Tip dana: Derbi meč grupe D, borba između Italije i Srbije za prvo mesto!

Srbija

Došli smo i do zadnjeg kola prve faze po grupama. Italija i Srbija se sastaju u trećem kolu da odluče o tome koja od ekipa će sa maksimalnim učinkom preći u drugu fazu, a koja sa jednim porazom. Grupa D se ukršta sa grupom C, gde je Španija apsolutno dominantna ekipa, tako da je imperativ pobede na ovom meču jako veliki. Italija i Srbija su odigrali dva pripremna meča i na oba je slavila Srbija, međutim, to ne mora ništa da znači, jer je sada roster “azura” kompletan i neće biti nimalo lako izabranicima Aleksandra Đorđević da pobede na ovom susretu. Utakmica je na programu u sredu od 13:30h.  

Italija: Ova reprezentacija uvek ima odlične pojedince, ali veliki rezultati u poslednje vreme izostaju.

Ovog leta, popularni “azuri” su uspeli da se nađu na još jednom svetskom turniru, ovoga puta u Kini. Kroz kvalifikacije su uspeli da se izbore za svoje mesto i pored brojnih poteškoća kojih su imali, uopstalom kao i sve evropske selekcije zbog ozloglašenih “prozora”. Kada pričamo o ovoj ekipi, uvek nam prvo na pamet padnu igrači koji nastupaju u NBA ligi, a to su Danilo Galinari i Marko Belineli. Galinari je imao sjajnu sezonu u Los Anđeles Klipersima i bio je jedan od najboljih igrača ove ekipe. Zbog brojnih promena koje je ova franšiza pretprela ovog leta, popularni “Galo” je morao da promeni sredinu i od naredne sezone nosiće dres Oklahome. Pored pomenutih NBA zvezda, ovaj tim Italije poseduje i brojne igrače koji nastupaju u Evroligi i Evrokupu. Svakako, prvo treba navesti Datomea, Melija i Heketa, igrače koji nastupaju za Fener, odnosno CSKA iz Moskve. Meli je upitan za ovaj šampionat, jer je morao da se podvrgne operaciji ovog leta i njegov nastup je neizvestan. Datome je takođe imao brojnih problema sa povredama tokom ove sezone i nije bio u stanju da pomogne svom timu onda kada je to bilo najpotrebnije. Ipak, radi se o iskusnom igraču koji na razne načine može da doprinese igri svoje ekipe i njegovo prisustvo će svakako doneti kvalitet više. Heket izlazi iz šampionske sezone CSKA kojoj je izuetno doprineo svojom igrom. Na početku sezone nije bio starter, ali se to u drugom delu promenilo, pa je na najvažnijim mečevima bio jedan od najpouzdanijih igrača Dimitrisa Itudisa.

Srbija: Ovo je tim za velika dela, već su to pokazali i sada je prilika da ponovo zablistaju na velikoj sceni.

Srbija je u pripremnom periodu bez poraza, osvojili su Akropolis kup pobedom nad Grčkom i tako pokazali  celom svetu da se radi o ozbiljnim kandidatima za medalju. Sigurna igra izabranika Aleksandra Đorđevića dovela je do ubedljive pobeda protiv većine selekcija u pripremnim mečevima. Već sada se vidi da će NBA trio Bogdanović, Bjelica i Jokić biti glavna okosnica u ovoj ekipi, uz odličnog Lučića, Jovića i Micića, Srbija je jedan od glavnih favorita za medalju. Dobra timska košarka je ono što odlikuje ovu ekipu i ukoliko se Teodosić oporavi i zaigra u Kini, biće jako teško svim protivnicima koji sa druge strane budu imali Srbiju. Dobri rezultati na prethodnim takmičenjima im daju veliko samopouzdanje. Ne treba zaboraviti i sjajan doprinos ostalih igrača. Stefan Jović će na ovom šampionatu imati veoma važnu ulogu, pogotovo ukoliko ne bude Miloša Teodosića. Jokić će svakako biti prva opcija na poziciji petice, ali smo videli da selektor Đorđević često spušta Jokića na četvorku, a minute na poziciji pet dele Milutinov, Raduljica i Bobi Marjanović. Milutinov može takođe biti bitan faktor u ovom sastavu Srbije, posle odlične sezone u Olimpijakosu. Na meti je mnogih NBA skauta, ali prava na njega imaju Sparsi. Simonović i Birčević će biti epizodisti, ali sa bitnim rolama, najviše protiv nekih nešto slabijih timova na papiru. Ukoliko zdravlje posluži igrače Srbije, ovaj sastav ima velike ambicije, a gledajući to koji igrači nastupaju za Srbiju, to je potpuno i očekivano.

Naš predlog:

Sa ovog meča biramo predlog gost pobednik prve četvrtine sa hendikepom (+3.5) i Meridianbet za taj tip daje kvotu 1.79. Jednostavno smatramo da će Srbija snažno otvoriti ovaj meč i već od samog starta staviti Italijanima do znanja ko je bolji rival u ovom trenutku. Srbija je i na pripremnim mečevima veoma agresivno otvarala utakmice, baš u ta dva meča protiv ovog rivala. Nekoliko akcija za Bogdanovića i obavezno spuštanje lopte u reket, gde Srbija ima veliku prednost. Očekujemo pravi spektakl na ovoj utakmici.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.