Tip dana košarka: Da li Srbija može do finala? Protivnik je Španija!

Srbija - Španija

Pred nama je dan odluke na Evropskom prvenstvu za žene, koje se ove godine igralo u Letoniji i Srbiji. Završnica, odnosno svi mečevi se igraju u “Štark areni”. Ovo Evropsko prvenstvo je važno i zbog činjenice da je ovaj turnir i kvalifikacioni za Olimpijske igre u Tokiju. Šest najboljih selekcija sa ovog šampionata će bukirati svoje karte za OI! Da li Srbija može do finala? Protivnik je Španija. Biće ovo izuzetno zanimljiv meč koji će sasvim sigurno odlučiti trenutna inspiracija pojedinca. Smatramo da su ova dva tima podjenaka po kvalitetu, ali ono što je sigurno i pored odličnih rezultata Srbije na prošlim takmičenjima, Španija ima više iskustva kada su ovakvi mečevi u pitanju. Utakmica je na programu od 20:30h.

Spain: Šponjolke će pored Srbije za protivnika imati i punu dvoranu protivničkih navijača. Možda to bude i motiv više.

Španija je dugi niz godina u samom vrhu ženske reprezentativne košarkaške scene. Igraju u veoma brzom ritmu, imaju odlične bekove i dva jako kvalitetna centra. Ndour i Nikols su igračice koje prave najveću razliku na parketu za ovaj tim. Pored njih dve tu su standardno dobre Kruz i Haraj koje svojim iskustvom doprinose odličnim rezultatima ove ekipe. Španija je bez većih problema prošla grupnu fazu i sada zek kreću one najvažnije utakmice za njih. Verovatno se nisu nadali ovako teškom protivniku u 1/4, ali su bez problema rutinskom igrom savladale ekipu Rusije i potpuno zasluženo se nalaze među četiri najbolje ekipe na turniru. Španija igra modernu košarku, igraju brzo, koriste svoje prednosti na pravi način i biće jako teško bilo kojoj reprezentaciji da im se suprostavi, odnosno da ih pobedi. Dobro su vođene sa klupe i sa pravom su i pre početka šampionata svrstavane u najuži krug favorita.

Serbia: Srbija igra turnir iz snova u svojoj zemlji. Ostala su još dva koraka do zlata, ali ona najbitnija.

Domaćin ovog turnira pored Letonije je Srbija. Ekipa koje je mnoge iznenadila na prošlim smotrama ekipa sa starog kontinenta. Stožer ove ekipe je i dalje trio: Ana Dabović, Jelena Milovanović i Sonja Petrović. Ove tri igračice iznose najveći teret u ovoj ekipi i od njih očekujemo i sada največu doprinos. Pored pomenutih igračica, treba napomenuti i nastup Aleksandre Crvendakić koja je imala odličnu sezonu iza sebe u ekipi Soprona. Srbija ima veliki kvalitet kao tim i Marina Maljković je ozbiljan trener. Srbija ima šampionske ambicije na ovom turniru. Ono što najviše brine trenera ove ekipe je povreda šake Ane Dabović, koja je prema prvim prognozama ozbiljnije povredila jednu od kostiju u šaci i njen nastup je pod znakom pitanja. To će biti veliki udarac za ovu ekipu, jer je Ana jedna od igračica koja je u stanju da svojim individualnim kvalitetom promeni tok utakmice. Srbija će imati podršku sa tribina i biće pravo uživanje gledati ovaj meč.

Naš predlog:

Sa ovog meča možemo izdvojiti nekoliko predloga. Prema kladionici Meridianbet, favorit na ovom meču je Španija i kvota na pobedu “crvene furije” je 1.50. Ipak, mi smo se odlučili za drugi predlog: gost postiže ukupno poena više od 62.5 i Meridianbet daje kvotu 1.71 za taj tip. Srbija igra u izuzetnom brzom ritmu, pogotovo se to moglo videti u duelu protiv Švedske. Odlično su šutirale za tri poena i potpuno procvetale napadački od dolaska u Beograd. Nešto slično očekujemo i večeras.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.