Najava: Premijer liga, 4. kolo: “Sveci” na “đavole”, epicentar u severnom Londonu

premijer liga

Još ovo kolo u Premijer ligi i sledi dvonedeljna pauza u kojoj će se klubovi pregrupisati pred napornu jesen i zimu. Navikli smo da nas u svakom kolu očekuje jedan ekstra duel, a takav se sada igra u nedelju, kada se u derbiju severnog Londona sastaju Arsenal i Totenhem. Jedina maksimalna ekipa posle tri kola, prvak Evrope Liverpul, gostuje u Barnliju, dok Mančester Junajted ide na jug, gde ga očekuje Sautempton.

Sautempton – Mančester Junajted – 2-3 @ 1.98 u Meridianbet

U prošloj sezoni ove dve ekipe su odigrale dve odlične utakmice. U Sautemptonu je bilo 2:2, a Junajted je slavio na “Old Trafordu” 3:2. Ranije nije bio slučaj da na njihovim mečevima pada mnogo golova, ali nam se čini da se vremena menjaju. Tek je start sezone, a Ole Gunar Solskjer je u velikom problemu. Počelo je odlično, Čelsi je pobeđen sa 4:0, ali su u naredna dva kola potvrđene sumnje da “šavoli” nisu tim za velika dela ni ove godine. Prvo su igrali nerešeno u Vulverhemptonu, da bi prošle subote doživeli šokantan poraz od Kristal Palasa na svom  terenu. Na drugoj strani “sveci” su počeli loše, vezali su dva poraza, prvo u Barnliju, pa od Liverpula na svom “Sent Merisu”. Bolji dani stigli su posle pobede u Brajtonu, u derbiju Juga, a u utorak su prošli dalje u EFL Kupu, pobedivši Fulam u Londonu. Obe pobede ostvarene su minimalnim rezultatom. Ne očekujemo veliki broj golova na ovom meču, ali bi trebalo da ih bude dva, ili tri. Za igru 2-3 gola u kladionici Meridianbet kvota iznosi 1.98.

Čelsi – Šefild Junajted – 1 @ 1.33 u 10Bet

“Plavci” su nekako iščupali bodove u Noriču, stigavši do svoje prve pobede u sezoni. Sada se mnogo lakše diše na “Stamford Bridžu” i Frenk Lampar je mogao na miru da sprema utakmicu protiv novajlije iz Šefilda. Gosti dolaze nakon poraza na svom terenu od Lestera, ali i pobede u EFL Kupu. Ne mogu da se požale na start sezone, sakupili su već 4 boda, koliko ima i njihov domaćin. Jasno je navijačima Čelsija da njihovi ljubimci ne mogu da se upuste u trku sa Liverpulom i Sitijem, ali žele da ponovo igraju u Ligi šampiona, pa očekuju da budu uspešniji od Totenhema, Arsenala i Junajteda. Videćemo, tek je počelo, a utakmica pred nama je mnogo. Lampar je u Noriču ukazao šansu mladim fudbalerima, a oni su mu uzvratili dobrom igrom i golovima. Ejbraham je postigao dva, a Maunt jedan gol protiv “kanarinaca”. “Oštrice” nemaju šta da izgube u Londonu i sve osim poraza bila bi prava senzacija. Ne verujemo u takav ishod, pa vam predlažemo pobedu domaćina. Za jedinicu se u kladionici 10Bet dobija koeficijent 1.33.

Kristal Palas – Aston Vila – GG @ 1.83 u 1xbet

Obe ekipe su bile uspešne u prethodnom kolu, Vila je došla do prvih bodova pobedivši Everton, dok je Palas napravio senzaciju na “Old Trafordu” i savladao Junajted. Sada igraju međusobno u Londonu i videćemo ko je izašao iz krize, a kome se prošle nedelje, jednostavno, posrećilo. No, treba reći da su odigrali odlično, i “orlovi” u Mančesteru i Vila na svom “Vila parku”. Možda bi remi bio narealniji ishod u ovom meču, ali je po kladionicama domaćin favorit. Vila se tek vratila iz Čempionšipa i želja im je da što pre obezbede opstanak da im se ne dogodi ponovo neprijatno iznenađenje. Očekujemo da golova bude na obe strane, bar po jedan, jer tim iz Birmingema je na tri utakmice uvek postizao bar po gol. Kvota za GG u kladionici 1xbet iznosi 1.83 u kladionici 1xbet.

Lester – Bornmut – 1 @ 1.76 u 1xbet

“Lisice” su još bez poraza, a nisu imale nimalo lak raspored u prva tri kola. Gostovali su Čelsiju i Šefild Junajtedu, odakle su doneli četiri boda. Možda je mali kiks remi na svom “King Paueru” na premijeri sa Vulverhemptonom, ali ne verujemo da je neko nezadovoljan početkom. Kasa je puna posle prodaje Megvajera, pa sada Lester može mirno da nastavi takmičenje i pokuša da se ugura među ekipe u vrhu tabele. Iskustvo imaju, ali da se ponovi ono od pre tri godine, prosto je nemoguće. Bornmut ove sezone igra bolje na strani nego na svom “Din Kortu”, što se ranije nije događalo. Doneli su bodove sa gostovanja u Birmingemu, a na svom terenu su igrali dva puta, bez osvajanja celog plena. “Oštrice” su odnele bod, a šampion iz Mančestera sva tri. Po nama Lester je favorit i trebalo bi da dođe do pobede. Predlažemo jedinicu za koju u kladionici 1xbet koeficijent iznosi 1.76.

Mančester Siti – Brajton – 1/1,3+ @ 1.60 u Meridianbet

“Galebovi” će biti nova žrtva Gvardioline mašine. Teško je očekivati da se Brajton ozbiljnije suprotstavi šampionu, pogotovo posle prošlnedeljnog poraza od komšija iz Sautemptona. Siti vežu lepe uspemene za Brajton. U poslednjem kolu minule sezone pobedom baš nad ovim timom u gostima stigli su do nove titule. Nije mnogo toga promenilo od tada, “građani” i dalje pobeđuju sve redom, dok je Brajton, posle dobrog starta i pobede u Votfordu, osvojio samo jedan bod na naredne dve utakmice na svom “Falmeru”. Tražeći iole prihvatljivu kvotu, odlučili smo se za kombinaciju prelaza 1/1 i najmanje tri gola na meču. Za taj predlog, 1/1,3+ u kladionici Meridianbet koeficijent je 1.60.

Njukasl – Votford – 0-2 @ 1.72 u Bet365

Kada su ih svi otpisali, fudbaleri Njukasla su zablistali i pobedili na gostovanju kod vicešampiona Evrope. Trijumf “svraka” nad Totenhemom sigurno je najveća senzacija kladioničarskog vikenda prošle nedelje. U prva dva kola tim sa “Sent Džejms parka” nije osvojio ni bod, ali je situacija sada posve drugačija. Zato je za Votford ovaj meč biti ili ne biti. Potpuno neočekivano “stršljenovi” su još bez osvojenog boda, pošto su poraženi na sva tri uvodna meča. Da sve bude gore, dva puta su izgubili na svom “vikarejdž Roudu” i to od ekipa koje ne čine krem engleskog fudbala. Bodove iz Votforda odneli su Brajton i Vest Hem, a između ta dva poraza smestio se i neuspeh u Liverpulu protiv Evertona. Težak meč očekuje i jedne i druge, a golova ne bi trebalo da bude mnogo, ukoliko ih uopšte i bude. Za igru 0-2 gola u kladionici Bet365 koeficijent iznosi 1.72.

Vest Hem – Norič – GG3+ @ 1.77 u Meridianbet

Za nas je ekipa NNoriča pravo osveženje u Premijer ligi. Mada osrednjeg kvaliteta, “kanarinci” nisu ustuknuli ni pred jednim rivalom, a na startu su imali paklen raspored. Gostovali su kod Liverpula, a dočekali Njukasl i Čelsi. Imaju samo tri boda, ali i najboljeg strelca prvenstva. Finac Temu Puki je postigao bar po gol na svakom meču, a sakupio ih je već pet. Radi se o igraču u poznim godinama, a da nije tako, Norič bi mogao da ga odlično unovči. Ipak, njima je u prvom planu opstanak, dok je Vest Hem željan uspeha i plasmana u Evropu, ako ne u Ligu šampiona. Novajlija Sebastijan Aler je proradio u trećem kolu i sa dva gola srušio Votford u gostima. Obe ekipe igraju ultraofanzivan fudbal i očekujemo bar tri gola, s tim da će se tresti obe mreže. Za GG3+ u kladionici Meridianbet kvota je 1.77.

Barnli – Liverpul – 3+ @ 1.61 u Bet365

Nemojte potcenjivati Barnli ni kad mu u goste dolazi šampion Evrope. Tim Šona Dajša ima ogromno srce i često je znao da zagorča život favoritima. Dolazak Liverpula na “Turf Mur” biće važan događaj za ceo Lankšir, a “redsi” neće lako stići do planiranih bodova. Klopov tim je u odličnoj formi, jedini ima maksimalan učinak posle tri kola, a uspeo je da osvoji i UEFA Superkup. Golman Alison se još nije oporavio, a njegova zamena Adrijan, ne uliva baš mnogo poverenja. Verujemo da Barnli može da postigne bar gol, uspelo mu je to na svakoj od prethodne tri utakmice, a u efikasnos Liverpula ne sumnjamo. Zato je naš predlog igra 3+ sa kvotom 1.61 u kladionici Bet365.

Everton – Vulverhempton – 0-2 @ 1.69 u 1xbet

Posle okončanih kvalifikacija za Ligu Evrope “vukovi” dolaze na teško gostovanje na “Gudison”. Vulverhempton se većustalio kao deo gornjeg doma u Premijer ligi, pa odlazak na bilo koje gostovanje nije unapred upisan poraz. Everton je postigao samo jedan gol na prve tri utakmice, a sakupio je četiri boda. Ni Vulvi nisu mnogo efikasniji, imaju gol razliku 2:2, iz tri remija na startu prvenstva. Kada je tako, logično je da pretpostavimo da ni njihov međusobni duel neće obilovati golovima. Predlažemo vam igru 0-2 gola za koju vam u kladionici 1xbet sleduje kvota 1.69.

Arsenal – Totenhem – GG @ 1.48 u 10Bet

Arsenal i totenhem su najveći rivali i njihov međusobni duel zove se “Derbi severnog Londona”. Poslednjih godina bolje ide Totenhemu, koji nije osvajao titule, ali je stalni učesnik Lige šampiona, da bi prošle sezone postao i vicešampion Evrope. Za to vreme “tobdžije” nikako da se vrate u evropsku elitu, iz koje izbijaju već tri godine. Jedino vredno pomena je finale Lige Evrope prošle sezone, koje su izgubili od Čelsija i tako ostali bez poslednje šanse da se nađu u žrebu gruša za novo izdanje elitnog evropskog takmičenja. U prošlom kolu obe ekipe doživele su neprijatne praze. Arsenal je poklekao na “Enfildu”, dok je Totenhem neočekivano izgubio na svom novom stadionu od slabog Njukalsa. Posle tri kola Arsenal je sakupio šest, a “pevci” četiri boda. U prošloj sezoni je Arsenal slavio na “Emirejtsu” sa 4:2, dok je meč u drugom delu sezone završen bez pobednika. Možda i sada bude nerešeno, ko zna, ali će golova biti na obe strane. Predlažemo GG sa kvotom 1.48 u kladionici 10Bet.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.