Tip dana košarka: Poslednji meč na šampionatu za ove dve selekcije! Srbija vs Češka

Srbija

Utakmicom za peto mesto, Srbija i Češka će odigrati svoj poslednji meč na šampionatu sveta u Kini. Za Češku je ovo vanserijski rezultat, dok su u taboru reprezentacije Srbije ubeđeni da su mogli do borbe za medalju. Međutim, ovo je realnost i ova dva tima direktnim duelom odrediće svoj plasman. Sledeće leto nas očekuju Olimpijske igre u Tokiju, a pre toga i kvalifikacioni turnin za to takmičenje, što će biti jako važno za oba tima. Ovaj meč u Pekingu odigraće se od 14h. 

Srbija: Pobedom nad selekcijom SAD-a, ekipa koju vodi Aleksandar Đorđević pokazala je karakter. Očekujemo i danas jednu dobru utakmicu od njih.

Srbija je u pripremnom periodu bez poraza, osvojili su Akropolis kup pobedom nad Grčkom i tako pokazali  celom svetu da se radi o ozbiljnim kandidatima za medalju. Sigurna igra izabranika Aleksandra Đorđevića dovela je do ubedljive pobeda protiv većine selekcija u pripremnim mečevima. Već sada se vidi da će NBA trio Bogdanović, Bjelica i Jokić biti glavna okosnica u ovoj ekipi, uz odličnog Lučića, Jovića i Micića, Srbija je jedan od glavnih favorita za medalju. Dobra timska košarka je ono što odlikuje ovu ekipu i biće jako teško svim protivnicima koji sa druge strane budu imali Srbiju. Dobri rezultati na prethodnim takmičenjima im daju veliko samopouzdanje. Ne treba zaboraviti i sjajan doprinos ostalih igrača. Stefan Jović će na ovom šampionatu imati veoma važnu ulogu. Jokić će svakako biti prva opcija na poziciji petice, ali smo videli da selektor Đorđević često spušta Jokića na četvorku, a minute na poziciji pet dele Milutinov, Raduljica i Bobi Marjanović. Milutinov može takođe biti bitan faktor u ovom sastavu Srbije, posle odlične sezone u Olimpijakosu. Na meti je mnogih NBA skauta, ali prava na njega imaju Sparsi. Simonović i Birčević će biti epizodisti, ali sa bitnim rolama, najviše protiv nekih nešto slabijih timova na papiru. Ukoliko zdravlje posluži igrače Srbije, ovaj sastav ima velike ambicije, a gledajući to koji igrači nastupaju za Srbiju, to je potpuno i očekivano. Međutim, realnost je borba za peto mesto danas sa Češkom.

Češka: Sjajan turnir za ovu reprezentaciju i utakmica protiv Srbije je kruna tog odličnog nastupa u Kini.

Češka je nekoliko godina unazad svaki put na velikim takmičenjima i to je njima ogroman uspeh. Što se tiče ove ekipe, dobro je poznato da se njihova igra gradi na Tomašu Satoranskom i Janu Veselom. Veseli neće biti u prilici da pomogne svojim saigračima zbog povrede koja ga muči tokom čitave sezone, pa će Satoranski morati još više da pruži kako bi Češka došla do druge faze takmičenja. Pored njega, tu je iskusni Blejk Šilb, kao i Andrej Balvin koji je imao solidnu sezonu u Gran Kanariji. Češka je u jako teškoj grupi i biće veliki uspeh ako se plasiraju u drugu fazu. To su uspeli i fantastičnim partijama u drugoj rundi, obezbedili su sebi plasman u 1/4 finale ovog SP, što je enorman uspeh za ovu selekciju. Ipak u susretu koji je vodio jednu ekipu u 1/2 finale, poraženi su od Australije. Tomaš Satoranski je odigrao sjajan turnir, pokazao je da je pravi vođa ove generacije i sasvim sigurno nosi epitet MVP-ija svog tima. Iznad očekivanja je odigrao Bohačik koji je gotovo na svakoj utakmici bio dvocifren, sa odličnim procentima šuta za tri poena, kao i Hruban koji je svojim iskustvom doneo mnogo toga za ovu selekciju. Mali peh se desio u posledjnjem meču u grupi, kada se povredio Šilb, koji nije mogao da pomogne timu u većoj meri. Sjajan turnir za Češku i nešto što će mnogi košarkaši pamtiti do kraja života.

Naš predlog:

Na ovom meču Srbija je apsolutni favorit i za pobedu domaćina na ovom meču Meridianbet daje kvotu 1.09. Međutim, mi smo izabrali drugi predlog. A to je: domaćin pobednik prve četvrtine sa hendikepom (-3.5) i Meridinabet za taj tip daje kvotu 1.78. Smatramo da je ovo realan predlog iz razloga što smo videli da Srbija odlično otvara svoje utakmice (osim one sa Argentinom). Bogdan Bogdanović ima veliku ulogu u tome, jer je do sada najefikaniji igrač kada su prve četvrtine u pitanju na celom šampionatu sveta. Vidimo ovaj predlog kao izgledan i uzimamo ga bez razmišljanja.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.