Tip dana košarka: “Kenguri” su sledeća provera “Dream team-u”

Svetsko prvenstvo

Polako se bliži Svetsko prvenstvo u Kini i sada možemo da polako sumiramo utiske o tome ko sve ide na ovaj turnir, a ko ne. Najviše nedoumica bilo je oko sastava SAD-a, ali polako se i tu kristališe situacija. Amerikanci će posle duela sa Španijom koji su rešeli u svoju korist, odigrati duel protiv Australije. “Kenguri” igraju na svom parketu i biće ovo veliki izazov i za njih, jer im u goste dolazi dvostruki aktuelni prvak sveta. Australija u svom sastavu ima nekoliko NBA igrača, pa će ovaj duel biti jako interesantan, a počinje u četvrtak u 11:30h.

Australia: Jaka centarska linija i dobri šuteri za tri poena, glavne su odlike ovog tima

Da počnemo od onoga što je najbitnije za ovaj sastav, a to je odsustvo jednog od najboljih mladih igrača u NBA ligi, Bena Simonsa. Zvezda Filadelfije je naišla na osudu sportske javnosti u svojoj zemlji zbog ove odluke, ali kao što je sam naveo, želi što bolje da se pripremi za sezonu koja sledi. Biće to veliki hendikep za “kengure”, ali bez njega su igrali i u Riju kada su postigli odličan rezultat. Ono što ovaj tim čini izuzetno snažnim jeste odličan timski duh. To su svi primetili kada je ova reprezentacija u pitanju. Osim NBA igrača koji se drže zajedno u Americi, gotovo svi ostali nastupaju za “lokalne” timove i na taj način stvaraju odličnu hemiju. Počećemo malo atipično, odnosno od centarske linije ove ekipe, zato što tu možda leži i najveći kvalitet ovog sastava. Aron Bejns i Endru Bogut su odličan tandem i dele minutažu na poziciji petice, a nekada i nastupaju i zajedno na parketu, ukoliko za to postoji potreba. Iz spoljne linije ove ekipe, ističu se dva imena koja će najviše i figurirati kada je napad u pitanju. To su Peti Mils i Džo Ingls.

USA: I pored brojih odustajanja, ovaj tim Amerike sa Gregom Popovičem na čelu ima najviše ambicije

“Dream team” ovoga puta nije u punom sjaju. To ne znači da dolaze neki “loši” igrači, naprotiv, većina rostera ovog tima Amerike su mlade zvezde u usponu. Ono što je posebno važno kada se priča o ovoj selekciji, jeste i to ko ih vodi. Greg Popovič je prvi trener, dok mu je pomoćnik ni manje ni više nego Stiv Ker. Ova ekipa ima sve ono što je potrebno da se napadne ponovo zlatno odličje. Što se tiče spoljne linije, nju čine Kemba Voker i Donovan Mičel. Njih dvojica će uzimati najviše protagonizma u napadu i od njih očekujemo da imaju najvipe poena u rukama. Obojica izlaze iz sasvim solidnih sezona iza sebe i spremni su da se dokažu na svetskoj sceni, kada da je nacionalni dres u pitanju. Poziju krila pokriva Kris Midlton koji je zaista sjajno igra u paru sa Janisom u Milvokiju i od njega se očekuje da donese preko potrebno iskustvo. Na poziciji krilnog centra je Džejson Tejtum, igrač Bostona, dok je Bruk Lopez projektovan kao startni centar. Ovo je ekipa u kojoj svako može da eksplodira i postigne 20+ poena. Biće glavni konkurenti za zlato i to cela nacija od njih i očekuje.

Naš predlog:

Sa ovog meča biramo predlog hendikep pobeda gostiju (+13.5) i Meridianbet za taj hendikep daje kvotu 1.84. Smatramo da je reprezentacija Amerike znatno kvalitetnija od ovog sastava Kanade i da će na utakmici koja će sasvim sigurno igrati u brzom ritmu, uspeti da pretrči “kengure” i sigurno slavi. U prilog ovom tipu ide i činjenica da su svi zdravi u gostujućem sastavu, dok su kod Australije neki igrači pod znakom pitanja.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.