Tip dana košarka: Poslednja provera SAD-a pred SP – reprezentacija Kanade!

Svetsko prvenstvo

Poslednje provere pred Svetsko prvenstvo su u toku. Ekipa koju sa klupe predovdi Greg Popovič je pokazala neke slabosti u meču protiv Australije koji su izgubili. Možda je ovo i bilo potrebno selekcije Amerike da se trgne i shvati da nisu toliko veliki favoriti sa ovim sastavom i da se košarka igra i na drugim kontinentima. Sa druge strane Kanada je sasvim solidno odradila pripremni period i pored brojnih otkaza treneru Niku Nursu. Očekuje se od njih da prođu grupu, a nakon toga je sve moguće. Poslednja provera pred završni turnir u Kini u kojoj se sastaju Amerika i Kanada na programu je u ponedeljak od 11:30h.

SAD: Mnoge lampice su se uključile sada posle poraza od Australije i očekujemo znatno ozbiljniji pristup protiv Kanade na ovom meču.

“Dream team” ovoga puta nije u punom sjaju. To ne znači da dolaze neki “loši” igrači, naprotiv, većina rostera ovog tima Amerike su mlade zvezde u usponu. Ono što je posebno važno kada se priča o ovoj selekciji, jeste i to ko ih vodi. Greg Popovič je prvi trener, dok mu je pomoćnik ni manje ni više nego Stiv Ker. Ova ekipa ima sve ono što je potrebno da se napadne ponovo zlatno odličje. Što se tiče spoljne linije, nju čine Kemba Voker i Donovan Mičel. Njih dvojica će uzimati najviše protagonizma u napadu i od njih očekujemo da imaju najvipe poena u rukama. Obojica izlaze iz sasvim solidnih sezona iza sebe i spremni su da se dokažu na svetskoj sceni, kada da je nacionalni dres u pitanju. Poziju krila pokriva Kris Midlton koji je zaista sjajno igra u paru sa Janisom u Milvokiju i od njega se očekuje da donese preko potrebno iskustvo. Na poziciji krilnog centra je Džejson Tejtum, igrač Bostona, dok je Bruk Lopez projektovan kao startni centar. Ovo je ekipa u kojoj svako može da eksplodira i postigne 20+ poena. Biće glavni konkurenti za zlato i to cela nacija od njih i očekuje.

Kanada: Odličan trener i jako zanimljiv sastav na ovom šampionatu. Koliko mogu, videćemo već u prvoj fazi takmičenja.

Za one koji više prate evropsku košarku, ovaj roster može ponuditi nekoliko izuzetno poznatnih imena igrača koji nastupaju u Evroligi i Evrokupu. Organizator igre Barselone Kevin Pangos je tu neko ko se najviše ističe u Evroligi, pored njega tu su i Kajl Vildžer, Aron Dornekamp i Melvin Edžim. Kada čujete ta imena shvatite da se radi o jednoj ozbiljnoj selekciji, a postoji mogućnost da nijedan od ovih igrača ne bude u prvih 12. Zvuči neverovatano, ali zato ostanite sa nama do kraja teksta i videćete zašto je to tako! Pre svega, vredno je pomenuti da je trener ove selekcije Nik Nurs, koji je ovog proleća prihvatio tu ulogu, a sve posle osvajanja NBA lige sa ekipom Toronta. Nurs je bez oklevanja pristao da vodi Kanadu i imaće “slatke muke” u odabiru sastava. Kanada će nastupati u grupi H u Donguanu, a za rivale u prvoj fazi imaće ekipe Litvanije, Senegala i Australije. Po svim parametrima ovo je najteža grupa na prvenstvu. Litvanija koja ima neverovatan kontinuietet dobrih igrara na velikim smotrama reprezentacija, ali i Australija koja je pokazala u Riju da se radi o generaciji igrača koja može mnogo. Senegal je ovde već viđen kao ekipa koja nema šta da traži, ali će se zato voditi prava bitka za prva dva mesta koje vode u drugu fazu.

Naš predlog:

Sa ovog meča gde su SAD apsolutni favoriti što se vidi i po kvoti koju daje MERIDIANBET na njihovu pobedu i koja iznosi 1.01, mi smo ipak izabrali drugi predlog. Znajući koliko kvaliteta ima u reprezentaciji SAD-a, mi smo izabrali sledeći predlog: domaćin pobednik prve četvrtine sa hendikepom (-5.5) i MERIDIANBET daje kvotu 1.78 za taj predlog. Po našoj analizi, igrači nominalno domaće ekipe ovde će krenuti jako snažno od samog starta i po našoj proceni već ubedljivo voditi na kraju prvog kvartala.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.