Nemačka – sve počinje i završava se sa jednim imenom – Denis Šroder

Svetsko prvenstvo

Nemačka je kao i sve ostale evropske reprezentacije morala kroz kvalifikacije, odnosno popularne “prozore” da dođe do ovog SP. Ono što je bilo primetno u tim mečevima jeste odlična timska hemija, koja je rezultovala dobrim rezultatima i može se reći da je ova ekipa bez velikih trzavica došla do završnog turnira. Treba napomenuti da su gotovo cele kvalifikacije igrali bez svoje prve zvezde i najboljeg igrača – Denisa Šrodera. 

Nemačka

Naravno, moramo prvo njega da izanaliziramo, jer će 90% napada počinjati preko njega. Radi se o vanserijskom igraču koji pokriva poziciju plejmejkera i koji će na ovom šampionatu provoditi redovno 30+ minuta na parketu. Trenutno je u Oklahomi, a najbolje partije je pružao u dresu Atlante. Posle odlaska Rasela Vestbruka u Hjuston, sada će se mnogo više prostora otvoriti Šroderu i ne sumnjamo da će on to znati da iskoristi. Ono što on donosi Nemačkoj reprezentaciji je neprocenjivo. Diktira tempo igre, lako probija prvu liniju odbrane i jako ga je teško pratiti u kretnjama koje ima. Pored toga, zadnjih nekoliko sezona je znatno popravio šut za tri poena, tako da predstvalja i opasnost spolja. Pomoć u organizaciji napada pružaće mu Maudu Lo, igrač Bajerna koji je idealan za to mesto, jer sasvim solidno koristi svoje minute. Može da pogodi za tri poena i siguran je u prenosu lopte. 

Nemačka

Još dva NBA igrača popunjavaju roster ove reprezentacije. To su Maksimilijan Kleber i Danijel Tajs. Kleber izlazi iz dobre sezone sa Dalasom, gde je imao nekoliko zapaženih partija. Odlično ga služi šut za tri poena i ono što se od njega očekuje, jeste da širi protivničke odbrane i tako otvara više prostora za prodore svojih bekova. Kleber nije onaj tip igrača da forisra po svaku cenu, ume da koristi svoje lopte i jako je produktivan. Sa druge strane Danijel Tajs u dresu Bostona nije imao dovoljan broj minuta da pokaže sve što zna. Imao je ulogu treće petice u rotacijama kod Breda Stivensa, ali se ne može reći da je ostavio loš utisak. Popravio je šut sa distance i odlično se otvara iz pik igre, što mu nikada i nije predstavljalo problem. Ova dva igrača će doneti bitan kvalitet ovom rosteru i od njih se očekuje mnogo.

Pored NBA igrača, u ovom sastavu se nalazi nekoliko jako dobrih košarkaša koji nastupaju u Evroligi i Evrokupu. Pre svega tu mislimo na Johanesa Vojtmana koji je posle odlične sezone u Baskoniji pojačao redove CSKA, kao i Danilo Bartel koji je kapiten nemačkog šampiona Bajerna iz Minhena. Tu su i Asmet Akpinar, Robin Benzing, Saibu, Zipser… Treba napomenuti da su dva mlada igrača nemačkog porekla Bonga i Vagner postali NBA igrači od ove sezone, ali videćemo koliko i u kojem smeru će se ravijati njihove karijere. Ono što očekujemo od ove ekipe jeste jedna brza i moderna košarka sa velikim brojem šuteva za tri poena i igre u tranziciji. Nadamo se da će Nemačka biti u kompletom sastavu, jer kao takvi su veoma opasna ekipa i jako ih je lepo gledati. 

Nemačka

Ova selekcija nastupa u grupi G u Šenženu, a za protivnike će imati ekipe Francuske, Dominikanske Republike i Jordana. Po svemu sudeći, sa Francuskom bi Nemačka trebala da se bori za prvo mesto u ovoj grupi, jer je po kvalitetu daleko iznad druge dve selekcije. Ukoliko mislite da Nemačka može da osvoji prvo mesto na ovom šampionatu sveta u Kini, MERIDIANBET za taj tip daje kvotu 180.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.