Brazil – “veće staraca” poslednji put na velikom takmičenju

Brazil

Brazil je reprezentacija koja gaji jedan veoma specifičan način igranja i dugi niz godina su prepoznatljivi po tome. Imali su nekoliko veoma zapaženih rezultata na prethodnim takmičenjima, ali nisu uspevali da dođu do samog kraja. Radi se o jednoj generaciji košarkaša kojima je ovo verovatno i poslednji turnir na kojem igraju zajedno. Brazil je imao svoje šanse 2014. godine u Španiji, ali su ubedljivo poraženi od Srbije u 1/4. Pokušaće ovaj sastav da pošalje najbolje igrač u zasluženu “penziju”.  

Brazil

Brazil ima specifičnu igru iz nekoliko razloga. Godinama unazad imaju dominantne unutrašnje igrače koji su najčešće igrali u NBA ligi, ali zato su uvek imali problema sa spoljnom linijom. Ništa bitnije se nije promenilo ni za ovaj turnir i Kini. I dalje je glavna snaga ove reprezentacije plejmejker Marselinjo Uertas. Posle solidne sezone u Baskoniji, ovaj plejmejker se rado odazvao pozivu selektora i još jednom će braniti boje “karioka”. Pored njega u spoljašnjoj liniji, vremešni Leandrinjo Barbosa. Bivši NBA šampion i dalje gaji veliku ljubav prema košarci i u 36. godoni nastupa za svoj nacionalni tim. Vito Benite i Rafa Luz popunjavaju te bekovske pozicije i kada se to sve stavi na papir, ne izgleda uopšte toliko loše. Ono što je generalno problem ove ekipe je ta potreba da se konstantno pronalaze visoki igrači u napadu, što znatno otežava situaciju šuterima.    

Brazil

Kada smo kod unutrašnje linije Brazila, radi se o odličnim košarkašima koji mogu da naprave razliku protiv većine centarskih linija na ovom šampionatu sveta. Anderson Varežao i Kristijano Felesio su ozbiljan tandem u reketu i dopunjeni sa Augusto Limom biće ozbiljna pretnja u reketu. Kvalitete Varežaa znate još iz njegovih nastupa u NBA ligi, ali sada je primat preuzeo mladi Felesio koji brani boje Čikago Bulsa i biće sve bolji i bolji. Odlikuje ga odlična centarska tehnika i velika snaga koju koristi na pravi način. Sasvim sigurno će biti prva opcija u napadu i neko oko koga će se mnogo toga vrteti u igri Brazila. Pik igra je nešto što će Marselinjo najviše forsirati i protivnici treba da nađu način da to odbrane, što će biti jako teško. Preko Benitea verovatno očekuju najveći doprinos u šutu za tri poena, jer je to segment igre gde se jako muče. 

Brazil

Brazil nastupa u grupi F u Najđingu, a za protivnike će imati reprezentacije Grčke, Novog Zelanda i Crne Gore. Izuzetno snažna grupa i jedna od najujednačenijih na ovom šampionatu. Sve ekipe u ovoj grupi imaju kvalitet da prođu u drugu fazu, a samo su dva mesta slobodna. Ukoliko mislite da Brazil može da bude pobednik grupe F, MERIDIANBET daje kvotu 7.90 za taj tip, a ako mislite da Brazil može do samog kraja i zlatne medelje, MERIDIANBET daje kvotu 150.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.