Nigerija – najbolja afrička selekcija koja će nastupati na ovom SP!

Nigerija

Nismo dugo vremena imali neku afričku selekciju koja pretenduje da prođe prvu rundu i na taj način se umeša u borbu za eliminacione utakmice. Nigerija je jedan opasna reprezentacija koja može da pomrsi račune mnogima. Nekoliko NBA igrača imaju u sastavu i pokazali su već u pripremnom periodu da se radi o odličnom rosteru. Dugo se čeka na selekciju sa “crnog” kontinenta da napravi jedan dobar rezultata na smotri najboljih ekipa. Da li je to vreme došlo i da li će to biti turnir u Kini, videćemo uskoro?! 

Nigerija

Lideri ove ekipe su dva igrača koja nastupaju u NBA ligi. Alfaruk Aminu i Džoš Okogi. Radi se o igračima koji su nastupali za Portland, odnosno Minesotu u najjačkoj košarkaškoj ligi na svetu. Aminu je bio u Portlandu starter i imao je veoma važnu ulogu, pogotovo u odbrani i u šutu za tri poena. Veoma zahvalan igrač i neko ko može da bude pravi lider i kapiten svoje reprezentacije. Okogi sa druge strane nije imao minutažu kao Aminu, ali je sa klupe predstavljao pravo osveženje za Minesotu i njegove partije su bile veoma zapažene. Radi se o igraču koji je odličan u igri 1 na 1 i ima sasvim solidan šut sa distance. Ono što povezuje ova dva igrača je fantastična igra u odbrani što će mnogo značiti ovom timu Nigerije. Ukoliko budu zdravi, Aminu i Okogi će napraviti pravi bum na ovom SP. 

Nigerija

Pored njih dvojice, u ovom sastavu imamo još nekolicinu zanimljivih igrača koji su nastupali ili i dalje nastupaju u Evroligi ili Evrokupu. Pre svega mislimo na centarski tandem Judo – Erik. Judo je posle osvajanja Evrolige sa Fenerom, odigrao dve sezone u Juti, ali nije dobijao dovoljno minuta kod Kvina Snajdera, pa će karijeru verovatno nastaviti u Kini kako stvari stoje. Svi znamo za kvalitete ovog igrača i kako može da napravi razliku na oba kraja parketa. Erik sa druge stane, posle odlične dve sezone u Darušafaki, dobio je nagradu za te partije i zaigraće u Evroligi od ove sezone i to u dresu Baskonije. Erik je izuzetno fizički snažan i korpulentan igrač i svojom fizikom pravi veliku razliku na terenu. Odličan je pik igrač i gotovo sigurno ćemo gledati njegova atraktivna zakucavanja na ovom turniru. Pored njih dvojice tu je i Stenli Okoje koji je imao sjajnu sezonu u Endesa ligi i koji će sasvim sigurno biti jedan od nosilaca ove ekipe kada je spoljna linija u pitanju. Raznovrsno igra u napadu i odlično će se uklopiti sa visokim igračima. 

Nigerija

Nigerija nastupa u grupi B u Vuhanu, a za protivnike će imati reprezentacije Argentine, Rusije i Koreje. Veoma jaka grupa, gde su Argentina i Rusija pre početka šampionata već viđene u drugoj fazi, ali se Nigerija itekako pita za mnoge stvari u ovoj grupi B. Ukoliko mislite da Nigerija može do prva dva mesta u ovoj grupi, MERIDIANBET daje kvotu 2.15 za taj tip, a ako mislite i da mogu do samog kraja i zlata MERIDIANBET za taj podvig daje kvotu 500.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.