Derbi dana: Lajpcig – Bajern: ”Bikovi” bodu Bavarce pred dolazak Zvezde

Dva velika derbija igraju se u četvrtom kolu nemačke Bundeslige. Pored komšijskog okršaja u Dortmundu, gde Borusija dočekuje Leverkuze, onaj veći derbi igra se u Lajpcigu, u kome se lider prvenstva sastaje sa aktuelnim osvajačem duple krune, minhenskim Bajernom. Obe ekipe očekuje i start u Ligi šampiona, Lajpcig će se sastati sa portugalskom Benfikom, dok Bajern na svojoj “Alijanc areni” dočekuje srpskog šampiona, Crvenu zvezdu.

Lajpcig: Nagelsman startovao sa tri pobede, može li mu Kovač naneti prvi poraz?

Da finansije nisu nikakakv problem za RB Lajpcig, odavno je poznato. Glavni tim iz ergele Red Bula, za samo tri sezone u Bundesligi uspeo je dva puta da dođe do plasmana u Ligu šampiona, osvoji jednu vicešampionsku titulu i igra u finalu Kupa. Šta nedostaje? Trofeji, naravno. E zato je doveden najperspektivniji trener Nemačke, 33-godišnji Julijan Nagelsman, koji je prethodne tri godine, više nego uspešno, kormilario brodom Hofenhajma, i taj tim, iz malenog Sinshajma, uveo u Ligu šampiona. Sada mu je zadatak mnogo teži, austrijski milijarder Ditrih Matešic želi trofeje. Ove godine imaće dva svoja kluba u Ligi šampiona, što je svojevrsni nonsens, ali tako je bilo i prošle sezone, samo se radilo o Ligi Evrope. U prva tri kola novog prvenstva Lajpcig je stoprocentan. U prvom kolu je lako slavio na gostovanju kod debitanta Union Berlina, a onda je na svom terenu pobedio prošlogodišnjeg polufinalistu Lige Evrope, Ajntraht iz Frankfurta. Ni na gostovanju u Menhengladbahu nisu imali mnogo problema, pa su domaću Borusiju savladali sa 3:1. U fantastičnoj formi je golgeter Timo Verner, koji je postigao pet pogodata u tri utakmice. Postojala je priča da će on ovog leta preći u Bajern, ali je Lajpcig, rekli smo već, dovoljno finansijski moćan da odbije napad na svog reprezentativca.U prošloj sezoni Lajpcig je završio na rećem mestu, a u finalu Kupa je ubedljivo poražen od Bajerna, pa je ostao bez pehara. Iako žele da ostave trag i u Ligi šampiona, prioritet im je Bundesliga, u kojoj žele da stignu do “salatare” i tako prekinu dominaciju bajerna dugu već sedam godina.

Bajern: Levandovski rešeta od starta, hoće li nastaviti u Lajpcigu?

Bavarci su se pomalo iznenađujuće zagrcnuli na startu, kada su sa hertom igrali 2:2 u Minhenu. Međutim, već na naredne dve utakmice pokazalo se da je to bio samo slabb dan, a ceh su platili Šalke u Gelzenirhenu i Majnc na “Alijanc areni”. U prva tri kola Bajern je postigao već 11 golova, a više od polovine dao je sjajni Poljak, Robert Levandovski. Da sve bude zanimljivije, on je postigao sve golove za svoj tim u prva dva kola, dva protiv Herte, i tri protiv Šalkea, dok je Majncu samo jednom zatresao mrežu, od pola tuceta lopti koje su završile iza leža golmana gostiju. Bavarrci planiraju da ove sezone prišiju treću zvezdicu, odnosno da osvoje 30.titulu šampiona Nemačke. Glavne konkurente imaće u dortmundskim “milionerima” i upravo Lajpcigu, koji ima dovoljno kvalitetan tim da im zagorča život. Međutim, Bajern ima mnogo više kvalitetnih igrača, pa kada neki ispadne zbog povrede, kao što je to sada slučaj sa Leonom Goreckom,to se u igri ne oseća, jer je mnogo onih koji mogu da ga kvalitetno odmene. Iz kluba su otišli Arjen Roben i Frenk Riberi, ali su tu fantastični Kingsli Koman i Serž Gnabri. Većina fudbalera tima iz Minhena imala je reprezentativne obaveze, pa tu može da bude šansa Lajpciga, pošto je manje njihovih igrača bilo u raznoraznim selekcijama. I Bajern očekuje start u Ligi šampiona, u Minhen dolazi Crvena zvezda, pa verujemo da su oni u glavama već upisali prve bodove, a da mnogo više razmipljaju od meču sa “bikovima” u Lajpcigu. Levandovski je uzeo pauzu, kada su golovi u pitanju, u reprezentaciji Poljske, koja nije uspela da zatrese mrežu ni Slovenije, a ni Austrije, pa to može da bude upozorenje za Lajpcig i njegovog golmana Gulačija.

Naš predlog:

Ove dve ekipe sastale su se šest puta u Bundesligi. Bajern je dobio četiri meča, jedan je završen bez pobednika, a jedino je okršaj iz finiša pretprošle sezone pripao Lajpcigu. Poslednji puta su snage odmerili u finalu Kupa u Berlinu, pre neka četiri meseca, a Bajern je bio više nego ubedljiv i stigao do duple krune. Kladionice kažu da je gost favorit. Za pobedu Bajerna kvota je 1.90 u Bet365, remi je 3.80, a pobeda Lajpciga čak 3.75. Mada je na prethodna četiri prvenstvena okršaja ukupno palo samo šest golova, ubeđeni smo da će ih ovog puta biti u izobilju, i to na obe strane. Naš prvi predlog je igra gol-gol, za koju u Bet365 dobijate koeficijent 1.50, a za hrabrije predlažemo i 4+. Za ovaj predlog u Bet365 kvota je 2.30.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.