Tip dana: Helsinki – Crvena Zvezda: Zvezda overava prolaz u treće kolo!

U sredu nas očekuje nastavak kvalifikacija za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, a i ovog puta smo za vas pripremili meč između Helsinkija i Crvene Zvezde. U prvom meču su crveno-beli slavili na stadionu “Rajko Mitić” sa 2:0 i tako stekli veliku prednost uoči revanša u Finskoj.
Duel između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova.

Helsinki: Prioritet je domaći šampionat!

Slobodno možemo reći da je ova ekipa imala nešto slabiju sezonu, ali su ipak nekako uspeli da dođu do šampionske titule, u ne baš jakoj konkurenciji. Međutim, kada su u pitanju kvalifikacije za Ligu šampiona, ova ekipa je dosta dobro startovala i obezbedila plasman u drugo kolo, što je svakako i bio primarni cilj, makar za početak. Oni su na svom terenu u prvom duelu savladali Toršavn sa 3:0, tako da je revanš praktično bio samo formalnost. Ipak, početkom drugog poluvremena je protivnik poveo sa 2:0 pa nije bilo baš jednostavno ostati miran, međutim, sa dva gola Riskija je Helsinki došao do pobede i obezbedio plasman u drugo kolo kvalifikacija za plasman u najelitnije evropsko klupsko takmičenje. Tu su ipak doživeli poraz na gostovanju kod šampiona Srbije i tako dosta smanjili svoje šanse za prolazak u naredno kolo.
Nije se Helsinki nedavno proslavio i u meču sa prvoplasiranom ekipom Ilveša, kada su remizirali sa 1:1, iako su dosta dobro otvorili taj meč i došli do vođstva u 55. minutu golom Riskija a na sve to imali su u nastavku gosti nekoliko ozbiljnijih prilika da ugroze Ilveš, ali su se dobrano ispromašivali. Kažnjeni su u trećem minutu nadoknade kada je golom Laurija Ilveš sa bele tačke doneo izjednačenje. U prošlom kolu šampion Finske je ponovo odigrao jedan dosta loš meč pošto su na svom terenu remizirali protiv poslednje plasirane ekipe VPS. Helsinki se nakon šesnaest odigranih kola nalazi na petoj poziciji na tabeli finskog šampionata, i moraju hitno da zaigraju bolje kako bi uhvatili priključak sa vodećim ekipama na tabeli pošto je opšte poznato da je glavna ambicija Helsinkija godinama unazad osvajanje šampionske titule.

Crvena Zvezda: Može li Zvezda ponovo do Lige šampiona?

Izabranici Vladana Milojevića su prošle sezone bez većih problema došli do nove titule šampiona Srbije, i da nije bilo podele bodova pred plej-of sigurno je da se to ne bi dovelo u pitanje ni u jednom trenutku. Svakako da je ta prošla sezona bila dosta dobra za sve navijače crveno-belih pošto su njihovi ljubimci uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona, u kojoj su skinuli skalp Liverpulu koji je kasnije postao šampion Evrope. Svakako da se Zvezda nije obrukala u grupnoj fazi, ali se isto tako mora priznati i da su u prolećnom delu šampionata izabranici Vladana Milojevića igrali dosta slabije nego u prvom delu sezone.
Iz kluba su u međuvremenu otišli Savić, Joveljić i Čaušić, ali se čini da se to preterano neće odraziti na igru crveno-belih pošto sva trojica u poslednje vreme nisu bili u prvom planu.
U prvom kolu kvalifikacija je šampion Srbije dosta teže nego što se očekivalo savladao Suduvu, pošto su u prvom meču remizirali (0:0) u jednom od lošijih mečeva ove ekipe od kako je Vladan Milojević seo na klupu. U drugom susretu je ekipa sa stadiona “Rajko Mitić” odigrala znatno bolje i bez većih problema ostvarila pobedu (2:1), što je bilo dovoljno za drugo kolo. U drugog kolu kvalifikacija za Ligu šampiona su crveno-beli pred više od 35.000 ljudi dočekali finskog šampiona Helsinki i bez većih problema slavili u tom duelu sa 2:o. Prednost domaćinu je doneo Ričmond Boaći posle fantastičnog centaršuta Mirka Ivanića da bi konačan rezultat postavio miljenik “Delija” Milan Pavkov posle odbijene lopte u šesnaestercu gostujuće ekipe.
Vladan Milojević nema problema oko sastava, pošto se Marin oporavio od povrede, ali je vrlo moguće da ovaj meč preskoči Milan Rodić zbog činjenice da bi novi žuti karton za levog beka značio i pauzu pošto je do sada sakupio čak dve javne opomene u kvalifikacijama. Njegovo mesto bi mogao da zauzme brazilski fudbaler Žander.

Naš predlog

Sigurno je da će izabranici Vladana Milojevića želeti što pre da postignu gol na ovom susretu kako bi otklonili svaku dilemu oko plasmana u treće kolo kvalifikacija, što su na kraju krajeva i zaslužili nakon sjajne igre u prvom meču koji je odigran u Beogradu. Što se tiče Helsinkija, sigurno je da će ova ekipa učiniti sve da iznenadi crveno-bele, ali veliko je pitanje koliko je to u ovom trenutku realno, pošto šampion Finske ima dosta problema i u nacionalnom šampionatu gde su u prošlom kolu samo remizirali sa poslednje plasiranom ekipom na tabeli. Zbog toga i u ovom revanšu prednost dajemo Zvezdi i predlažemo vam da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 1.80. Ne treba ni u revanšu očekivati previše golova, ali je sigurno da će ih biti, pa vam savetujemo da probate sa igrom 2-3 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.91. Pomenuli smo da će izabranici Vladana Milojevića od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Helsinkija kako bi što pre otklonili svaku dilemu pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa prelazom 2-2 koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.80.Registruj se na Meridianbet
.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.