Tip dana: “Nesuđeno finale” ovog SP! Srbija vs SAD

Srbija SAD

Mnogi su ovaj meč očekivali najmanje u polifinalu, a pre turnira se najviše pričalo o finalu ova dva tima. Srbija i SAD igraju prvi meč u razigravanju od petog do osmog mesta. Čudno izgleda i kada se napiše. Međutim, to je realnost, od Srbije je Argentina bila bolja, dok je Francuska savladala SAD. Ovaj meč je na programu od 13h i biće to prilika da vidimo kako su timovi reagovali na ove “neočekivane” poraza u 1/4 finalu i da li imaju snage, pre svega mentalne, za ova duel. 

Srbija: Loša odbrana je bila ključna kada je ovaj tim u pitanju. Primljenih 97 poena od Argentine je svakako stvar o kojoj mora da se razmisli.

Srbija je u pripremnom periodu bez poraza, osvojili su Akropolis kup pobedom nad Grčkom. Tako su pokazali  celom svetu da se radi o ozbiljnim kandidatima za medalju. Sigurna igra izabranika Aleksandra Đorđevića dovela je do ubedljive pobeda protiv većine selekcija u pripremnim mečevima. Već sada se vidi da će NBA trio Bogdanović, Bjelica i Jokić biti glavna okosnica u ovoj ekipi, uz odličnog Lučića, Jovića i Micića, Srbija je jedan od glavnih favorita za medalju. Dobra timska košarka je ono što odlikuje ovu ekipu i biće jako teško svim protivnicima koji sa druge strane budu imali Srbiju. Dobri rezultati na prethodnim takmičenjima im daju veliko samopouzdanje. Ne treba zaboraviti i sjajan doprinos ostalih igrača. Stefan Jović će na ovom šampionatu imati veoma važnu ulogu.  Jokić će svakako biti prva opcija na poziciji petice. Međutim, videli smo da selektor Đorđević često spušta Jokića na četvorku, a minute na poziciji pet dele Milutinov, Raduljica i Bobi Marjanović. Milutinov može takođe biti bitan faktor u ovom sastavu Srbije, posle odlične sezone u Olimpijakosu. Na meti je mnogih NBA skauta, ali prava na njega imaju Sparsi. Simonović i Birčević će biti epizodisti, ali sa bitnim rolama, najviše protiv nekih nešto slabijih timova na papiru. Ukoliko zdravlje posluži igrače Srbije, ovaj sastav ima velike ambicije, a gledajući to koji igrači nastupaju za Srbiju, to je potpuno i očekivano. Ipak nisu uspeli da se domognu same završnice i neće se boriti za medalju.

SAD: Delovalo je da ovaj tim nije šampionskog mentaliteta. Pokazali su da su ranjivi već u uvodnoj fazi, ali im je Francuska presudila.

Bekovski dvojac Kebma Voker – Donovan Mičel će svakako biti glavna pretnja u napadu za protivničke ekipe. Radi se o igračima koji su veoma atletski dobro građeni i definitivno oni diktiraju tempo napada svoje ekipe. Kebma je novi igrač Bostona, posle odlične sezone u Šarlotu, dok će Mičel nastaviti svoj put u ekipi Jute. Na pripremnim mečevima se videlo da će lopta najčešće biti u njihovim rukama, gde će iz visokog pika napadati protivnike šutem sa poludistance ili za tri poena. Pored njih dvojice spoljnu liniju čine još Markus Smart i Džo Heris. Smart je vukao neku sitnu povredu i pitanje je kolika će njegova minutaža biti. Heris je jedan od važnijih igrača u rotaciji, jer je sigurno najbolji šuter za tri poena u ovom sastavu. Mnogo toga će zavisiti od pomenutih igrača iz spoljne linije, jer ukoliko oponenti zatvore reket, kao što će se verovatno i truditi da urade skupljanjem, šutevi za tri poena mogu biti krucijalni. Već u grupi su imali gotovo izgubljen meč protiv reprezentacije Turske, ali su uspeli da se izvuku. Francuska ih je potpuno nadigrala i za to mora da im se pruži ruka. Pomalo neočekivano se sastaju sa Srbijom u ovoj fazi takmičenja, ali eto i taj meč mora da se odigra.

Naš predlog:

Sa ovog meča na kojem su SAD blagi favoriti i za njihovu pobedu Meridianbet daje kvotu 1.60, mi smo se ipak odlučili za drugi predlog. Utakmica koja nema neki rezultatski značaj, ali uvek je ogroman motiv kada igraš protiv ekipe koju čine sve sami NBA igrači. Mi smo izabrali sledeći predlog: ukupan broj poena u prvoj četvrtini manji od 45.5 i Meridianbet za taj predlog daje kvotu 1.78. Očekujemo nešto sporiji start obe ekipe i nešto slabije procente šuta od samog početka. Jednostavno su igrači istrošeni i fizički i mentalno i biće jako teško motivisati ih da od samog starta krenu silovito.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.