udarac za ovaj tim i pre svega za njega samog. Klej je takođe vukao povredu, ali se vratio na parket i ovaj tim sa svojim pobedničkim mentalitetom nastavlja svoju borbu u ovom velikom finalu. Stef Kari igra na izuzetnom nivou i pravi je vođa ove ekipe, ali presudan uticaj na ovu seriju ipak vrši Drejmond Grin koji igra gotovo savršeno na obe strane parketa i konstantno je na ivici da ostvari trip-dabl učinak.

Toronto: Druga meč lopta za tim iz Kanade, sada će im biti još teže, jer pritisak raste. Ponovo u Ouklendu traže pobedu.

Od ovog leta je krenula jedna nova era ekipe Toronta, koja je bukvalno zamenila prvog igrača franšize sa ekipom San Antonija u dobro poznatom trejdu. Kavaj Lenard je stigao u Kanadu i to se za sada pokazalo kao odličan potez uprave reptorsa. Ovaj tim godinama unazad igra jednu specifičnu košarku, pogotovo na domaćem parketu gde ih je jako teško pobediti. Pored Lenarda koji igra zaista sjajno, ova sezona je donela jedno osveženje ekipi u vidu Paskala Sijakama koji igra košarku života za sada. Mark Gasol i Serž Ibaka su veliki oslonac u reketu i to su igrači koji često imaju presudan uticaj na rezultate ovog tima. Trenutno je povređen Lauri, ali kada se on potpuno oporavi i vrati u formu Toronto će biti jedan od glavnih konkurenata za osvajanje NBA lige. To su i pokazali kroz ovu plejof trku, gde su redom izbacivali ekipe Orlanda, Filadelfije i Milvokija, da bi ih u finalu cele lige sačekali aktuelni šampioni. Toronto je do sada u ovoj seriji prikazao bolju košarku, imaju pun roster i zdravi su, što se ne kraju može ispostaviti kao presudno u ovom finalu. Kavaj Lenard je apsolutni lider ovog tima u svim segmetima igre i ukoliko Toronto savlada ekipa Golden Stejta, bez sumnje će biti MVP ovog finala.

Naš predlog:

Imamo jako uspešne analize kada je ovo NBA finale u pitanju. Mislimo da imamo samo jedan promašaj kada je ova serija u pitanju. Golden State je na ovom meču blagi favorit i Meridianbet daje kvotu 1.69 na njihovu pobedu. Međutim mi smo se odlučili za drugi tip: domaćin postiže ukupno poena više od 105.5 i Meridianbet za tu granicu poena daje kvotu 1.72. Smatramo da Golden State ima jedinu šansu u brzim napadima, bez postavljanja igre, jer u pozicionim napadima, gosti iz Kanade imaju veće šanse.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.