Tip dana: APOEL – Ajaks: “Kopljanici” žele da reše sve u prvom meču!

U utorak i sredu su na programu mečevi plej-ofa za plasman u Ligu šampiona, a za vas smo naravno analizirali meč između APOEL-a i Ajaksa.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

APOEL: I plasman u Ligu Evrope je uspeh!

Slobodno možemo govoriti o tome da je i sam plasman APOEL-a u plej of za plasman u Ligu šampiona veliki uspeh, pošto im on donosi direktan plasman u grupnu fazu Liga Evrope što je svakako pre početka kvalifikacija i bio glavni cilj. Mora se priznati da im žreb u plej-ofu nije bio naklonjen pošto su za rivala dobili prošlosezonskog polufinalistu Lige šampiona, ekipu Ajaksa, koja je ruku na srce doživela brojne promene u igračkom kadru.
Što se tiče APOEL-a, odigrao je kiparski prvak već četiri utakmice ove sezone i preskočili su dve prepreke u kvalifikacijama za Ligu šampiona.
U drugom pretkolu nisu imali problema sa Sutjeskom iz Nikšića i nakon minimalnog trijumfa od 1:0 u gostima, na svom terenu su potvrdili prolaz sa 3:0. U trećem pretkolu teži rival i dramatičan prolaz preko Karaba, koji je u prvom duelu u Nikoziji slavio sa 2:1. Gubio je APOEL i sa 2:0 u tom meču i onda su postigli gol u sudijskoj nadoknadi koji se pokazao kao vrlo važan, jer su u gostima savladali Karabag sa upravo 2:0 i tako su prošli. Zanimljivo je da su nakon domaćeg poraza promenili trenera Tramecanija i doveli Thomasa Dola, koji je uspeo prodrmati ekipu i obezbedi plasman u plej-of.

Ajaks: Nije pravedno da ova ekipa igra kvalifikacije za Ligu šampiona!

Deluje svakako nelogično da prošlosezonski polufinalista Lige šampiona igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali je trenutno situacija takva da je koeficijent holandskog fudbala izuzetno slab, što bi svakako moglo da se popravi u narednih nekoliko godina ukoliko Ajaks nastavi sa sjajnim partijama u Ligi šampiona. Zanimljivo je da je ekipa iz Amsterdama bila na pragu ulaska u finale najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, ali su nažalost u bukvalno poslednjim trenucima meča primili gol od Totenhema i tako ostali bez svog velikog sna.
Ajaks je preko grčkog prvaka PAOK-a, ali nije bilo baš lako. Očekivali su da neće imati problema, ali ih je bilo već u prvom meču na gostovanju, kada su poveli pa gubili i onda je završeno 2:2. U revanšu je PAOK poveo i to je već bio znak za uzbunu, jer su „kopljanici“ gubili punih 20 minuta, sve do finiša prvog dela. U drugom su sve preokrenuli, došli do 3:1 i mirno meč priveli kraju, mada je konačan rezultat bio 3:2.
Ono što nije dobra stvar je da se povredio Mazrui i neće igrati na gostovanju na Kipru a umesto njega će zaigrati Veltman.

Naš predlog

Treba biti realan pa priznati da je Ajaks ipak veliki favorit u ovom dvomeču, i upravo zbog toga vam predlažemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.47. Treba očekivati i dosta golova na ovom meču pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65. Za kraj, mišljenja smo da će “kopljanici” od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Kiprana pa vam predlažemo da probate sa prelazom 2-2 koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.22.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.