Tip dana košarka: Anadolu Efes i Fenerbahce će igrati sedmi meč finalne serije!

Andolu Efes - Fenerbahce

Gledamo neverovatnu finalnu seriju u finalu turskog šampionata. Dve najbolje ekipe su zasluženo tu gde jesu i vodi se pravi rat za titulu. Anadolu Efes i Fenerbahce će igrati sedmi meč finalne serije. Videli smo brejkove na obe strane i sve je počelo u tom smeru kada je Fener brejknuo ekipu Ergina Atamana već u uvodnom meču. Oporavila se ekipa Efesa i pošto su imali bolji skor na kraju ligaškog dela, oni su ti koji imaju prednost domaćeg parketa na ovom meču. Očekujemo ispunjenu dvoranu “Sinan Erden” i fantastičan meč koji je na programu od 19h.

Anadolu Efes: Efes igra verovatno najbolji napad u celoj Evropi, ali će ovoga puta morati i korak dalje kada je odbrana u pitanju.

Ekipa Efesa ove sezone igra zaista sjajno. Trener Ataman je ove sezone napravio zaista sjajan tim i njihove igre to pokazaju. Filozofija igre ovog trenera se najbolje vidi na sadašnjim postavkama Efesa. Brza košarka sa velikim brojem dodavanja i ne čudi podatak da je ovaj sastav u vrhu po broju timskih asistencija. Snaga u reketu je svakako Brajan Danston, dok je srpski reprezentativac koji je planiran kao druga opcija na pleju, izrastao u pravog vođu ovog tima. Efes zasniva mnogo igru na centralnom piku i za sada im to odlično funkcioniše. Klub je posle dugo vremena uspeo da dođe do final4 turnira što se smatra ogromnim uspehom i to je zaista neverovatna stvar za celu organizaciju. Vasilije Micić je izrastao u pravgg vođu ove ekipe i uz Larkina i Simona glavni je igrač iz spoljne linije Efesa. Turski klub u ovom finalu ima velikih šansi i ukoliko im se ukase neka od prilika, sasvim sigurno će je iskoristiti. Zdravstveni bilter je dobar i  tim Ergina Ataman svim silama napada Fener. Očekujemo da će Anadolu Efes forsirati brz tempo utakmice i meč na veliki broj poena.

Fenerbahce: Mnogo povreda je zadesilo ekipu Željka Obradovića i to je jedan od glavnih uzroka nešto slabije igre u zadnjem kvartalu sezone.

Željko Obradović je bio na korak od odbrane evroligaške titule prošle sezone, ali je Real u finalu bio bolji i zasluženo slavio u Beogradu. Došlo je do malih promena u sastavu ovog tima, ali je filozofija igre ostala ista. Kostas Slukas i Jan Veseli se apostrofiraju kao glavni igrači Fenera, ali ne može da se izuzme velika uloga Nikole Kalinića, kao i sve boljeg Marka Gudurića. Lovernj i Meli su odlična podrška Veselom u reketu, kao i iskusni Datome koji ove sezone ne igra mnogo, ali ima jako veliki doprinos u igri turskog velikana. Fener po svemu pokazanom do sada, gotovo sigurno će biti učesnik same završnice ovog takmičenja.  Kao što smo i napomenuli, ekipa Željka Obradovića i ove sezone je učesnik finala turske lige, kao što smo i očekivali. Ono što ne ide u prilog ovom timu je jako loš zdravstveni bilten. U timu neće biti Lovernja i Veselog, dok su nastupi Datomea i Kalinića pod velikim znakom pitanja. Bez obzira na sve probleme, Fener je u sezonama iza nas pokazao da može da se izbori sa svim nedaćima i da odigraju najbolje onda kada je to najpotrebnije.

Naš predlog:

Sa ovakvih mečeva uvek je nezgodno izabrati pravi predlog, jer je ulog veliki, pa je samim tim i tenzija podignuta na veoma visok nivo. Posle svega viđenog u ovoj seriji, mi smo se odlučili za sledeći predlog: domaćin pobednik meča sa hendikepom (-2.5) i Meridianbet za ovaj hendikep daje kvotu 1.84. Smatramo da je Efes u ovom trenutku ekipa koja je u boljoj formi. Kao što smo napomenuli, Fener ima velikih problema sa povredama i to ih u dobroj meri ometa u kvalitetu košarke koji pružaju. Nedostatak visokih igrača se najviše primetio u skoku i po našoj analizi to će biti jedna od najvećih prevaga na ovoj utakmici.

Registruj se na Meridianbet

 


Pridružite se našoj

>>> Viber grupi za klađenje <<<

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*