Tip dana košarka: Ovo smo svi čekali! Španija – Srbija, borba za prvo mesto u grupi!

Srbija

Ovo smo svi čekali! Borba za prvo mesto u grupi između Španije i Srbije. Dva tima koja su neporažena do sada, odigraće meč koji će odlučiti o tome ko ide u koji deo žreba. Ove dve selekcije imaju dugačak istorijat međusobnih duela i gotovo svaki je bio izuzetno zanimljiv. Ne sumnjamo da će tako biti i danas. Meč je na programu od 14:30h i sigurno nas očekuje pravi spektakl. Srbija je favorit na ovom meču, ali “crvenu furiju” ne treba otpisivati. 

Španija: Nisu pokazali pun potencijal do sada na ovom turniru, što ne znači da se to neće desiti baš na ovom meču.

Svaki put kada su Španci dolazili do najboljih rezultata, sa klupe ih je predvodio Serđo Skariolo. Iskuni stručnjak je u svojoj karijeri imao ogromnih uspeha sa reprezentacijom ove zemlje, što se ne može reći toliko za njegovu klupsku karijeru. Jednostavno, posebnu emociju i draž kod njega izaziva nacionalni tim i uvek je dobra hemija u sastavu kada je on na klupi. Tako će biti i ovog leta u Kini i navijači “crvene furije” imaju mnogo razloga za optimizam, ali postoji i nekoliko činjenica koje ih brinu i koje mogu uticati na krajnje domete ovog tima. Posle dugog vremenskog perioda u timu Španije neće biti Pau Gasola koji je zbog naporne sezone u NBA ligi i brojnih povreda koje su ga zadesile u kratkom vremenskom periodu, odlučio da ne zaigra u ovom okupljanju nacionalnog tima. To će biti veliki udarac za ovaj sastav, jer je dobro poznato koliko je stariji od braće Gasol imao uticaja na igru. Kao što se može videti ovo je malo izmenjen sastav, sa nekoliko izostanaka koji bitno utiču. Međutim kada se sastavi prva petorka, ovo je tim koji može sa svima da igra u egalu (osim sa drim timom). Španija je uvek bila poznata po tome da se iz teških situacija lako podizala, a ovaj turnir je pravo mesto da to i dokažu.

Srbija: Dominantan nastup Srbije do sada na ovom šampionatu sveta. Ovo je svakako najteži ispit do sada.

Srbija je u pripremnom periodu bez poraza, osvojili su Akropolis kup pobedom nad Grčkom i tako pokazali  celom svetu da se radi o ozbiljnim kandidatima za medalju. Sigurna igra izabranika Aleksandra Đorđevića dovela je do ubedljive pobeda protiv većine selekcija u pripremnim mečevima. Već sada se vidi da će NBA trio Bogdanović, Bjelica i Jokić biti glavna okosnica u ovoj ekipi, uz odličnog Lučića, Jovića i Micića, Srbija je jedan od glavnih favorita za medalju. Dobra timska košarka je ono što odlikuje ovu ekipu i ukoliko se Teodosić oporavi i zaigra u Kini, biće jako teško svim protivnicima koji sa druge strane budu imali Srbiju. Dobri rezultati na prethodnim takmičenjima im daju veliko samopouzdanje. Ne treba zaboraviti i sjajan doprinos ostalih igrača. Stefan Jović će na ovom šampionatu imati veoma važnu ulogu, pogotovo ukoliko ne bude Miloša Teodosića. Jokić će svakako biti prva opcija na poziciji petice, ali smo videli da selektor Đorđević često spušta Jokića na četvorku, a minute na poziciji pet dele Milutinov, Raduljica i Bobi Marjanović. Milutinov može takođe biti bitan faktor u ovom sastavu Srbije, posle odlične sezone u Olimpijakosu. Na meti je mnogih NBA skauta, ali prava na njega imaju Sparsi. Simonović i Birčević će biti epizodisti, ali sa bitnim rolama, najviše protiv nekih nešto slabijih timova na papiru. Ukoliko zdravlje posluži igrače Srbije, ovaj sastav ima velike ambicije, a gledajući to koji igrači nastupaju za Srbiju, to je potpuno i očekivano.

Naš predlog:

Kada su ovakve utakmice u pitanju, možemo izabrati nekoliko predloga. Po kladionici Meridianbet Srbija je apsolutni favorit na ovom meču i kvota na pobedu gostiju na ovom meču je 1.17. Međutim, mi biramo sledeći predlog: gost pobednik prve četvrtine sa hendikepom (-2.5) i Meridianbet daje kvotu 1.77 za taj tip. Srbija odlično otvara svoje mečeve i smatramo da će to biti slučaj i ovoga puta.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.