Srbija – jedan od najvećih favorita na celom šampionatu!

Srbija

Sutra počinje SP u Kini, a mi smo za kraj ostavili reprezentaciju Srbije da se nađe u našoj analizi. Radi se o generaciji košarkaša koja ima odličje sa svih velikih takmičenja. Da li je konačno došao došao red na zlato sa Svetske smotre najboljih selekcija, saznaćemo do 15. septembra?! U svakom slučaju radi se o ekipi koja je dobro vođena i koja uvek ima najviše ambicije na ovakvim turnirima. Očekujemo disciplinovanu i borbenu ekipu Srbije i ako tako budu igrali, rezultat sigurno neće izostati. 

Srbija

Srbija je u pripremnom periodu bez poraza, osvojili su Akropolis kup pobedom nad Grčkom i tako pokazali  celom svetu da se radi o ozbiljnim kandidatima za medalju. Sigurna igra izabranika Aleksandra Đorđevića dovela je do ubedljive pobeda protiv većine selekcija u pripremnim mečevima. Već sada se vidi da će NBA trio Bogdanović, Bjelica i Jokić biti glavna okosnica u ovoj ekipi, uz odličnog Lučića, Jovića i Micića, Srbija je jedan od glavnih favorita za medalju. Dobra timska košarka je ono što odlikuje ovu ekipu i ukoliko se Teodosić oporavi i zaigra u Kini, biće jako teško svim protivnicima koji sa druge strane budu imali Srbiju. Dobri rezultati na prethodnim takmičenjima im daju veliko samopouzdanje. Ne treba zaboraviti i sjajan doprinos ostalih igrača.  

Srbija

Stefan Jović će na ovom šampionatu imati veoma važnu ulogu, pogotovo u odsustvu Miloša Teodosića. Jokić će svakako biti prva opcija na poziciji petice, ali smo videli da selektor Đorđević često spušta Jokića na četvorku, a minute na poziciji pet dele Milutinov, Raduljica i Bobi Marjanović. Milutinov može takođe biti bitan faktor u ovom sastavu Srbije, posle odlične sezone u Olimpijakosu. Na meti je mnogih NBA skauta, ali prava na njega imaju Sparsi. Simonović i Birčević će biti epizodisti, ali sa bitnim rolama, najviše protiv nekih nešto slabijih timova na papiru. Ukoliko zdravlje posluži igrače Srbije, ovaj sastav ima velike ambicije, a gledajući to koji igrači nastupaju za Srbiju, to je potpuno i očekivano. 

Srbija

Srbija nastupa u grupi D u Fošanu, a za protivnike će imati selekcije Italije, Angole i Filipina. Na prvi pogled ovo je grupa u kojoj naša reprezentacija ima najveće šanse da osvoji to prvo mesto u grupi. Italijani će svakako biti najveća pretnja, dok se očekuje da duele protiv Angole i Filipina, Srbija rutinski pobedi. Reprezentacija Srbije će i otvoriti ovaj završni turnir u Kini, duelom protiv Angole u subotu od 09:30h. Ukoliko mislite da Srbija može do zlata u Kini, MERIDIANBET za taj podvig daje kvotu 4.20. Uživajte uz najbolju košarku na svetu od sutra pa sve do 15. septembra!
Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.