Tip dana: Laslo Đere – Filip Krajinović: Srpski duel u nemačkoj luci

Slučaj je hteo da se u prvom kolu ATP turnira u nemačkom Hamburgu sastanu jedina dvojica srpskih predstavnika, Laslo Đere i Filip Krajinović. Ovu dvojicu tenisera, osim pasoša, povezuje još nešto a to je poraz na prethodnom turniru u Umagu od istog protivnika, Mađara Atile Balaža.

Laslo Đere: Senćanin može mnogo na šljaci, ali nešto ne štima u poslednje vreme

Posle trijumfa na turniru u Riju, Laslo Đere se probio u vrh ATP liste i još uvek se održava u tom društvu. Čini se, ipak, da nije na najbolji način iskoristio odličan ranking, koji mu je omogućavao mnogo lakš žreb, pre svega na turnirima iz Serije 250, kao što je bio ovaj u hrvatskom Umagu, upravo okončan. Žreb mu se potpuno otvorio, ali je ispao u polufinalu od mađarskog tenisera Atile Balaž, skoro 200 mesta slabije rangiranog. Nešto slabiji rezultati na betonu i na travi nisu veliko iznenađenje. Poznato je od ranije da Đere preferira igru na šljaci i da je sve najbolje rezultate postizao na najsporijoj podlozi. Zato je i iskoristio ovaj kratak period povratka na šljaku, do početka američke turneje i odlaska na beton, da pokuša da sakupi još neki bod i ostane među 30 najboljih na svetu. Posle Umaga prijavio se za Hamburg, gde će biti 6. nosilac i pokušaće da ostvari proboj u završnicu. Na Rolan Garosu je igrao u trećem kolu, što mu je najbolji rezultat na Grend slemovima do sada. Ono što upada u oči, bar nam se čini, je nešto slabija fizička sprema ovog tenisera, što je došlo do izražaja u polufinalnom duelu u Umagu. Dan pre poraza od Balaža, Đere je imao naporan meč sa Argentincem Leonardom Majerom, koji je ostavio poslednice po njega. Šteta, bila je to lepa prilaka da gledamo jedno srpsko finale, meč sa Dušanom Lajovićem, ali se to nije ostvarilo, kao ni u Budimpešti, kada je Đere poražen u polufinalu, pa se nije odmerio u finalu sa Filipom Krajinovićem.

Filip Krajinović: “Fića” ima lepu šansu da do kraja sezone znatno poravi plasman

Prednost Filipa Krajinovića je to što na svim podlogama može podjednako dobro da igra, ali kada je u pravoj formi i kad nije opterećen povredama. Razočarao je na Vimbldonu, pošto je u prvom kolu poražen od malo poznatog Nemca Kepfera, posle čega se prijavio za Umag. Prelaz na šljaku nije bio uspešan, pa je izgubio još u drugom kolu, od tenisera koji je kasnije izbacio i Đerea, Mađara Atile Balaža. Prethodno je savladao Japanca Taro Danijela, ali uz mnogo muke. Krajinović je veći deo prošle sezone propustio zbog povreda i nije uspeo da iskoristi sjajan plasman, koji je bio posledica odigranog finala na Mastersu u Parizu. Podsetimo, Filip je bio 26. teniser sveta, bio je nosilac gotovo na svim turnirima, ali su ga povrede onemogućile da to “naplati”. Posle ispadanja u Parizu, godinu kasnije, ispao je iz prvih 100, ali nije dugo čekao na povratak, za sada među 60, pošto je trenutno na 58. mestu. Ove godine je igrao u finalu turnira u Budimpešti, gde je poražen od Italijana Beretinija. Nakon toga je osvojio i jedan čelendžer, bilo je to u nemačkom Hajlbornu, pa je i tu “prihodovao” novih 100 poena. Bio je i sasvim solidan na Rolan Garosu, igrao je u trećem kolu, a i tu je bio blizu iznenađenja protiv favorizovanog Grka Stefanosa Cicipasa.

Naš predlog:

Mada je Laslo Đere bolje plasiran od Krajinovića za čak 26. mesta, a od ponedeljka verovatno i više, po kladionicama je favorit Somborac. U kladionici Bet365 pobeda Krajinovića procenjuje se kvotom 1.57, dok je trijumf Đerea 2.25. Nama se čini da je koeficijentom potcenjen Laslo Đere i da Filip Krajinović nije toliki favorit, a možda uopšte i nije favorit. Zato je naš predlog igra više setova, jer smatramo da će u duelu dvojice prijatelja, neko slaviti posle tri seta. Za igru više od 2,5 setova u kladionici Bet365 dobijate kvotu 2.40.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.