Tip dana košarka: Finale SP u košarci! Argentina vs Španija

Finale

Posle petnaest dana ovog košarkaškog turnira, gde smo gledali najbolje reprezentacije na svetu, došli smo i do finala. Za titulu najbolje ekipe boriće se Argentina i Španija. Argentina je preko Srbije i Francuske došla do ovog meča, dok je Španija svoj put do finala gradila preko Poljske i Australije. Ovo će biti izuzetno zanimljiv meč i sudar dva stila košarke. Očekujemo uzbudljivu završnicu i neka pobedi bolja ekipa. Finalna utakmica je na programu od 14h. Dvorana će biti ispunjena do poslednjeg mesta, a duel na koji treba da se obrati pažnja je svakako Skola – Gasol. 

Argentina: Energični Kampaco i maestralni Skola su predvodnici ovog sastava “gaučosa”. Koliko mogu u finalnom meču, videćemo od 14h?!

Može se slobodno reći da ovaj tim Argentine ima visoke ciljeve. Roster popunjavaju igrači koji imaju zavidne uloge u svojim klubovima i ono što je najbitnije, svi su zdravi. Sve selekcije sa Južnoameričkog kontinenta imaju taj prepoznatljiv timski duh koji pleni i uvek igraju dobru timsku košarku, bez obzira na protivnika. Pokazali su da umeju da se nose sa pritiskom i prosto im mentalitet ne dozvoljava da odustaju. Prisustvo Luisa Skole će svakako doprineti tom timskom duhu, ali i njegovo iskustvo, koje je neprocenjivo. Argentina je podmladila svoj tim i osim Skole, nijedan igrač nema trideset ili više godina. Jedan od predvodnika ove generacije je sjajni Fagundo Kampaco. Organizator igre Reala iz Madrida ima sjajnu sezonu iza sebe i spada u red najboljih plejmejkera koji su nastupali na starom kontinentu prošle sezone. Pored odlične kontrole lopte i pregleda igre koji poseduje, Kampacov najveći kvalitet je promena ritma. On je u stanju da jednim potezom promeni tok utakmice i često ćemo od njega gledati atraktivna dodavanja i poene. Imaće veliku minutažu u ovoj ekipi i to je svakako ogroman plus za “gaučose”. A društvo na poziciji organizatora igre će mu praviti sjajni mladi Luka Vildoza, koji je produžio ugovor sa Baskonijom. Vildoza je pravo osveženje u Evroligi, odličan je šuter, brz, prodoran i nepredvidiv. A mnoge od ovih karakteristika će unaprediti upravo pored Kampaca.

Španija: Podigla se ova selekcija od prve runde kada su delovali pomalo uspavano. Sada je to ona Španija na koju smo navikli.

Svaki put kada su Španci dolazili do najboljih rezultata, sa klupe ih je predvodio Serđo Skariolo. Iskuni stručnjak je u svojoj karijeri imao ogromnih uspeha sa reprezentacijom ove zemlje, što se ne može reći toliko za njegovu klupsku karijeru. Jednostavno, posebnu emociju i draž kod njega izaziva nacionalni tim i uvek je dobra hemija u sastavu kada je on na klupi. Tako će biti i ovog leta u Kini i navijači “crvene furije” imaju mnogo razloga za optimizam, ali postoji i nekoliko činjenica koje ih brinu i koje mogu uticati na krajnje domete ovog tima. Posle dugog vremenskog perioda u timu Španije neće biti Pau Gasola koji je zbog naporne sezone u NBA ligi i brojnih povreda koje su ga zadesile u kratkom vremenskom periodu, odlučio da ne zaigra u ovom okupljanju nacionalnog tima. To će biti veliki udarac za ovaj sastav, jer je dobro poznato koliko je stariji od braće Gasol imao uticaja na igru. Posle dugog vremenskog perioda u timu Španije neće biti Pau Gasola koji je zbog naporne sezone u NBA ligi i brojnih povreda koje su ga zadesile u kratkom vremenskom periodu, odlučio da ne zaigra u ovom okupljanju nacionalnog tima. To će biti veliki udarac za ovaj sastav, jer je dobro poznato koliko je stariji od braće Gasol imao uticaja na igru. Sada će, pored nekoliko iskusnih igrača, šansu dobiti i neki mlađi momci koji treba da stasavaju i u budućnosti brane boje svoje reprezentacije. Pored Gasola, veliki hendikep za ovaj tim biće i odsustvo dvojca iz NBA lige. Serž Ibaka i Nikola Mirotić, takođe propuštaju ovo svetsko prvenstvo iz različitih razloga.

Naš predlog:

Sa ovog meča biramo sledeći predlog: gost pobednik meča sa hendikepom (+3.5) i Meridianbet daje kvotu 1.81 za taj tip. Očekujemo pobedu Španije, pre svega zbog većeg iskustva u ovakvim mečevima. Smatramo da Argentina ne može održavati ovako visoke procente šuta, a odbrana Španije ima odgovor za dva najjača oružja “gaučosa”. Gasol može da zaustavi Skolu, dok je Rubio jedan od najboljih defanzivaca na poziciji jedan. Očekuje nas finalni meč, a takvi dueli uvek donose ogromno uzbuđenje.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.