Tip dana: Vulverhempton – Mančester Junajted: “Vukovi” su veliki dužnici Junajteda

U drugom kolu Premijer lige imaćemo prvu utakmicu koja se igra u ponedeljak. I to ne bilo koju, sastaju se dve ekipe koje su prošlu sezonu završile u vrhu tabele i izborile plasman u evropske kupove. Dok je za Vulverhempton plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope ogroman uspeh u povratničkoj sezoni, za Junajted je neuspeh izostanak iz Lige šampiona, mada su već u grupnoj fazi Lige Evrope.

Vulverhempton: Da li je umor otežavajuća okolnost po “vukove”?

Ekipa Vilverhemptona je prvi engleski tim koji je započeo novu sezonu. Osvajanje sedmog mesta bilo je sjajan rezultat, a a sekundi su nedostajali da se plasiraju u finale FA Kupa, jer su izjednačujući gol od Votforda primili u sudijskoj nadoknadi. Znali su da in očekuje rani početak sezone, da moraju u kvalifikacije za Ligu Evrope, ali nikome to nije palo teško, ni fudbalerima ni navijačima. “Vukovi” su se prošle sezone vratili u elitu i odmah ostvarili vrhunske rezultate. Već su prebrodili dva kruga kvalifikacija, ali nisu ni imali zahtevne rivale. Krusaders iz Severne Irske pobedili su u oba meča, 2:0 i 4:1, a protiv jermenskog Pjunika bilo je još lakše, dva puta po 4:0 za Vulvse. Naredni protivnik, poslednji pred plasman u grupnu fazu, mnogo je zbiljniji. Radi se o Torinu, italijanskom predstavniku, koji takođe kroz kvalifikacije krči put ka grupama Lige Evrope. Mnogi su taj duel proglasili za derbi poslednjeg kruga kvalifikacija za slabije evropsko takmičenje. Što se domaćeg prvenstva tiče, na startu su gostovali u Lesteru na “King Paueru”. Utakmica je završena bez golova, ali je Vulverhempton bio mnogo bliži trijumfu, a uigranost tima je bila više nego primetna. U Vulverhempton su ovog leta došla dva velika pojačanja, iz Milana je došao Patrik Kutrone, dok je portugalske Benfike stigao Meksikanac Raul Himenez. Ne sumnjamo da će tim trenera Santa Espirita mnogima pomrsiti konce, kao što su to činili Junajtedu u prošloj sezoni.

Mančester Junajted: Meč protiv Čelsija ne bi smeo da zavara, mnogo je posla pred Solskjerom

Veliko razočaranje usledilo je na “Old Trafordu” po okončanju prošlog prvenstva. Dolazak Ole Gunara Solskjera podgrejao je nade da “đavoli” mogu do Lige šampiona, a oni najhrabriji najavljivali su i borbu za titulu. Ipak, pobednički niz Norvežanina na klupi tima za koji je postizao mnogo važnih golova, nije dugo potrajao. Krenuli su problemi, ispadanje iz Evrope od Barselone, nakon eliminacije Pari Sen Žermena, ali i posrtanja u Premijer ligi. Upravo ih je Vulverhempton izbacio iz FA Kupa, sprečivši ih da dođu bar do nekog trofeja. “Vukovi” su slavili i u prvenstvenom meču na svom “Molineu”, takođe sa 2:1, a taj poraz definitivno je izbacio Junajted iz igre za jedno od prva četiri mesta, koja donose plasman u evropsku elitu. Dakle “đavoli” imaju ogroman motiv da se revanširaju Vulverhemptonu za ta dva bolna poraza. Sezonu su počeli odlično, pobedom nad Čelsijem od 4:0 na svom “Teatru snovu” rošle nedelje. Ipak, taj trijumf ne bi smeo da ih uljuljka. Junajted nije bio toliko dominantan u odnosu na “plavce” kako kaže rezultat. Imali su i dosta sreće, da skoro svi udarci ka golu gostiju završe u mreži Kepe Arizabalage. Mnogo se govorilo od dolascima u Junajted ovog leta, ali i odlascima iz kluba, pošto je Solskjer zatražio odrešee ruke da sam odradi prelazni rok. Nije bio toliko bombastično, sve do samog finiša, a onda je Lesteru plaćeno 90 miliona evra za štopera Harija Megvajera, čije je ovaj korpulentni mladić postao najskuplji defanzivac u istoriji fudbala. Nije bilo ni planiranih prodaja, Pol Pogba je još u Junajtedu, a i naš Nemanja Matić.

Naš predlog:

Jasno je da Junajted ne voli da putuje u Vulverhempton, poslednja dva odlska okončali su porazima, a slavili su još 2012. godine, u poslednjoj premijerligaškoj sezoni “vukova” pred ispadanje iz elite. Sada su kladionice na strani Junajteda. U Bet365 pobeda gostiju procenjuju se kvotom 2.30, remi je 3.25, a trijumf domaćina 3.20. Znamo da će Vulverhempton razmišljati i o prvom meču sa torinskim “bikovima” koji sledi za četiri dana, ali Junajted nije manji izazov. Gosti bi pobedom mogli da se priključe Liverpulu i Arsenalu, jedinim timovima koji imaju maksimalan učinak posle dva odigrana kola i da se uspeju na sam vrh, zahvaljujući gol razlici. Ipak, nismo ubeđeni u trijumf Junajteda, već nam je bliža igra gol-gol. Zato vam i predlažemo GG, a koeficijent u kladionici Bet365 iznosi 1.90.Registruj se na Bet365

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.