Tip dana: Fiorentina – Napoli: Napoli juri Skudeto, ali Fiorentina se ozbiljno pojačala!

Ovog vikenda počinje italijanska Serija A, a već na startu nas očekuje jedan izuzetno zanimljiv duel pošto će Fiorentina na svom Artemio Franki stadionu dočekati ekipu Napolija koju sa klupe predvodi legendarni Karlo Ančeloti.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Fiorentina: Ova ekipa ima velike ambicije!

Malo ko je očekivao da će Fiorentina onoliko loše igrati prošle sezone, ali nažalost situacija je takva da je ova ekipa do bukvalno poslednjeg kola strepela za opstanak u društvu najboljih, ali su na kraju ipak posle miroljubivog remija sa Đenovom, koji je i jednoj i drugoj ekipi doneo opstanak u Seriji A, uspeli da se spasu.
Ove godine je situacija nešto drugačija pošto je Fiorentina dobila novog vlasnika koji je stavio veto na tim, i iz Firence nije bilo nekih značajnijih odlazaka, ali je bilo dosta zanimljivih dolazaka. Tu naravno izdvajamo transfer Frenka Riberija, koji će sasvim sigurno predstavljati najveće pojačanje po ovu ekipu, ali ne treba zaboraviti ni dolakse Kevina Princa Boatenga, Erika Pulgara ali i Milana Badelja, koji je stigao na pozajmicu iz Lacija.
Postavlja se pitanje, da li će Fiorentina sa ovim igračim kadrom moći da napadne mesto koje naredne sezone vodi u Ligu Evrope, i koje je pred Vinćenca Montelu stavljeno kao obaveza.
Takođe, treba istaći da je klub uspeo da zadrži Nikolu Milenkovića i Federika Kjezu iako je na adresu kluba iz Firence stiglo dosta bogatih ponuda za ovu dvojicu sjajnih fudbalera. Možda i taj podatak dovoljno pokazuje da su “ljubičasti” ove sezone spremni za nešto više.

Napoli: Cilj je Skudeto!

Možda su svi nekako očekivali više od Napolija prošle sezone, pogotovu što je prošlog leta na klupu ovog kluba seo jedan od najtrojfenijih trenera na svetu – Karlo Ančeloti. Ipak, ekipa iz Napulja je morala da se zadovolji sa drugim mestom na tabeli, naravno iza neprikosnovenog Juventusa. U Evropi su izabranici Karla Ančelotija imali jednu izuzetno tešku grupu i uspeli su samo da osvoje treće mesto u konkurenciji PSŽ-a, Liverpula i Crvene Zvezde. Možda je utisak da Napoli nije ni mogao više u ovako jakoj konkurenciji, ali ostaje gorak ukus u ustima pogotovu ako se uzme u obzir da su izabranici Karla Ančelotija remizirali na otvaranju Lige šampiona sa Crvenom Zvezdom u Beogradu kada je meč završen bez golova.
Nastavio je tim iz Napulja i Ligi Evrope, gde su nažalost eliminisani u četvtrtfinalu i to od Arsenala koji je kasnije došao do finala ovog takmičenja u kom je ubedljivo poražen od Čelsija.
Ono što je najbitnije uoči ove sezone je da Napoli ima praktično nepromenjen sastav u odnosu na prošlu sezonu pošto su svi bitniji fudbaleri ostali u klubu, a tu računamo i Kulibalija i Alana pošto je za njih ovog leta stiglo više milionskih ponuda koje je prvi čovek kluba Aurelio De Laurentis glatko odbio.

Naš predlog

Nema sumnje da nas očekuje jedan vrlo zanimljiv susret pošto i jedni i drugi imaju velike ambicije u novom šampionatu. Fiorentina je dovela nekoliko posebno zanimljivih fudbalera od kojih svakako izdvajamo Riberija, dok je Napoli sačuvao igrački kadar, ali i doveo Irvinga Lozana koji bi trebalo da predstavlja pravo osveženje po ekipu Karla Ančelotija. Nekako najrealnije nam deluje da će ove dve ekipe podeliti bodove na otvaranju prvenstva, pa vam zbog toga preporučujemo da odigrate x koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.85. Ne treba očekivati zatvoren meč, pa smo mišljenja da bi i jedni i drugi mogli do gola u ovom susretu i zato vam preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.76. Za kraj, hrabro vam preporučujemo da probate sa kombinacijom duple šanse na Fiorentinu i golovima na obe strane, i probate sa igrom 1x&GG koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 3.20.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.