Tip dana: Malatija – Partizan: Crno-beli neka prođu dalje, a UEFA neka kažnjava, šta se tu može

Takuma Asano Partizan - Malatija Malatya UEFA Europa League, Liga Evrope 8.8.2019. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Pred revanš u Turskoj stigla je najlošija moguća vest u Humsku ulicu. Pismo adresirano u Nionu, u srpsku prestonicu donelo je aber o novom kažnjavanju našeg predstavnika. Nabrojana su četiri propusta u organizaciji meča sa Maltijom, ali je glupo navoditi ih, jer da nije bilo njih, pronašli bi u UEFA već nešto drugo. Ruku na srce Partizan je bio pod uslovnom suspenzijom, ali se ne možemo oteti utisku da za naše važe jedni, a za sve ostale evropske klubove, drugi aršini. Šta je tu je, na crno-belima je da kaznu”odrade” u aktuelnoj sezoni, a za to im je potreban plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Prvi korak je eliminacija Malatije, a onda i, najverovatnije, norveškog Moldea. Da li je Partizan sposoban za to, saznaćemo u četvrtak kasno uveče.

Malatijaspor: Turci su pred svojim navijačima drugi tim, treba zaboraviti meč iz Humske

Turski tim jeste debitant u evropskim takmičenjima, ali je već eliminisao ljubljansku Olimpiju, i ne spada u red autsajdera, pogotovo sa timom mnogo skupljim od Partizana. Sastav Malatije je šarolik. Ima tu dobrih i poznatih stranaca, ali sasvim solidnih domaćih fudbalera, predvođenih čuvenim Gokhanom Toreom, čovekom koji je sa Bešiktašom pre nekoliko godina već pobedio Partizan. Upravo je Tore propustio najbolju priliku za Turke u drugom poluvremenu, kada je sjajno šutirao, ali je Stojkovića spasila stativa. U drugom delu meča da Partizanom u Humskoj igrao je i Brazilac Giljerme, ali je teško očekivati da i on i Tore budu na terenu od prvog minuta, jer će onda mnogo trpeti defanziva, a Malatija mora da vodi brigu i o svom golu. U prvoj utakmici nije igrao Hadebe, pa će fudbaler iz Zimbabvea verovatno igrati u revanšu, pošto se oporavio od povrede. Najveća opsanost po crno-bele preti od centarfora Jahovića. Makedonac nije mnogo pokazao u Beogradu, ali on nije igrač za kontranapade, već je najopasniji u protivničkom šesnaestercu. Biće jako teško zaustaviti ga, pogotovo jer očekujemo veliki broj centaršuteva u šesnaesterac Partizana. Fofana je izuzetno brz, međutim, smatramo da neće imati mnogo prostora da demonstrira tu brzinu, jer crno-beli neće, kao u Beogradu, napadati sa velikim brojem fudbalera. Golman Malatije, gorostasni Fabijan Farnole iz Benina, blistao je u Humskoj, ali nismo ubeđeni da je on najjača karika u defanzivi Turaka. Naprotiv, imao je, jednostavno, svoj dan, ali u prvoj utakmmici protiv Olimpije pokazao je određene slabosti. Partizanu je dovoljno da to učini bar jednom u revanšu. Šansa za našeg osvajača Kupa su i centralni defanzivci Mina Meza i Akbaš, koji su sve samo ne brzi fudbaleri. Jesu snažni i stabilni, ali Partizan i ne računa da postiže golove na snagu, već na brzinu i tehniku. Prvenstvo Turske tek treba da počne, a jedine mečeve u poslednje vreme Malatija je igrala u kvalifikacijama, to može da bude veliki problem za turskog predstavnika. Da li će atmosfera u Malatiji biti problem za crno-bele? Ne verujemo. Verovatno će tribine novog stadiona biti pune, ali navijači, bar ono što smo videli prošle sezone u prvenstvu, i nisu toliko vatreni, naprotiv.

Partizan: Zbog šamara iz Kruševca bridi jedan obraz, od onog od UEFA-e, oba.

Taman je sve leglo u Humskoj 1, posle odlične igre i pobede nad Malatijom, a onda su usledila dva šoka u kratkom roku. Oba su bila velika, ali onaj drugi, koji je stigao iz Niona, definitivno je pokvario sve ono dobro što je urađeno od starta sezone. U duelu sa Turcima videli smo jedan novi, poletan Partizan, koji je stavrao prilike kao od šale. Realizacija je malo zatajila, ako se tako može reći nakon tri gola u mreži rivala, ali niko nije bio nezadovoljan ni sa 3:1. Bolje bi bilo da nije primljen taj gol, ali je posle njega postignut još jedan, pa mesta za kuknjavu nema. Veći problem je bila povreda Bojana Ostojia, najboljeg defanzivca tima, a koliko on može da fali, videlo se u Kruševcu tri dana kasnije, kada su se “čarapani” šetali do Stojkovićevog gola. Svi se nadaju da će stameni štoper igrati u Turskoj, jer sa njim u timu je i mladi Strahinja Pavlović mnogo bolji igrač. U paru sa Crnogorcem Vujačiće, ni on se nije proslavio pod Bagdalom. Savo Milošević je preuzeo krivicu na sebe za loše izdanje i remi u Kruševcu. I nama se čini da je preterao sa kombinovanjem, jer ova Partizan nema privilegiju da igra s jednim timom u Evropi, a s drugim u Linglong ligi, kao što to čini Crvena zvezda. Čim su se na terenu pojavili Asano, i posebno Suma, već je bilo drugačije, ali do potpunog preokreta nije došlo. Još teži udarac crno-belima zadat je iz UEFA-e. Iz Niona je stiglo obaveštenje da se srpski klub kažnjava sa 25 hiljada evra i dve utakmice bez prisustva publike u Evropi. To pravi veliki problem za crno-bele, kako finansijski, tako i takmičarski. Ukoliko prođu Malatiju, a svi se nadamo da hoće, sledećeg rivala, najverovatnije Molde, ugostiće u praznom Hramu. Ko zna, možda to bude i bolje, jer su navijači već mnogo puta zabijali klipove u točkove fudbalerima. Džaba sva podrška, kada se na kraju to plati praznim tribinama na još bitnijim utakmicama. Najveća Partizanova šansa u Tursko su kontranapadi. Ukoliko od prvog minuta zaigraju Asano i Sadik, a iza njih Tošić i Suma, ne vidimo način da lopta ne završi iza leđa golmana Malatije. Spora poslednja linija Turaka biće u velikim problemima, pogotovo ako zaigraju napadački. Ono što Partizan mora da spreči, to je rano vođstvo protivnika, koje bi im omogućilo mirniju igru. Sa svakim minutom više, šanse našeg tima rastu. Malatija će početi da srlja, a brzina Partizanovih ofanzivaca tada će doći do izražaja. Dakle, recept je strpljiv i čvrsto, bez pravljenja početničkih grešaka kao u Kruševcu, i izbegavanja prekida, jer je to najjače oružje Malatije, pa su čak i korneri velika opasnost.

Naš predlog:

Kao i u prvom meču, ne vidimo način da na ovoj utakmici ne bude golova. Napad je i kod jednih, i kod drugih, bolji deo tima, pa odbranama predstoji nereših zadatak da zasutave Sumu, Sadika, Asana, s jedne, odnosno Jahovića, Fofanu, Bifumu, s druge strane. Po kladionicama Malatija je blagi favorit. U kladionici Meridianbet pobeda domaćina procenjuje se kvotom 2.25, dok je nerešeno 3.25. Pobeda Partizana nosi koeficijent 3.40. Ubeđeni smo da će golova biti na obe strane, uz bar tri, pa predlažemo igru GG3+, koja se u Meridianbet-u plaća kvotom 2.20. Možete pokušati i sa 2+ u drugom poluvremenu, pošto će neko morati da juri rezultat u nastavku, a koeficijent za 2+,DP u kladionici Meridiabet iznosi 2.01.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.