Tip dana: Uganda – Senegal: Može li Senegal da opravda ulogu favorita?

U petak nas očekuju prvi mečevi nokaut faze na prvenstvu Afrike, a ovog puta smo za vas analizirali duel između Ugande i Senegala.
Meč između ove dve selekcije je na programu u 21 čas.

Uganda: I plasman u nokaut fazu je već ogroman uspeh!

Kada se sve sabere i oduzme, sigurno je da je i ovaj plasman u nokaut fazu ogroman uspeh za reprezentaciju Ugande, koja je na ovaj turnir doputovala sa baš skromnim ambicijama.
Uganda je izborila plasman u osminu finala i to sa druge pozicije, što znači da nisu morali čekati rasplet u drugim grupama, i to odmah iza Egipta, koji je između ostalog domaćin turnira i glavni favorit za osvajanje istog.
Što se ove selekcije tiče, možemo slobodno reći i da se nalaze u blagom padu forme, pošto su ovo takmičenje otvorili sa pobedom, da bi na kraju grupne faze doživeli poraz.
Savladali su Kongo u prvom  kolu sa 2:0 i to im je u velikoj meri i otvorilo put ka osmini finala. U drugom kolu su protiv Zimbabvea opet poveli, ali su dozvolili protivniku da dođe do poravnanja, što se na kraju ispostavilo i konačnim rezultatom. Ipak, još tada se znalo da bi im četiri boda trebalo biti dovoljna za plasman u osminu finala.
Treba dodati da su se u trećem kolu sastali sa selekcijom domaćina, i svakako je da nisu puno očekivali od tog duela pošto su već ranije obezbedili plasman u nokaut fazu. Slavio je Egipat sa 2:0, a selektor Ugande je na teren izveo nešto izmenjen sastav kako bi odmorio svoje najbolje fudbalere za osminu finala.

Senegal: Jedan od najvećih favorita za osvajanje turnira!

Mora se priznati da u Africi nema baš puno kvalitetnih reprezentacija, ali kada je u pitanju Senegal, sigurno je da ova selekcija ima izuzetno dobru ekipu, i upravo titula na ovom takmičenju bi trebalo da predstavlja krunu ove generacije. Uostalom, kada u jednoj ekipi imamo dva vrhunska fudbalera poput Manea i Kulibalija, logično je da od njih očekujemo mnogo.
Iako su Senegalci izgubili jednu utakmicu, može se reći da su opravdali očekivanja u grupnoj fazi i bez većih problema došli do plasmana u osminu finala, što je bio primarni cilj.
U prvom kolu su rutinski savladali Tanzaniju sa 2:0 i to im je otvorilo put ka osmini finala, iako se mora priznati da baš i nisu blistali u tom premijernom meču na turniru. U drugom kolu smo bili svedoci velikog derbija između Alžira i Senegala u kom se na veliku žalost Senegalaca bolje snašao Alžir i trijumfovao sa minimalnim rezultatom.
Treba istaći da je to bio prvi meč Sanea na ovom turniru, pošto je propustio prvi duel protiv Tanzanije, ali se blago rečeno fudbaler Liverpula u tom duelu nije snašao. Ipak, u sledećem kolu je Senegal ostvario više nego ubedljivu pobedu nad reprezentacijom Kenije, a upravo junak trijumfa je bio Mane koji je postigao dva gola, ali je na sve to uspeo da promaši i jedanaesterac.

Naš predlog

Sigurno je da je Senegal veliki favorit u ovom meču, pošto je za reprezentativce Ugande veliki uspeh i plasman u nokaut fazu ovog turnira, pa vam zbog toga toplo preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.60. Senegal je u prošlom meču protiv Kenije pokazao da može da bude i izuzetno efikasan, što bi slučaj mogao da bude i sada, pa vam iz tog razloga preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa neverovatno dobrom kvotom 3.07. Ne treba očekivati da će se Uganda braniti, pa bi i oni mogli do nekog gola na ovom meču i za kraj vam iz tog razloga savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa takođe nestvarno dobrom kvotom 2.99.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.