Tip dana košarka: Schroder vs Hachimura, pripremni duel Nemačke i Japana

Svetsko prvenstvo

Polako se bliži Svetsko prvenstvo u košarci, koji se odigrava ove godine u Kini. Pripremne utakmice su u jeku, a nama posebno zanimljiva igra se od 08:00 u subotu, a sastaju se Japan i Nemačka. Duel dve ekipe koje gaje potpuno različit stil košarke. Nemci igraju na pogon svog plejmejkera Šrudera, koji počinje i završava veliki broj napada svoje ekipe, dok sa druge strane Japan igra izuzetnu timsku košarku i mogu da budu hit na ovom turniru. Jako dobra provera za oba trenera i jako zanimljiv meč za sve gledaoce.

Japan: Hačimura je definitivno prvo ime ove ekipe, ali ne i jedini igrač vredan pomena.

Reprezentacija sa dalekog istoka u svojoj istoriji nije imala zapaženije rezultate kada je košarka u pitanju. Međutim ono što mora da se istakne je njihov trud i uloženi napor da svake godine u svoju nacionalnu ligu dovedu nekoliko jako dobrih košarkaša. Primer za to je klub Tokio, koji je prošle godine osvojio titulu, pod trenerskom palicom Luke Pavićevića, a rosteru je bio crnogorski internacionalac Milko Bejlica. Ove godine umesto njega, nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije, Milan Mačvan je u rosteru tima iz glavnog grada Japana. Kada je reč o reprezentaciji, Rui Hačimura je prvo ime koji vam padne na pamet,ali pored njega i odlični Vatanabe. Novi NBA košarkaš, koji će nakon ovog turnira putovati u Vašington da se pridruži svojoj ekipi, ima odlične atletske predispozicije i neko je ko može da napravi zavidnu karijeru u NBA ligi. Pored toga, radio je mnogo na šutu za tri poena i pomak je evidientan. Japan igra odličnu timsku košarku, kao što smo napomenuli i uvek se traži pas više kako bi imali otovren pogled na koš. Ono što može biti problem ove ekipe je nedostatak visokih igrača, što će bitno uticati na rezultat protiv ekipa kod kojih je igra u reketu primarna stvar.

Nemačka: Reprezentacija koja se ubraja u potencijalne favorite iz senke. Dobar roster i sjajna hemija u ekipi.

Naravno, moramo prvo njega da izanaliziramo, jer će 90% napada počinjati preko njega. Radi se o vanserijskom igraču koji pokriva poziciju plejmejkera i koji će na ovom šampionatu provoditi redovno 30+ minuta na parketu. Trenutno je u Oklahomi, a najbolje partije je pružao u dresu Atlante. Posle odlaska Rasela Vestbruka u Hjuston, sada će se mnogo više prostora otvoriti Šroderu i ne sumnjamo da će on to znati da iskoristi. Ono što on donosi Nemačkoj reprezentaciji je neprocenjivo. Diktira tempo igre, lako probija prvu liniju odbrane i jako ga je teško pratiti u kretnjama koje ima. Pored toga, zadnjih nekoliko sezona je znatno popravio šut za tri poena, tako da predstvalja i opasnost spolja. Pomoć u organizaciji napada pružaće mu Maudu Lo, igrač Bajerna koji je idealan za to mesto, jer sasvim solidno koristi svoje minute. Može da pogodi za tri poena i siguran je u prenosu lopte. Još dva NBA igrača popunjavaju roster ove reprezentacije. To su Maksimilijan Kleber i Danijel Tajs. Kleber izlazi iz dobre sezone sa Dalasom, gde je imao nekoliko zapaženih partija. Odlično ga služi šut za tri poena i ono što se od njega očekuje, jeste da širi protivničke odbrane i tako otvara više prostora za prodore svojih bekova. Kleber nije onaj tip igrača da forisra po svaku cenu, ume da koristi svoje lopte i jako je produktivan. Sa druge strane Danijel Tajs u dresu Bostona nije imao dovoljan broj minuta da pokaže sve što zna. Imao je ulogu treće petice u rotacijama kod Breda Stivensa, ali se ne može reći da je ostavio loš utisak.

Naš predlog:

Sa ovog veoma zanimljivog meča možemo izabrati nekoliko predloga. Po kladionici Meridianbet Nemačka je apsolutni favorit i za pobedu gostiju dobićete kvotu 1.18. Mi smo ipak izabrali drugi tip: gost pobednik prve četvrtine sa hendikepom (+2.5) i Meridianbet daje kvotu 1.81 za taj tip. Očekujemo pritisak Nemačke odbrane od samog starta, a pogotovo na njihovom najboljem igraču Hačimuri. Nadamo se dobrom meču i prolaznosti našeg tipa. Srećno!

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.