Tip dana: Monako – Lion: Veliki derbi na startu prvenstva!

Ovaj vikend nam donosi početak novog šampionata u francuskoj Ligi 1, a odmah na startu nas očekuje veliki derbi između Monaka i Liona.
Duel između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Monako: Sezona za zaborav!

Nema sumnje da su fudbaleri Monaka imali jednu zaista katastrofalnu sezonu prošle godine, koju su na kraju završili tek na 17. mestu na tabeli, što je zaista ispod svakog očekivanja kada su ambicije ove ekipe u pitanju.
Dugo je Monako imao velikih problema, ali su u drugom delu šampionata pružali dosta bolje partije i nekako uspeli da obezbede opstanak u društvu najboljih. Posle nekoliko vezanih neuspeha otkaz je dobio Leonardo Žardim kog je zamenio Tjeri Anri, ali se mora priznati da se nekadašnji fudbaler Arsenala i Barselone blago rečeno nije proslavio i već posle nekoliko kola je podneo ostavku.
U tom trenutku, čelni ljudi Monaka nisu imali drugog izbora, pa su ponovo ukazali poverenje Žardimu, koji im je na najbolji način vratio jer je uspeo da ekipu iz kneževine ostavi u društvu najboljih, iako je to u jednom trenutku bilo baš teško očekivati.
Treba dodati da su izabranici Leonarda Žardima bili i više nego aktivni u letnjem prelaznom roku, a tek se očekuje nekoliko najzvučnijih pojačanja, među kojima se sve češće spominje i reprezentativac Bosne i Hercegovine, Edin Džeko koji je pred odlaskom iz Rome.

Lion: Cilj je opet Liga šampiona!

Kada se sve sabere i oduzme, slobodno možemo reći da su fudbaleri Liona imali jednu dosta dobru sezonu. Naime, ova ekipa je šampionat završila na trećem mestu, što znači da su uspeli da izbore plasman u grupnu fazu Lige šampiona, što i jeste svakako bio glavni cilj pre početka sezone. Jurio je Lion i to drugo mesto, ali je na kraju ipak drugoplasirani Lil imao samo tri boda viška. Ipak, ne treba zaboraviti da je ekipa sa Žerlana imala čak 19 bodova manje od šampiona PSŽ-a, pa je teško očekivati da se ova ekipa i ove sezone može ozbiljnije uključiti u trku za šampionski naslov, ali će ih svakako ponovo zadovoljiti mesto koje donosi plasman u Ligu šampiona.
Ono što svakako moramo dodati je podatak da ekipa Liona u novu sezonu ulazi sa brojim promenama. Naime, u klub se posle više godina vratio legendarni Žuninjo koji će obavljati ulogu sportskog direktora. Takođe, novi trener ekipe sa Žerlana je Silvinjo.
Nije Lion bio toliko aktivan u prelaznom roku poput svog rivala Monaka, ali su ipak uspeli da izboksuju transfere Konea i Mendeša, a zanimljivo je da su oba igrača došla iz Lila u kom su imali sjajnu sezonu.
Kada je u pitanju pripremni period, treba istaći da se Lion nije proslavio, ali svakako treba dodati pobedu nad Arsenalom, i to posle vođstva engleske ekipe na poluvremenu.

Naš predlog

Sigurno je da će obe ekipe biti obazrive na startu šampionata, međutim, prednost u ovom susretu ipak dajemo domaćoj ekipi, koja prosto ne sme da ponovi onako lošu sezonu. Sa druge strane, Lion nije blistao u pripremnom periodu, i kada se osvrnemo na tradiciju Monako je na svom terenu bez većih problema dobio dva prethodna susreta protiv Liona. Zbog toga vam toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.84. Sigurno je da će i gosti imati šta da poruče na ovom meču pa vam predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.76. Za kraj, savetujemo vam da probate sa kombinacijom ovih golova i odigrate igru 1x&GG koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.64.Registruj se na Meridianbet

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.